Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Sistem averizare cadere tensiune!

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Sistem averizare cadere tensiune!

  Salutare! stiu ca e putin ciudat dar caut un sistem prin care sa stiu cand cade tensiunea intr-o priza!

  Un aparat micut prin care sa urle sau sa ma faca sa stiu ca nu mai e tensiune !

  Problema este ca acum ceva timp in sat la mine nu era tensiunea asa buna si am ramas cu sechele acum vad ca cat de cat am ajuns la linia de plutire dar totusi pentur eventualele caderi de tensiune sa fiu atentionat in miez de noapte ca nu am curent!

  Problema este ca am o centrala pe lemne pe gaezeificare iar centrala nu dispune de nici un plan B cand tensiunea scade si nu mai poate sa circule apa fierbinte prin calorifere sa poata racii circuitul centralei!

  Ideea este ca la o centrala pe gaze nu sunt probleme, atunci cand nu ai curent centrala se opreste si gata!

  Dar la cea pe lemne cand nu ai curent si practic jarul din centrala nu ai cum sa-l opresti si aici intervine problema!

  Fara curent pompele nu merg, caldura in soba creste usor usor si am riscul sa bufneasca caldura de acolo si ar cauza unele probleme!

  Pana acum nu prea am avut probleme ca am avut noroc ca noaptea sa nu cada tensiunea sis a fiu pe faza sa pot da drumul la generator! Dar ce ma fac daca totusi noaptea cand dorm si nu-mi dau seama ca nu am curent in prize.....

  Asa un pic de rezolvare am avut cu un UPS ca bipuie cand cade tensiunea dar iarasi cu morcovul in fund ca eu am trifazic si am 2 faze in casa! Adica unele prize merg altele nu cand cade o faza.....poate am curent la ups si dorm linistit dar la priza de la centrala nu am nimic sa ma atentioneze fiind pe alta faza !

  Asa ca mai pe scurt caut un aparat sa-l bag in priza respectiva si sa piuie cand nu are tensiune!

  Daca stie cineva mi-ar fi de mare ajutor


  Multumesc

 • #2
  Răspuns la: Sistem averizare cadere tensiune!

  pune ups-ul pe acelasi circuit cu centrala, asa vei fi atentionat cand sunt probleme...

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Sistem averizare cadere tensiune!

   Alimentati centrala prin UPS, cu avertizare sonora cand acesta intra in functiune; duceti semnalul de intrerupere a tensiunii, unde cosiderati ca il puteti auzi, adica avertizarea sonora.
   Se mai poate face ( home made), un sistem de avertizare cu un releu de supraveghere,alimentat la 220v: prin contactele sale NO se leaga o sirena la 12 v; e musai sa folositi aici, o baterie. Daca folositi un UPS, puteti folosi bateria acestuia.

   Comentariu


   • #4
    Răspuns la: Sistem averizare cadere tensiune!

    Pai ideea este ca am camera centralei destul de departe de camera unde dorm ! Camera centralei este lipita de casa ! Practic nu se aude mai nimic!

    Si UPS daca il pun in centrala nu are puterea sa sune asa tare....

    Ma gandeam ca ar fi asa un aparat mic cu o baterie ca de UPS la care sa leg niste fire si sa le duc pana sus la mine in camera cumva impreuna cu un difuzor sa piuie! sau cu wirless ar fi super!

    Credeam ca deja il gasesc in comert facut asa mai modern.....

    Sau Iancu daca te pricepi cu acel releu si imi spui cateva detalii si ai putea sa-l confectionezi tu ar fi super ca ti-as platii costurile si deranjul!

    Comentariu

    Procesare...
    X