Certificat de urbanism

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • melinter2000
    Incepator
    • 18.oct.2007
    • 3

    Certificat de urbanism

    Buna ziua,
    Am o mare problema. Detin o proprietate in Iasi, pe strada Tatarasi, 651m2, casa si teren cu deschidere de 16 m la strada, fata in fata cu piata Chirila. Am depus actele la Primarie pentru eliberarea unui certificat de urbanism solicitind conditiile in care as putea construi un imobil (un spatiu comercial la strada la parter si locuinta la etaj, deci p+1), iar in spatele curtii sa extind, sa consolidez si sa masardez casa existenta. Dupa 30 de zile mi-am ridicat certificatul de urbanism iar in el in niste exprimari extrem de imprecise, POT EXISTENT, CUT =1mp, deci nu ma pot extinde cu casa veche, nimic de ceea ce vreau eu sa construiec(spatiu comercial+locuita etaj 1, si extindere, consolidare si masardare casa existenta) se preciza ca zona in care se afla terenul meu este cuprinsa in PUZ-ul unei pasarele ce se va construi, mai exact a pasarelei Tatarasi, cine este in Iasi stie despre ce vb, este un proiect vechi de 40 de ani, care nu s-a materializat din cauza costurilor extrem de mari, si care este ca o fata morgana, nimeni nu stie daca vreodata se va construi. Exact la 50m in stinga mea(privind cu fata la strada), un vecin, medic stomatolog, si-a construit o vila exact la strada cu spatiu comercial la parter si locuinta la etaj, exact cum doresc eu, s-a mai construit acum 1 an un bloc de locuinte de 4 etaje, iar la alti 300 de metri se ridica o cladire imensa de birouri, 4 etaje. Intrebind pe la diversi arhitecti(relatii, cunostinte) din primaria Iasi, acestia mi-au confirmat ca terenul meu nu are cum sa fie afectat de constructia acestei pasarele, fiind foarte departe de aceasta, ci ca ar fi afecta ansablul de birouri ridicat la 300 de metri si blocul (AVATI se numeste) , din zona. Deci terenul meu nu este afectat in nici un fel. Am depus din nou pentru un nou certificat de urbanism, cu pile, interventii, spagi, poate de data asta iese cum trebuie insa as dori sa va intreb cum pot contesta un certificat de urbanism nevaforabil, in conditiile in care altii tot de pe partea mea a strazii Tatarasi construiesc, iar mie mi se spune ca este un teren afectat de Puz-ul pasarelei. ?Pai daca s-ar construi pasarela nu ar cadea pe partea cu blocul Avati, peste cladirea de birouri ? Nu inteleg cum este posibil ca cei care s-ar putea sa fie in mod real afectati de constructia pasarelei au putut construi, deci au certificat de urbaniosm iar eu nu. Arhitectul meu mi-a spus ca banuieste ca nu am fost identicat corect pe PUG de cei de la urbanism sau ca cineva de acolo asteapta niste cadouri(ma intelegeti ce vreau sa spun) Rezum: In caz de certificat de urbanism cu aviz nefavorabil cum procedez mai departe pentru a construi totusi pe terenul meu? Fac contestatie, unde, apelez la un avocat etc?
    Multumesc mult pentru sprijin
  • RaduCA
    Living Legend
    • 09.oct.2005
    • 6452

    #2
    Buna ziua.
    Cunosc zona si cunosc si povestea cu vesnica pasarela "fantoma". Nu sint de specialitate, dar cred ca ar trebui sa va inarmati cu foarte multa rabdare.
    Incepeti printr-o vizita la Biroul de Urbanism. Daca nu reusiti sa obtineti ceva prin vorba buna, faceti o hirtie oficiala prin care cereti sa vi se indice traseul exact al "pasarelei minune" si cum va afecteaza pe Dvs. acest proiect. Cu aceasta hirtie si cu actele pe care le mai aveti (inclusiv pozele noilor constructii) megeti la un avocat. De aici incolo, va prelua el conducerea.
    Sincer, nu mi-as dori sa fiu in locul Dvs. in aceasta problema.

