Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Inspectorii de santier -moft sau necesitate ?

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Inspectorii de santier -moft sau necesitate ?

  Sunt de putin timp pe acest forum si am observat ca foarte multi care solicita un sfat fie pentru ca-si constriesc o casa sau fac renovari, singuri sau cu constructori-meseriasi nu cunosc ce este si cu ce se ocupa un inspector de santier autorizat angajat, de catre beneficiarul lucrarii de construire sau renovare, pe baza de contract.
  Pe scurt un inspector de santier este pentru constructor-meserias "piaza-rea" iar pentru beneficiarul lucrarii este "ingerul ocrotitor".
  Apelind la serviciile unui inspector de santier necazurile pricinuite de "constructori-meseriasi" sunt eliminate deoarece toate aspectele lucrarii sunt urmarite, avizate si acceptate de inspector, el garantand in fata clientului beneficiar calitatea lucrarilor executate.
  Mentionez ca deschid aceasta discutie pe forum nu pentru a beneficia de unele interese (nu sunt I.S.) ci pentru a
  face cunoscut rolul inspectorului de santier si necesitatea de a apela la serviciile sale.
  Astept si alte opini despre acest subiect.

 • #2
  Rolul inspectorului de santier este in favoarea beneficiarului, dar cine ne asigura de seriozitatea acestuia? Cum putem fi siguri ca nu ajunge la o intelegere cu constructorul privind de exemplu sustragerea de materiale? Stii cum se spune, o mana spala pe alta si amandoua fata.

  Comentariu


  • #3
   Salut,

   Si eu pana sa ma apuc de construit casa anul acesta am tot citi prin reviste ca trebuie neaparat inspector de santier, dar nu am considerat acest lucru o necesitate. In schimb tatal meu care este inginer constructor si diriginte de santier a venit pe la mine sa inspecteze lucrearea. Pot sa spun ca absolut niciodata nu a fost multumit de calitatea lucrarii, muncitorii nu au voit sa respecte planul niciodata, au incercat sa faca economie la materiale ca sa munceasca mai putin etc.

   Acum sunt perfect deacord ca neaparat trebuie un diriginte de santier indiferent ca faci in regie proprie sau prin firma. Unde mai pui ca trebuiesc intocmite procese verbale pentru fazele importante ale constructiei.

   Asa ca sa nu va zgarciti niciodata la acest lucru si neaparat sa va luati un inspector de santier. Va preveni multe probleme ce pot aparea ulterior si pe deasupra ii poate consilia pe muncitori in privinta executiei (mai ales ca majoritataea muncitorilor lucreaza dupa ureche).

   Comentariu


   • #4
    Cred ca denumirea de "Inspector" sperie pe oameni. Oare nu ar fi mai bine ca ei sa se numeasca "Administrator beneficiar" sau "Administrator lucrare" ?
    Propuneri ?

    Comentariu


    • #5
     Cred ca denumirea de "Inspector" sperie pe oameni. Oare nu ar fi mai bine ca ei sa se numeasca "Administrator beneficiar" sau "Administrator lucrare" ?
     Propuneri ?

     Eu propun sa se numeasca "Manager de proiect"
     VYS Blog - 100 % D I Y
     Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

     Comentariu


     • #6
      Sunt de parere ca denumirea existenta reda cel mai fidel atributiile pe care le are un inspector de santier. Fac aceasta afirmatie deoarece rostul lui este de a inspecta operatiile efectuate, este un organ de control. Daca ii spunem manager, asta ar implica obligativitatea existentei sale, dar prezenta acestuia ramane la atitudinea beneficiarului.

      Comentariu

      Procesare...
      X