yobit eobot freewallet bgogo digifinex wp fastest cache wp super cache
Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Casa noua pe acelasi teren

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Casa noua pe acelasi teren

  Buna ziua, am si eu urmatoarea problema, am luat prin credit ipotecar o casa cu curte. Casa este batraneasca dar locuim in ea si as dori sa ridic in curte alta noua numai ca mai pot ridica o constructie cu amprenta maxim 65 mp si ce ne imaginam noi ajunge la 75-80 mp. Din casa actuala nu putem darama ca e ipotecata si locuim in ea deci nu avem camere la care sa putem renunta, casa noua va fi ridicata treptat dea lungul timpului neavand bani ca sa o ridicam repede, cum putem face sa construim o casa mai mare de 65 mp fara sa daramam din cea existenta pana cand nu ne putem munta in cea noua, apoi va fi daramata total cea veche. Casele vor avea amplasamente diferite, cea veche fiind ridicata pe hotar, iar cea noua o vrem pe mijlocul curtii si mai in spate, spatiu fiind pentru noua constructie.
  Va multumesc pentru raspunsuri.

 • #2
  Salut Cobalt,

  Te rog sa atasezi un plan cadastral sau o schita cu terenul respectiv si pozitionarea casei actuale. Un plan cotat ne va ajuta sa intelegem situatia exacta si sa vedem cum puteti face noua constructie.
  Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

  Community Manager MC

  Comentariu


  • #3
   Obtineti un certificat de urbanism ca sa aflati cat este POT si CUT.
   POT-ul este prescurtarea de la procent de ocupare al terenului, iar CUT coeficientul de utilizare al terenului.
   Dupa puteti sa faceti un proiect.
   Ca sa nu platiti de doua ori cereti arhitectului sa va faca un proiect comun pentru constructia noua si desfiintarea celei vechi.
   Tineti cont si de faptul ca autorizatia de construire poate fi extinsa o singura data, deci ar cam trebui sa terminati casa noua in 24 de luni.
   Discutati si cu banca daca accepta transferul ipotecii pe casa noua.
   Ultima editare de fanero; 26.ian.2019, 10:11.

   Comentariu

   Procesare...
   X
   sigla BRAT