Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Exista vreo firma de constructii serioasa in Bucuresti sau nu?

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Exista vreo firma de constructii serioasa in Bucuresti sau nu?

  Mi-am propus ca in 2019 sa incep constructia la rosu a unei case mici pe langa Bucuresti. 56mp parter, bca sau caramida. Actele sunt in curs de realizare. Problema mea principala pe moment e gasirea unei firme de constructii in care sa pot avea incredere, chiar si in situatia in care nu pot fi pe santier zilnic sa "inspectez" constructia, mai ales ca eu nu sunt inginer constructor.

  Am incercat sa ma documentez, am si scris catorva firme, dar culmea, nici una nu a raspuns. Printre cele pe care am incercat sa le contactez in scris se numara "SC Flor & Val Construct SRL" si echipa "Casebinefacute.ro". Primii m-au atras datorita pretului mic de constructie la rosu(150e/mp) iar a doua firma indica pe site-ul lor ca ofera garantie de minim 25 de ani pentru structura realizata, in conditiile in care cer 200-220e/mp construit. Pe moment pretul e mai putin important ca garantia faptului ca constructia nu o sa inceapa sa se prabuseasca la 10 ani de la ridicare.

  Prin urmare, as vrea sa stiu daca a lucrat cineva cu mai sus mentionatii si daca aveti alte recomandari pentru firme de constructii din zona Bucuresti. Totodata, care e plaja corecta de preturi pentru o structura simpla la rosu, bca sau caramida? Nu vreau nici sa ma zgarcesc si sa am probleme, nici sa platesc mai mult decat e cazul. Dar inainte de toate, exista vreo firma de constructii serioasa in zona Bucuresti-Ilfov ?

 • #2
  Postat în original de rochester21 Vezi post
  Problema mea principala pe moment e gasirea unei firme de constructii in care sa pot avea incredere, chiar si in situatia in care nu pot fi pe santier zilnic sa "inspectez" constructia, mai ales ca eu nu sunt inginer constructor.
  Foarte greu de gasit asa ceva in Romania.
  In opinia mea, singura varianta de rezolvare este angajarea unui diriginte de santier care sa supravegheze lucrarile in locul dvs.
  Oricum va fi foarte greu sa gasiti o firma care sa vrea sa semneze un contract de prestari servicii, iar daca o va face pretul va fi cu cel putin 50% mai mare decat pretul pietei.

  a doua firma indica pe site-ul lor ca ofera garantie de minim 25 de ani pentru structura realizata
  Povesti.
  Si daca nu vor sa va rezolve problemele din perioada de garantie ce veti face. Ii veti da in judecata si raspund in limita capitalului social subscris, care in cazul unui SRL este de minim 200 de lei.
  Dupa ce au terminat lucrarile si ati platit, va descurcati ci cine vreti.
  Pe constructor nu a sa-l mai intereseze de dvs.

  exista vreo firma de constructii serioasa in zona Bucuresti-Ilfov ?
  Ar fi posibil.
  O firma care are un capital social subscris mai mare de 200 de lei, care va poate prezenta un portofoliu de lucrari, care acepta semnarea unui contract de prestari servicii legalizat la notariat, care are un sediu in alta locatie decat apartamentul in care locuieste patronul, care acepta plata etapizata a lucrarilor pe baza unor devize de lucrari, care nu solicita plati in avans, s-ar putea incadra in categoria FIRMA SERIOASA DE CONSTRUCTII.
  Dar nu cred ca o sa gasiti un SRL care sa accepte aceste conditii.

  Eu, cand am facut casa, nu am reusit sa gasesc asa ceva si am facut lucrarile cu doua firme de constructii (cu patroni care nu erau interesati decat de tepuiala) si sapte echipe de meseriasi, angajate pe lucrari.

  Ca si o concluzie.
  Nu vreau sa supar pe nimeni (mai exista si meseriasi seriosi), aveti cat mai putina incredere in constructori.
  Majoritatea sunt interesati sa termine lucrarile cat mai repede (fara a respecta etapele de executie si timpii de uscare recomandati pentru betoane) sa isi ia banii si sa plece la alta lucrare.
  Cat despre garantii si remedieri, aici este o alta problema pe care o rezovati cu oricine numai cu constructorul nu.