    P.S. Incepeti sa va exersati rabdarea prin a astepta sugestii si de la alti membri ai forumului.
    De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
    În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

    Comentariu

    • evisceratum
      Membru Marcant
      • 29.aug.2006
      • 412

      #3
      cred ca sunteti extrem. S-ar putea probabil rezolva cu refacerea PUZ-ului respectiv, probabil asa a facut si stomatologul

      Comentariu

      • RaduCA
        Living Legend
        • 09.oct.2005
        • 6452

        #4
        @ evisceratum: S-ar putea sa aveti dreptate. Dar imi place sa vad inclusiv partea cea mai rea a lucrurilor, iar daca ulterior ajung pe o varianta mai buna, nu pot decit sa ma bucur. Invers, iti faci sperante desarte si risti sa ajungi la disperare.

        Daca era refacut PUZ-ul, ar fi putut si Dl. melinter2000 sa beneficieze de el, ca doar era in aceeasi zona.
        De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
        În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

        Comentariu

        • melinter2000
          Incepator
          • 18.oct.2007
          • 3

          #5
          M-am intors adineaori de la urbanism Iasi impreuna cu arhitectul meu si am reusit dupa o discutie ca certificatul de urbanism initial cu conditii nefavorabile sa fie trimis spre "rediscutare". Arhitectul le-a explicat clar celor de la urbanism ca proprietatea mea nu are cum sa fie afectata de constructia pasarelei Fantoma "Tatarasi" , prin comparatie cu proprietatile invecinate pe care deja s-a construit si care nici ele nu au cum sa fie afectate de pasarela. Am ajuns sa stam de vorba si cu inspectorul zonal de la urbanism( au anumite zone ale orasului impartite intre ei) Sper sa obtin un raspuns favorabil, in caz contrar o sa apelez la justitie. Nu se poate ca cineva(un birocrat sa-mi ingradeasca dreptul meu la proprietate si la culegerea uzufructului de pe aceasta din cauza unei ipoteze ca poate in viitor se va construi o pasarela, si care oricum nu trece pe proprietatea mea. Puteau sa-mi ceara sa intocmesc un PUD(Plan urbanistic de detaliu) cel mult, fiindca un perete al constructiei i-l voi face pe limita de proprietate, perete calcan,(am acord notarial in acest sens) si nu inteleg care este interesul celor de la urbanism iasi de a impiedica dezvoltarea zonei, Mai mult sora mea care este situata linga mine, vecina, pe partea dreapta(amindoi am mostenit cite o jumatate din terenul initial de la mama) a obtinut exact in acceeasi zi cu mine un certifiact de urbanism favorabil, dar absolut favorabil, (doar avizele de la utilitati ii mai trebuie), deci cum este posibil ca un lot sa fie afectat de un PUZ al pasarelei iar celalat(care facea pina anul trecut impreuna cu lotul meu o unica suprafata, o unica adresa Tatarasi, nr. 72) sa nu fie afectat? Mi se pare curata imbecilitate sau sa nu fie varianta cealalta in care cineva observind faptul ca doresc sa construiesc la strada un spatiu comercial ma opreste intentionat in scopul obtinerii de foloase necuvenite.? Asa spun unele guri rele, ca trebuie date spagi grase la urbanism.
          Va mai intreb ceva: daca vecinul meu situat la 50 m de mine a intocmit un PUZ sau PUD, as putea beneficia si eu de conditiile din el sau cum as putea sa ma leg de pud-ul sau puzul lui?
          Dar nu ma las, merg pina in pinzele albe.

          PS: Am aflat ca luna trecuta au existat schimbari la comisia de urbanism, s-a schimbat seful, s-au adus oameni noi, care probabil nu prea cunosc exact cum se intocmeste un certificat de urbanism iar acestia ca sa nu greseasca pun tot felul de conditii imposibile,(aceasta este parerea arhitectului meu), era domnul Vericeanu senior sef la urbanism( a lucrat la I.C.P.R.O.M sau HABITAT si se cam pricepea, acum e fiul lui sef, un arhitect tinar......)

          Comentariu

          • RaduCA
            Living Legend
            • 09.oct.2005
            • 6452

            #6
            Postat în original de melinter2000
            [...] era domnul Vericeanu senior sef la urbanism (a lucrat la I.C.P.R.O.M. sau HABITAT si se cam pricepea, acum e fiul lui sef, un arhitect tinar ...)
            LA FAMIGLIA !
            De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
            În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

            Comentariu

            Procesare...