Intrebari despre lotizarea unui teren

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • mcg
    Incepator
    • 02.ian.2015
    • 2

    Intrebari despre lotizarea unui teren

    Buna ziua, am mostenit acest teren extravilan de 7.000mp. La vecinatati la sud, imi apare A 13/2. La est si vest, DE-uri. Stiti ce inseamna astea? Drumuri de servitute? Doar la nord am un vecin.
    De ce latura din stinga este impartita in doua: 8,55 si 8,57?

    Cam care ar fi pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a lotiza terenul?
    As vrea sa-l vind pentru constructii de case. Ce parcele pot face si cit costa procedura?
    Se vor putea obtine autorizatii de constructie? Cit trebuie sa fie drumul de acces, citi metri se vor scadea din acei 17m?
    Gata sutele de intrebari
    Inca nu am fost la primarie sa cer mai multe detalii, sincer nici nu stiu daca o sa-mi spuna prea multe...

    Va multumesc!

    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_1591.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	563,4 KB 
ID:	639766
  • PowerMC
    Administrator
    • 02.mai.2007
    • 2237

    #2
    Răspuns la: Intrebari despre lotizarea unui teren

    Reprezinta numarul unor loturi in care a fost impartit terenul initial. Aveti acolo in denumire T 10 de la Tarla, P 13 de la Parcela si numarul lotului /1.
    Asta este intelegerea mea in lipsa altor detalii din documentatia cadastrala, in aceasta ar trebui sa existe un memoriu unde se explica ce si cum.
    Autorizatii de contruire sunt o alta discutie si va trebui sa aveti in vedere cerintele din planul de urbanism al zonei inainte de a face un pas in vreo directie. Acest lucru ar trebui sa il cunoasca si cadastristul ce va efectua parcelarea.
    Va trebuie sa aveti drum de acces, cel putin jumatate din latimea minima va trebui pastrat din terenul dvs., asta insemna probabil 3.5m, restul ar trebui sa ramana din parcela 13/2 insa trebuie discutat cu vecinul. DE sunt drumuri de exploatare, drumuri de tarla.
    Latimea de 17 m este destul de mica si va ramane maxim13.5m ceea ce este putin pentru o latime de parcela pentru casa. Nu cunoastem dezvoltarea zonei insa cel mai probabil varianta utilizabila inseamna parcelarea in maxim 2 bucati, una cu acces la DE46 si cealalta la celalalt DE.
    Daca ati putea lua din terenul vecinilor pentru drumul de acces atunci parcelarea va arata altfel si se vor putea realiza parcele cu latimea terenului actual si o deschidere pe fiecare parcela de ~ 30 m, reprezentand circa 510mp sau mai mult daca doriti parcele mai mari. Asta inseamna circa 14 parcele.
    Discutati cu o persoana care executa cadastrul, el se va ocupa de problema si stie detaliile zonei.
    Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

    Community Manager MC

    Comentariu

    • alin_855
      Membru
      • 07.apr.2010
      • 101

      #3
      Răspuns la: Intrebari despre lotizarea unui teren

      Terenul dvs este ingust si foarte lung. De aici si o serie de probleme. In primul rand pentru a putea parcela aveti nevoi de drum de acces, asta inseamna un minim 7m (5m carosabil, 2m circulatii pietonale). Ca si pozitionare acesta va fi situat la N sau la S fata de parcela dvs. Asta inseamna ca din totalul dvs de 17m latime veti mai ramane cu 13.5m (jumatate din drum se va ragasi pe terenul dvs, jumatate din drum pe terenul vecinului). Revenind la parcelele dvs, o regula a urbanismului spune ca latimea unei parcele nu poate depasi adancimea acesteia, asta inseamna ca latimea unei parcele va fi de 12m-13m cu 13.5m adancime. Asta inseamna ca o parcela va avea circa 175mp ceea ce este foarte putin dar nu imposibil de construit(se pot realiza locuinte cuplate sau insiruite) dar depinde foarte mult de ce zice PUG-ul pentru lozitarile noi. Ca o conluzie dupa parerea mea se poate construi dar cu anumite constrageri, oricum fara PUZ nu scapati! Mult succes in demersul dvs. pentru ca nu o sa fie usor. Aveti o poza cu doua desena mai jos pentru a intelege mai bine situatia (scuzati calitatea desenului dar nu sunt acasa si cu paint-ul nu se pot face foarte multe). In desenul de sus este singura solutie posibila, desenul de jos aratand faptul ca NU SE POT REALIZA parcele cu deschidere de 30m pentru ca nimeni din nicio primarie nu va autoriza o parcelare de acest tip. Orientarea parcelei facandu-se cu latura mica perpenduculara pe drum. In alta ordine de idei, parcela nu se va pozitiona niciodata cu latura lunga paralela cu drumul.
      Ultima editare de alin_855; 03.ian.2015, 21:12.