  Comentariu


  • #3
   Sigur, apreciez mesajul si situatia prezentata de dumneavastra se potriveste cu imaginea mea mentala asupra pietei constructiilor.
   Poate ca cele mai durabile constructii se ridica tot cu...precautia si prevederea (=^.^=).

   Comentariu


   • #4
    Postat în original de rochester21 Vezi post
    ........cele mai durabile constructii se ridica......
    Puteti sa faceti o constructie durabila si sigura daca apelati la ajutorul nostru. Forumul Misiunea Casa va sta la dispozitie in orce etapa a constructiei asa ca nu ezitati sa ne cereti sfatul.

    Comentariu


    • #5
     Postat în original de Specialistul MC Vezi post
     Puteti sa faceti o constructie durabila si sigura daca apelati la ajutorul nostru. Forumul Misiunea Casa va sta la dispozitie in orce etapa a constructiei asa ca nu ezitati sa ne cereti sfatul.
     Daca o va face, va iesi o casa durabila dar, din pacate, va trebui sa nu accepte compromisuri.
     Iar pe piata constructiilor din Romania de astazi, a nu accepta compromisuri si a solicita respectarea unui proiect inseamna sa iti faci casa singur, fara firme de constructii sau meseriasi.

     Comentariu


     • #6
      Postat în original de fanero Vezi post
      .....va trebui sa nu accepte compromisuri........
      Daca beneficiarul isi impune punctul de vedere, bine documentat, inca de la inceputul lucrarilor atunci isi atrage respectul din partea constructorului insa daca de la inceput accepta compromisuri atuci in mod sigur "a pus-o", il "manca" constructorul cu tot cu card.
      Desigur se pot accepta anumite compromisuri insa trebuiesc discutate si acceptate de comun acord, optandu-se pe o varianta de constructie sigura si trainica si de ce nu economica fara a se face rabat de la calitatea in constructii.
      Ultima editare de Specialistul MC; 06.dec.2018, 10:29.

      Comentariu


      • #7
       Aveti dreptate in legatura cu pozitia de inceput, desi tipul asta de confruntare e animalic, nebazandu-se pe logica. O sa tin minte sa fac pe durul cu constructorul, desi eu prefer intotdeauna varianta opusa.

       Totusi, s-a ridicat un numar urias de vile/structuri in zona Bucurestiului in ultimii 20 de ani, cu siguranta ca trebuie sa existe cateva firme care au dobandit experienta in domeniu, altminteri logica dicteaza ca majoritatea vilelor fie au fost construite in regim propriu(ceea ce nu cred), fie au fost construite ineficient si prost-o ipoteza perfect valida, dar cu siguranta nu si universala.

       Comentariu


       • #8
        Postat în original de rochester21 Vezi post
        O sa tin minte sa fac pe durul cu constructorul, desi eu prefer intotdeauna varianta opusa......
        Trebuiesa va impuneti punctul de vedere, nu aveti incotro. Orce pas inapoi din partea dumneavoastra va reduce suma din cont.

        ...., cu siguranta ca trebuie sa existe cateva firme care au dobandit experienta in domeniu.......
        Acele firme se pot numara pe degete si au un grad de ocupare de peste 100% si de aici trecem in extrema cealalta, graba de a termina o lucrare implica unele lucrari pe principiul "las ca merge si asa".

        .... au fost construite ineficient si prost....
        In 90% din cazuri asa este.

        Comentariu


        • #9
         Postat în original de Specialistul MC Vezi post
         Puteti sa faceti o constructie durabila si sigura daca apelati la ajutorul nostru. Forumul Misiunea Casa va sta la dispozitie in orce etapa a constructiei asa ca nu ezitati sa ne cereti sfatul.
         Total de acord. Atunci cand am inceput constructia casei am avut noroc cu acest forum.

         Comentariu

         Procesare...
         X