Informatii construire casa

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • alina69
    Incepator
    • 24.iul.2006
    • 5

    Informatii construire casa

    Buna ziua! Detin un teren si as dorii sa imi fac o casuta pe el nu prea mare asa ed 2-3 camere.Va rog sa imi spuneti si mie care sunt procedurile de la cap la coada de a construii o casa.ce acte imi trebui de unde sa le iau unde sa ma duk si cand pot sa ma apuc de constructia casutei mele
    Va multumesc anticipat!
  • danhome_52
    Membru Marcant
    • 26.dec.2005
    • 751

    #2
    Buna Alina!
    Poti gasi ceva aici http://www.exroy.ia.ro/ro/index.php?id=10028&lang=ro
    Bafta!

    Comentariu

    • alina69
      Incepator
      • 24.iul.2006
      • 5

      #3
      multumesc mult dar as dorii ceva mai detaliat

      Comentariu

      • KATALIN
        Membru marcant
        • 25.ian.2006
        • 405

        #4
        in constanta se procedeaza astfel:
        se solicita de la primarie un certificat de urbanism pentru elaborare PUD.
        dupa se obtin avizele specificata in CU.
        apoi cu avizele +PAC+PUD se solicita de la primarie un certificat de urbanism pentru constructie.
        dupa asta se obtin restul de avize specificate in CU si apoi se depune documentatia la primarie pentru eliberarea autorizatiei de constructie.
        odata obtinuta autorizatia ,anunti cu 30 de zile inainte de demararea lucrarilor de constructie inspectia de stat in constructii si te apuci de treaba.
        asta in mod legal.
        in unele zone se mai pot "sari"etapele.
        succes si rabdare!
        nu uita toate astea de mai sus se fac in colaborare cu un arhitect autorizat .
        KATA

        Comentariu

        • alina69
          Incepator
          • 24.iul.2006
          • 5

          #5
          multumesc kata pt informatii...da vad ca sunt la etape... probabil ca asa e peste tot nu ? nu numai in CT .....stii sa imi spui...daca vreau sa imi fac casa in regie proprie,mai trebuie diriginte de santier sau alte prostii?! ca la fel ca toata lumea,aproape toata lumea nu ama asa fonduri multe si vreau sa imi fac si eu o casuta acolo cat un ap. cu 2 camere....

          Comentariu

          • lGp
            Incepator
            • 14.apr.2005
            • 86

            #6
            aici gresiti putin ... nu se cere Certificat de Urbanism pentru elaborare PUD
            e de preferat sa se evite elaborarea unui PUD
            se cere un Certificat de Urbanism pentru: construire casa, imprejmuire, organizare de santier
            de ce? simplu... competenta de a hotara daca e necesara elaborarea unui PUD e a primariei. adica, Primaria hotaraste daca va cere unPUD inainte de autorizare, sau nu. d.p.d.v. al beneficiarului, acesta prefera sa nu plateasca si elaborarea unui PUD, care e mai costisitor, si de mai lunga durata.
            asadar, se cere "construire casa, imprejmuire, organizare de santier"...e foarte important sa ceri si imprejmuire, pentru a nu fi nevoit sa mai faci o autorizarepentru gard, lucru care se face la sfarsit deja. la fel si cu organizarea de santier.

            in rest, cam aceia sunt pasii de urmat ... ultima propozitie e esentiala: toate acestea sunt facute impreuna cu un arhitect autorizat

            numai bine
            ...nu incercati sa mutati muntii din loc, invatati sa-i ocoliti ...

            Comentariu

            • claudiucondrea
              Incepator
              • 29.iul.2006
              • 13

