Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Cam cit costa un PUZ ?

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Cam cit costa un PUZ ?

  Buna ziua,
  Am obtinut un certificat de urbanism in sfirsit favorabil(dupa lupte si lupte grele), pot 45%, CUT 1,8, regim de inaltime P+2, dar pentru a-mi putea realiza constructia, trebuie sa fac un PUZ, pentru a putea folosi limitele din codul civil si aliniamentul la strada, nu retras cu 6 m fata de aceasta. Arhitectul meu face parte din Ordinul Arhitectilor, insa nu mi-a spus pina acum o cifra clara, "lasa sa depunem tema de PUZ, asta este 300 ron, pe urma mai vedem". Cam cit poate costa acest PUZ, pentru o suprafata de 651m in zona tatarasi Iasi?
  Care sunt etapele unui PUZ? Este adevarat ca poate dura 6 luni?
  Va multumesc.

 • #2
  Cred ca este vorba de un P.UD. (plan urbanistic de detaliu) si nu despre un P.U.Z. (plan urbanistic zonal).
  Din pacate este adevarat, aprobarea unui P.U.D. dureaza cel putin 3 luni, dar poate depasi 6 luni asa ca daca ai de gand sa construiesti la primavara grabeste-te!
  Cat despre costuri, eu pt. un PUD am platit 1000 euro plus avizele circa 200 euro. Dar pretul difera de la arhitect la arhitect. Se poate sa fie si mai ieftin, mai ales ca acum a crescut cursul euro.

  DAR ATENTIE! Asa cum si tu spuneai, planuri urbanistice nu sunt autorizati sa faca decat cei ce fac parte din Ordinul Urbanistilor din Romania nu orice gigel de arhitect!!!!!!!!!
  Mai bine mai tarziu decat niciodata!

  Comentariu


  • #3
   A, pardon! Tu ziceai ca arhitectul face parte din Ordinul Arhitectilor. NU este sufiicient!!!!!!!!!!!! Trebuie sa fie urbanist, sa faca parte din Registrul (nu Ordinul cum am zis mai sus) Urbanistilor din Romania (R.U.R.).
   Mare atentie!!!!! Eu stiu pe cineva caruia i-a fost respins proiectul tocmai pt. ca proiectantul nu facea parte din R.U.R.
   Sunt multi arhitecti care se dau mari ca fac planuri urbanistice, iau banii dar nu sunt autorizati sa le faca.
   De exemplu, pt. a vedea daca stie cu ce se mananca un plan urbanistic intreaba-l pe arhitect de ce avize ai nevoie pt. PUD? Daca iti raspunde sa ii aduci certificatul de urbanism ca acolo sunt trecute avizele necesare da-l cu FLIT.
   Pentru planurile urbanistice, avizele sunt aceleasi indiferent de amplasament si de situatie, ele fiind stabilite prin lege.
   Multa bafta!
   Mai bine mai tarziu decat niciodata!

   Comentariu

   Procesare...
   X