Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Probleme cu asociatia de proprietari

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Probleme cu asociatia de proprietari

  Buna ziua,
  Am cateva intrebari legate de legislatia cu privire la asociatia de proprietari:

  1. Am de reparat o ramificatie pe coloana de scurrgere principala. Care sunt conditiile ca sa pot face reparatia prin asociatie?

  2. Scara blocului are 2 intrari-iesiri (prin fata si prin spate). Una din caile de access(spre ghena) este tinuta inchisa de un cetatean din scara si doar cativa au access pe acolo, inclusiv femeia de servici. As dori sa fac acea cale de access libera, cu interfon, cu cheie oricum, dar sa se poata circula pe acolo. Cum se poate proceda?

  3. La subsolul blocului cativa locatari au boxe amenajate unde depoziteaza tot felul de lucruri. In mod normal as dori si eu access acolo (mentionez ca nu am cheie), as dori sa imi fac o boxa sa pot depozita si eu.

  4. Sunt cateva camere (inchise cu cheia) de la parterul blocului in care se depoziteaza tot felul de lucruri. Nu mi se pare normal din moment ce toti platim impozite pe spatiile respective. Va rog sa imi da-ti un sfat cu privire la ce am spus, eventual un link unde pot gasi legislatia in vigoare.

  Multumesc

 • #2
  Re: Probleme cu asociatia de proprietari

  Postat în original de bbusiness
  1. Am de reparat o ramificatie pe coloana de scurrgere principala. Care sunt conditiile ca sa pot face reparatia prin asociatie?
  Multumesc
  Din ceea ce ati mai postat referitor la ramificatia respectiva, am inteles ca nu ramificatia de pe coloana principala este defecta, ci evacuarea dvs. care intra in aceasta ramificatie, motiv pentru care reparatia nu trebuie suportata de toti locatarii, ci doar de dvs.
  Referitor la celelalte puncte, nu este bine sa intrati in conflict cu vecinii, incercati o solutionare amiabila daca este posibil, altfel lasati lucrurile asa cum sunt. Cat despre boxele de la subsol, cine s-a miscat mai repede a prins loc, dar acum ar fi imposibil ca toti proprietarii sa-si construiasca boxa.

  Comentariu


  • #3
   Salut, da e referitor la problema cu ramificatia....se pare ca e fisurata ramificatia nu scurgerea care intra in ea.
   In plus eu nu am chiuveta la bucatarie de mai bine de 3 luni....deci nimeni nu avea cine sa umble acolo.
   M-am certat cu ei, pentru ca vor sa o schimb pe banii mei si eu nu am chef, cu atat mai mult cu cat problema e la coloana principala.
   Din pacate vecinii mei sunt niste nenorociti care nu isi platesc intretinerea dar in schimb sunt plini de pretenti.

   Te rog sa imi spui daca este normal sa se scoata din uz o cale de acces?..cu chestia asta cel putin nu ii iert!

   Comentariu


   • #4
    Daca este doar fisurata ramificatia din PVC, sincer nu are rost sa fie schimbata. O remediere rapida si cu costuri mici consta in lipirea fisurii cu un adeziv specializat din comert.

    Comentariu


    • #5
     Baza legala pentru efectuarea reparatiilor la partile comune sunt, in mare, OG 85/2001 si HG 400/2003.
     Orice reparatii la instalatiile comune trebuie efectuate de asociatie. Evident trebuie sa existe documente justificative (chitanta+factura)

     Conform prevederilor in diverse domenii (apa, termoficare, PSI) e nelegala realizarea "boxelor" la subsol, boxe care impiedica interventiile in caz de urgenta la instalatiile de apa, canalizare sau termoficare, sau in caz de incendiu.
     Dar o metoda eleganta este sa ceri cheia de la administrator ca faci niste reparatii de tevi si tb sa inchizi si sa deschizi robinetii mai des, de cateva ori, si te duci si faci o copie la cheie...
     Viata e complexa si are multe aspecte...

     Comentariu


     • #6
      Raspus punctual :
      1. Daca valoarea este mare merita sa te certi cu Asociatia daca defectul se refera la partea comuna . Daca nu alergatura si actele sa-ti recupereti banii nu merita .
      2. Ca si in Biblie "cere si vei primi " . Calea normala este sa ceri o cheie sa-ti faci o colie . Daca raspunsul este negativ montezi tu o noua incuietoare peste cea existenta (eventual lacat ) si precizezi ca pentru chei trebuie sa vina la tine (Legea Talionului ohi pentru ochi ,chei pentru cheie .)
      3.Daca mai exista spetiu disponibil poti sa incerci . Pentru cheie apica punctul 2.
      4. Aplici punctul 3.

      Comentariu

      Procesare...
      X