              #7
              Salut!
              Si eu am acceasi problema cu hartoagele. Vreau sa mai construiesc o camera langa casa deja existenta si am pornit asa: vizita la proiectant, care a intocmit un dosar pe care l-am depus la primarie pentru obtinerea certificatului de urbanism (CU) - 30 de zile termen, intre timp m-am ocupat de cadastru (3 zile pentru mine), cu cadastrul m-am dus la fisc pentru un certificat fiscal (ca sunt platite toate impozitele si ce-or mai vrea ei) 5 zile, cu cadastrul si certificatul fiscal trebuie obtinuta intabularea (la notar sau direct la oficiul pentru cadastru si publicitate funciara - sau cam asa ceva) asta mai dureaza vreo 2-3 saptamani (prin notar), toate astea pentru ca nu avem cadastru sau intabulare. Dupa care la obtinerea CU ar trebui sa-ti spuna daca este nevoie de planul urbanistic de detaliu (PUD) si ce avize iti mai trebuie (RENEL, muzee, o gramada de prostii am auzit). Ultima chestie este autorizatia de constructie. In cazul meu mi-a spus proiectantul ca s-ar putea sa mi se ceara si avizul unui expert in structuri de rezistenta (alti bani alte distractie).
              Ultima parte este numai din discutii, deocamdata nu am ajuns asa departe.
              Proiectantul (si nu numai) cand a auzit ca vreau sa construiesc in Constanta a tinut sa ma informeze ca este f. greu cu hartogaraia, o gramada de hartii si avize cerute pentru a masca ineficienta unor functionari. Si cum tocmai in Constanta vreau sa construiesc astept cu nerabdare sa vad daca ma mai apuc anul asta sau nu (cunosc un caz in care s-au apucat de alergat dupa hartii din iarna, au inceput constructi la inceputul verii fara toate hartiile in ideea ca ies ele, au terminat constructia si nici astazi 29.07 nu au aut. constructie, le este frica sa nu vina vreo amenda, si la astea nu sunt deloc zgarciti)

              Comentariu

              • alina69
                Incepator
                • 24.iul.2006
                • 5

                #8
                ma copii....cred ca ma mut in cort..sau imi trebuie autorizatie?!

                Comentariu

                • mx81
                  Membru Marcant
                  • 21.ian.2006
                  • 322

                  #9
                  Problemele dezbatute sunt destul de aproape de adevar . Hirtiiile dureaza mult si daca chiar esti hotarita sa faci casa cam cu 6 luni inainte te apuci de hirtii . Te inarmezi cu multa rabdare si bani (min. 20 mil ) toate hirtiile costa si pentru fiecare in parte ai de asteptat . Dimensiunea casei da dimensiunea banilor necesari . Timpul este acelasi .
                  Ordinea este :
                  1. La primarie cu proiectul se cere certificatul de urbanism . Pe el apar o serie de avize necesare (gaze apa , electrica etc. ) . E cazul sa dai spaga la functionar sa nu puna prea multe cerinte (avize ) (ex. monumente istorice , aeroport , unitati militare care in general nu e cazul dar se pun in virtutea obisnuintei , costa timp si bani obtinerea acestor avize )
                  2. Se obtin toate avizele (se pot obtine unele si simultan )
                  3. Se cere la primarie autoirizatia de constructie (Primaria sa lua o caruta de taxe , sa nu ai restante ca pina nu platesti tot nu obti nimic . )
                  4. Te poti apuca de lucru daca mai ai bani si chef .

                  Comentariu

                  • didita
                    Incepator
                    • 31.iul.2006
                    • 8

                    #10
                    Alina , draga , am incercat sa-ti raspund pe celalalt topic , dar revin :
                    1. faci cadastru si inscriere in cartea funciara ( intabulare ) - vezi la firme de cadastrare pretul e in functie de zona unde e terenul _ astepti o saptamana- 10 zile in cazul cel mai fericit , apoi cu cadastrul si actul de proprietate al terenului mergi la notar unde taxa de intabulare este tot in functie de zona .
                    2. vorbesti cu proiectantul care iti spune daca este nevoie de expertiza geologica si eu cred ca este , asa ca , alti bani , alta distractie ! vezi ca sunt arhitecti care fac si proiectare si expertiza - daca sunt la aceeasi firma nu mai alergi din usa in usa , platesti , de regula mai mult dar nu mai pierzi tu timp
                    3. dupa expertiza , discuti cu proiectantul etapele de obtinere a certificatului de urbanism si celelalte avize , pentru a primi in cele din urma autorizatia de constructie
                    autorizatia este valabila 1 an , daca nu ai terminat casa ca pentru receptia primariei - vezi alta taxa pentru procesul de receptie a lucrarii - atunci te duci la proiectant si ceri documentatie pentru prelungirea autorizatiei samd.
                    4. toate demersurile dureaza in functie de aglomerari , cam 5-6 luni, pana la obtinerea autorizatiei de constructie , asa ca daca vrei sa te apuci anul viitor de casa , incepe sa -ti faci documentatiile
                    Apropo , toate informatiile sunt pentru Craiova .
                    Bafta , sa ma tii la curent , ca la anu' ma intereseaza si pe mine subiectul !

                    Comentariu

                    Procesare...