Arta contemporana

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • spik1
    Living Legend
    • 20.apr.2012
    • 2342

    Arta contemporana

    Unde putem vedea arta contemporana, in Bucuresti, saptamana aceasta ?
    Va invit la Art Safari, cel mai nou Pavilion de artă în inima Europei de Est !
    Acolo veti vedea ultimele lucrari ale artistului Adrian Costea, printre care si cea mai impozanta, "Cocosul" !
    Artistul imi spunea ca daca reuseste sa-i determine unui om , ce priveste la lucrarile sale, un sentiment, o traire, atunci este multumit.
    Ca participant direct la executia acestor piese din otel masiv va indrum sa vedeti aceste piese, unele avand incorporate inovatii ingenioase pentru a invinge gravitatia, unul din scopurile ce si le-a propus artistul prin lucrarile sale.
    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_20140520_145833.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	247,0 KB 
ID:	638917Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_20140520_145949.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	312,3 KB 
ID:	638918
  • georgeflorin
    Membru Marcant
    • 15.sep.2009
    • 304

    #2
    Răspuns la: Arta contemporana

    Expertul joacă un rol esenţial în ceea ce priveşte autentificarea unui obiect de artă. Pentru a-şi putea exprima mai nuanţat opiniile, el dispune de formulele descrise în decretul francez nr. 81-255 din 3 martie 1981 cu privire la prevenirea fraudelor în domeniul operelor de artă: „Folosirea termenului atribuit, urmat de numele unui artist, garantează faptul că opera sau obiectul a fost executat în timpul perioadei în care artistul menţionat a activat şi că ipoteze serioase îl desemnează pe acesta ca fiind autor potenţial” (art. 4). „ Folosirea termenului atelierul urmat de numele artistului garantează faptul că lucrarea a fost executată în atelierul maestrului citat, sau sub directa sa îndrumare” (art. 5). Aşadar, aşa cum se spune adesea, adevărata expertiză e una modestă şi, ca şi în artă, aceasta nu se exprimă în mod valabil decât prin intermediul îndoielii permanente.
    Friederike Ringe distinge trei categorii de experţi în artă:
    - comitetele de autentificare
    - grupurile de experţi neinstituţionalizaţi
    - experţii particulari (numiţi şi mandarini)[1].
    Experţi influenţi, cum ar fi cei aparţinând caselor de expertiză celebre cum ar fi « Andy Warhol Authentification Board », «Pollock- Krasner Authentication Board» sau «Wildenstein Institute », au făcut obiectul multor atacuri, uneori chiar judiciare. Dreptul de concurenţă, în relaţie cu puterea expertului în artă pune două probleme: prima chestiune priveşte eventuala obligaţie de a elibera un certificat de autenticitate, a doua se referă la obligaţia de a include o operă în catalogul raisonné. Ase de incheiere ce pot sa zic : foarte frumos "cocosul"

    Comentariu

    • spik1
      Living Legend
      • 20.apr.2012
      • 2342

      #3
      Răspuns la: Arta contemporana

      De saptamana viitoare le puteti vedea la hotelul Sarroglia-Bucuresti. Am inteles ca sunt interesate cateva galerii de arta din afara tarii.

      Comentariu

      Procesare...