Inundatie-incarcare/descarcare coloana apa calda-plata?!

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • camy_i
    Incepator
    • 08.iun.2007
    • 2

    Inundatie-incarcare/descarcare coloana apa calda-plata?!

    Buna ziua. Am si eu niste nelamuriri, poate ma puteti ajuta.
    La sfarsitul lunii noiembrie 2006, in apartamentul proprietate personala s-a produs o inundatie datorata ruperii robinetului de alimentare cu apa calda de la calorifer.Apa era foarte fierbinte, a ajuns pe toti peretii, ce sa mai spun de parchet...in mai putin de 2 minute pe jos apa avea nivelul de 8-10 cm, a intrat si in restul casei. A fost oprita si golita instalatia de alimentare cu apa calda ca sa poata fi remediata problema.
    Parchetul din tot apartamentul a fost distrus, apa din calorifer era plina de rugina, etc,. etc. Am zugravit apartamentul si am schimbat parchetul in Ianuarie-Februarie pentru ca nu se mai putea locui in apartament ( toti peretii au mucegait, la fel si parchetul etc.). Cand aproape totul era gata, mai trebuia pus parchet in dormitorul unde s-a produs inundatia, s-a rupt si al doilea robinet de la acelasi calorifer. Apa a trebuit oprita iar, golire instalatie etc. Mentionez ca nu au fost schimbati toti robinetii cand a avut loc prima inundatie pentru ca fiind frig afara, problema a trebuit remediata rapid pentru a nu lasa tot blocul fara caldura si apoi, fusesera schimbati cu 2 ani in urma. A doua oara am schimbat toti robinetii.
    De aici incepe problema. Presedinta de bloc spune ca trebuie sa platesc 2 milioane prima descarcare/incarcare a instalatiei + 2 milioane a doua, in total 4 milioane lei vechi. Am intrebat-o cum a calculat, cum a ajuns la suma asta, sa-mi demonstreze si mie, matematic. Evident...nu a stiut ce sa raspunda decat ca " o sa faca referat la RADET ". In final nu stiu daca a facut sau nu referat dar ma streseaza in continuare sa-i dau cele 4 milioane, fara sa-mi dea nici o justificare a sumei. I-am spus sa aduca hartiile de la RADET, cum calculeaza dansii pierderea de apa ce imi revine si apoi am sa vorbesc si cu un avocat. Nu ca ma sustrag de la plata respectiva dar vreau si eu sa stiu cum se calculeaza, cum a ajuns la suma de mai sus, de ce trebuie sa platesc numai eu cand li s-a mai intamplat si altora si nu a avut nimeni nimic de obiectat.
    Cei care mi-au refacut casa dupa inundatie au spus ca apa din calorifer se plateste la gigacalorie si ca, prin urmare, daca ar fi sa platesc ceva, suma ar fi de 25.000 lei vechi cu taxe incluse deci ca 50.000 mii lei vechi ar fi suma totala. Cine ma lamureste si pe mine?
    Multumesc anticipat.
  • TDJ
    Living Legend
    • 10.apr.2006
    • 2397

    #2
    Eu zic sa lasati problema asa cum este. Probabil doamna de la asociatie incearca sa obtina o suma pe care nu intentioneaza sa o plateasca mai departe. Daca insista, sa va inmaneze o solicitare in scris ca fiind din partea asociatiei sau din partea furnizorului. Abia atunci urmeaza sa-i dati un raspuns.

    Comentariu

    • Seni
      Living Legend
      • 05.mar.2006
      • 3524

      #3
      oricum....., suma este exagerat de umflata, in cel mai rau caz platiti cantitatea de apa care s-a pierdut...
      pentru a fi linistit, vorbiti si la regia de termoficare cat costa o reumplere de instalatie!!

      Comentariu

      • camy_i
        Incepator
        • 08.iun.2007
        • 2

        #4
        Multumesc pentru raspunsuri. Vreau sa stiu pentru ca doamna in cauza ma streseaza, am ajuns sa nu mai raspund la interfon ca sa nu fie ea, s-a intamplat sa vina si la usa, i-am spus deja ( de mai multe ori ) sa nu ma mai deranjeze pana nu are totul scris. Este de un tupeu fantastic. Daca in 2004 cand m-am mutat in blocul acesta as fi discutat mai intai cu dansa, cu siguranta, nu ma mutam.

        Comentariu

        • TDJ
          Living Legend
          • 10.apr.2006
          • 2397

          #5
          Nu va lasati... intimidat. Unii semeni sunt in stare sa depaseasca cu mult limitele bunei-cuviinte de dragul banilor. Dvs. oricum nu aveti siguranta ca suma respectiva va ajunge la furnizor.
          Daca va mai deranjeaza, ii spuneti sa va faca o solicitare in scris pentru ceea ce doreste. Cat timp nu exista adrese oficiale, niciuna dintre parti nu-si poate sustine punctul de vedere. De altfel, in cadrul Primariei exista un serviciu cu rol de control asupra Asociatiilor de Proprietari si nu este greu sa o reclamati pentru modul in care isi exercita functia.
          Si eu am fost sicanat de individul de la asociatie. Pana intr-o zi cand i-am dat o adresa in scris cu termen de raspuns, urmand ca apoi sa iau legatura cu respectivul servicu din cadrul Primariei. De atunci apele s-au linistit ca prin minune.
          Daca este cazul, tineti-ne la curent cu desfasurarea evenimentelor.

          Comentariu

          • Moldovan Vasile Dan
            Membru Marcant
            • 15.nov.2006
            • 419

            #6
            vreau sa va incurajej limitat = 'am patit-o si eu cu multi comunisti
            rasufalti = 'fiecare pasare pe limba ei piere"
            descideti dvs prima pada proces si apoi o sa va vedeti ce urmeaza

            Comentariu

            • Seni
              Living Legend
              • 05.mar.2006
              • 3524

              #7
              nu cred ca este cazul sa se ajunga la proces....., tribunanele stiu toti ce inseamna: bani; timp; nervi........
              rezolvarea este simpla...... sfatul lui traian este bun, o vizita la serviciul abilitat din cadrul primariei, dar nu inainte de a lua legatura si cu regia care asigura serviciul de termoficare.....

              Comentariu

              • maiam
                Membru
                • 24.aug.2006
                • 211

                #8
                De aceasta problema se ocupa administratorul si nu presedintele. Pentru cazul in care distributia agentului termic este verticala, furnizorul intocmeste factura pe numele asociatiei. Adminul imparte pe locatari suma din factura. Nu vad ce fel de referat va face presedintele la RADET si cred ca a folosit aceasta sintagma mai mult ca sa dea greutate spuselor sale, sa impresioneze asa cum se proceda in intreprinderile socialiste. Ceva diferenta probabil ca trebuie platita si aceasta numai daca reclama ceilalti locatari. Ca urmare a golirii si reumplerii, factura e ceva mai mare decat de obicei, dvs urmand sa suportati aceasta crestere.

                Comentariu

                Procesare...