Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Desprindere gresia de pe podea

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Desprindere gresia de pe podea

  Astazi mi s-a intamplat ceva ce pentru mine este inexplicabil, adica intr-un interval de 3 ore cat am fost plecat, mi s-a "umflat" practic gresia pe hol (ca un parchet inundat, sa zicem).

  Sunt curios daca a mai intalnit cineva problema asta si daca da, ce ar fi de facut, fiindca din ce m-am documentat eu cauzele ar putea fi unele superficiale (a "lucrat" betonul si din cauza faptului ca nu au fost pastrate distantele corespunzatoare la perete, in timp placile de gresie s-au ridicat pana cand nu au mai avut unde sa se duca) sau foarte grave (a cedat ori continua sa cedeze vreun element de rezistenta si blocul s-a lasat ori se lasa intr-o parte)...


  Dau acest mesaj in speranta ca cineva are mai multe cunostinte in domeniu si poate avea o explicatie, fiindca pentru mine faptul ca trebuie sa schimb gresia este cea mai mica dintre probleme...


  Ca idee, stau la etajul 4 din 4, nu am alte crapaturi prin casa si nu am pornit caldura - in cazul in care ajuta informatia asta...

 • #2
  Salut Marius,

  Este o gresie veche? Ai o imagine cu suprafata afectata? De regula desprinderea are doua cauze principale: imposibilitatea de dilatare si/sau lipsa de aderenta.
  Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

  Community Manager MC

  Comentariu


  • #3
   Salut!
   Gresia a fost pusa acum 9 ani, la momentul constructiei blocului...
   Am fotografii facute, insa nu pot sa le atasez, nu-mi da voie (ti le pot trimite pe mail, daca mi-l poti da)...
   Multumesc!

   Comentariu


   • #4
    Bloc de 9 ani si se intampla asta? Pfoaaaaiiii, si eu imi caut sa cumpar un apartament intr-un bloc nou dar m-a apucat groaza cu ce citesc pe diferite forumuri. In ce oras/zona stai?

    Comentariu


    • #5
     Daca ete pe o suprafata mare ca si cum ar fi o zona circulara e din cauza adezivului ,daca se oberva ca ar fi o ridicare liniara nu are rost de dilatare.Ce dimensiune are rostul?

     Comentariu


     • #6
      Locuiesc in Chiajna Ilfov (Cartierul Militari Residence) in blocul denumit generic Style Residence-4 etaje (dezvoltatori Todiras Cristian si Todiras Anca). Suprafata o reprezinta holul de la intrare de aproximativ 9 mp, iar rostul este de 3-4 mm.

      Comentariu


      • #7
       Am deslusit enigma gresiei "umflate"...se pare ca un "dop" facut de mantuiala in sapa a iesit in timpul cutremurului din 06.10.2018 si astfel a impins gresia care s-a desprins intr-o reactie tip domino.
       Daca cineva are alta idee mi-o poate spune...

       P.S.: am reusit sa atasez si niste poze relevante, despre cum am gasit la momentul initial gresia si ulterior dupa ce am decopertat adezivul...

       Comentariu


       • #8
        E posibil ca acel dop sa fi fost bolovan ciment si din cauza la umezeala sau in timp dilata,gen impuscaturile de var cum se facea inainte din var bulgari. Totusi la remontarea gresiei lasati la jumatate o linie de rosturi fara chit si aplicati silicon de culoare.

        Comentariu


        • #9
         Multumesc frumos pentru interes si pentru raspunsuri! M-am apucat de reparatii...

         Comentariu


         • #10
          Ma uit in poza la care se vede zona de aderenta la adeziv, slaba de tot.
          VYS Blog - 100 % D I Y
          Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

          Comentariu

          Procesare...
          X
          sigla BRAT