      Comentariu

      • alin_855
        Membru
        • 07.apr.2010
        • 101

        #4
        Răspuns la: Intrebari despre lotizarea unui teren

        Poza atasata cu mentiunea ca in cazul parcelarii corecte (cea de sus), loturile de pe capete pot avea o suprafata mai mare pentru ca au dubla orientare.
        Fișiere Atașate
        Ultima editare de alin_855; 03.ian.2015, 21:24.

        Comentariu

        • mcg
          Incepator
          • 02.ian.2015
          • 2

          #5
          Răspuns la: Intrebari despre lotizarea unui teren

          Multumesc frumos pentru raspunsuri.
          Am insa doua nelamuriri:

          - daca as vrea sa pun drumul de acces la Sud, ar trebui sa vorbesc cu vecinul sa-i ia si lui 3,5m din teren pentru acesta. Dar de ce nu-mi apare numele proprietarului terenului respectiv? Asa cum imi apare la Nord (cu nume si prenume), si imi apare doar A 13/2?
          - imi este neclar... mi-ati spus "totalul dvs de 17m latime" si "va ramane maxim13.5m ceea ce este putin pentru o latime de parcela pentru casa."... si nu mi-e clar care e latimea si care e adincimea.

          Dar... de fapt cred ca inteleg: dupa lotizare, parcelele vor avea deschiderile la noul drum de acces... si acelea vor fi considerate noile latimi. Si adincimea lor trebuie sa fie mai mare decit acea deschidere! Altfel spus, latimea terenului actual va deveni adincimea viitoarelor loturi. Aaa, si nu pot avea deschidere de, sa zicem, 70m la noul drum de acces, si cu o adincime de 13,5m. De aceea sint obligat sa fac parcele cu deschidere de max 13,5m (adica atit cit e ACUM terenul de lat). Ideal ar fi sa se poata construi, sa zicem, o casa pe lotul 1 (13,5mx13,5m), iar acelasi proprietar sa mai cumpere inca un lot sau doua, si sa isi amenajeze acolo gradina, fara nici o constructie. Dar daca nu se poate asa cu case izolate... ar fi varianta de case insiruite sau cuplate.

          Daca ati putea lua din terenul vecinilor pentru drumul de acces atunci parcelarea va arata altfel si se vor putea realiza parcele cu latimea terenului actual si o deschidere pe fiecare parcela de ~ 30 m, reprezentand circa 510mp sau mai mult daca doriti parcele mai mari. Asta inseamna circa 14 parcele.
          Adica sa cumpar de la el cei 7m din terenul lui, pt ca eu sa ramin cu 17m "curati"? Imi cer scuze, dar nu inteleg cum voi putea avea deschiderea de 30m si adincimea de 17m. Nu s-ar aplica aceeasi regula, si voi fi obligat sa am parcele de 17x17? Adica 24 de parcele de 289mp?

          Multumesc!
          Ultima editare de mcg; 04.ian.2015, 01:44.

          Comentariu

          • alin_855
            Membru
            • 07.apr.2010
            • 101

            #6
            Răspuns la: Intrebari despre lotizarea unui teren

            Ba da, drumul se poate pozitiona si in partea de S a terenului. Acum depinde ce latime au loturile de la N si S pentru ca si in functie de acest lucru se hotaraste pozitionarea drumului astfel incat si vecinii dvs sa poata construi ceva pe teren. Numele propietarilor de terenuri ii puteti afla de la primarie si de asemenea puteti avea o discutie cu cei de la primarie cu privire la viitoarea dezvoltare a zonei. Repet: Deschideri mari ale parcelelor nu veti putea avea (cele de 30m+) dupa cum spunea colegul de mai sus. Ca sa va convingeti puteti intreba la primarie. Varianta caselor izolate exista numai pe capetele parcelei pentru ca cele doua parcele(cea de la E si cea de la V) au dubla deschidere(iesire la doua strazi). Da, dupa cum v-am spus si mai sus exista varianta caselor cuplate sau in cel mai rau caz celor insiruite dar depinde foarte mult de ce spune regulamentul local de urbanism cu privirea la suprafata minima a parcelelor in cazul noilor lotizari. Ideal ar fi intr-adevar sa cumparati 7m de la vecin (cel de sus sau cel de jos) sau sa cadeti de comun acord ca viitorul drum sa se faca exclusiv pe parcela acestuia dar si aici exista doua problema. Prima, cui ii convine sa renunte la 7m iar a doua "problema" ar fi ca atunci cand se va face parcelarea dvs, aceasta se va face ca un tot unitar cu cea a vecinului. (nimic rau dar si vecinul trebuie sa aiba acelasi plan ca si dvs in sensul ca, sa lotizeze si sa vanda mai departe si bineinteles sa fie dispus sa renunte la cel putin 7m din terenul lui).

            Comentariu

            Procesare...