Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Programe CASA VERDE

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Programe CASA VERDE

  Ministerul Mediului a lansat în dezbatere publică ghidurile de finanţare pentru programele "Casa Verde" şi "Casa Verde Plus", prin care românii vor putea obţine finanţare pentru instalarea de sisteme de încălzire care utilizează energii regenerabile şi pentru lucrări de eficienţă energetică.
  In programul "Casa Verde", românii vor putea obţine o finanţare de până la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare ori una de până la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv aparate de aer condiţionat.

  Casa Verde Plus", un program nou, Ministerul Mediului va acorda o primă de eficienţă energetică în valoare de maxim 40.000 lei pentru izolarea unei construcţii cu materiale izolatoare fabricate fără compuşi organici volatili (COV), adică lână, cânepă, vata minerală bazaltică, vata minerală, plută, perlit, celuloză, paneluri structurale termoizolante pe baza de oxid de magneziu, tencuieli fără COV, adezivi fără COV, vopsele şi amorse fără COV.

  Cele două ghiduri supuse consultării publice pot fi citite pe site-ul Ministerului Mediului

  http://www.mmediu.ro/categorie/proie...e-normative/41
  Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

  Community Manager MC

 • #2
  Răspuns la: Programe CASA VERDE

  Buna ziua,

  Aveti cumva idee daca exista firme de constructii specializate in programul Casa Verde Plus ?

  Va intreb deoarece, ma intereseaza accesarea acestui program in vederea izolarii unei locuinte care se afla in stadiul de constructie si am urmatoarea nelamurire.

  Am citit pe un site ca este nevoie de :

  • un proiect tehnic care să prezinte în mod explicit lista de cantități și tipul materialelor folosite, precum și care să ateste respectarea regulilor privind materialele de izolație și grosimea izolației (original);
  • pentru situația în care autorizația de construire a fost obținută pentru un proiect care nu prevedea utilizarea materialelor enumerate mai sus, solicitantul va depune dispoziția de șantier pentru schimbarea soluției tehnice (original), verificată de verificatori autorizați, însoțită de memoriu tehnic justificativ, note de renunțări, liste de cantități suplimentare, secțiuni și piese desenate de modificare a soluției tehnice;

  In cazul meu, nu am realizat un astfel de proiect tehnic la obtinerea autorizatiei de constructie, deci ar trebui sa anexez dispoziția de șantier pentru schimbarea soluției tehnice (original) , pe care nu o am si nu stiu de unde o pot obtine sau cat costa.

  Va multumesc.

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Programe CASA VERDE

   Din analiza proiectului propus de Ministerul Mediului, la articolul 11 gasiti exact aceste informatii speficiate de dvs.:

   "Art. 11: Dosarul de finanțare pentru izolarea unei construcții locuință unifamilială nouă
   Dosarul de finanțare va cuprinde:
   a) Cerere de finanțare conform formularului prevăzut în Anexa 1;
   b) Actul de identitate al solicitantului, în copie;
   c) Autorizație de construire valabilă la data depunerii dosarului, în copie legalizată, în conformitate cu prevederile art. 9, alin (1), lit. b), în cazul preluării autorizației de construire, se va prezenta inclusiv documentul din care rezultă preluarea acesteia, în copie legalizată;
   d) Extras de carte funciară pentru informare, privind terenul pe care se construiește imobilul, nu mai vechi de 30 de zile la data depunerii dosarului de finanțare, în original;
   e) Proiect tehnic, în original, elaborat conform prevederilor legale care să prezinte în mod explicit lista de cantități și tipul materialelor folosite, precum și care să ateste respectarea prevederilor art. 10;
   f) Pentru situația în care autorizația de construire a fost obținută pentru un proiect care nu prevedea utilizarea materialelor propuse în prezentul Ghid, solicitantul va depune dispoziția de santier pentru schimbarea soluției tehnice, în original, verificată din punct de vedere a rezistentei și la foc (A1, CC) de către verificatori autorizați, însoțită de memoriu tehnic justificativ, note de renunțări, liste de cantități suplimentare, secțiuni și piese desenate de modificare a soluției tehnice;
   ...
   "
   Dispozitia de santier este in responsabilitatea proiectantului constructiei respective, asadar trebuie sa luati legatura cu arhitectul sau biroul de arhitectura respectiv. In mod normal dispozitia de santier nu ar trebui sa coste sau daca se va solicita o anume suma, ea este modica sau asa ar trebui sa fie.

   Textul intregului ghid de finantare: http://www.mmediu.ro/app/webroot/upl...ICE%284%29.pdf
   Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

   Community Manager MC

   Comentariu


   • #4
    Răspuns la: Programe CASA VERDE

    Buna ziua si va multumesc frumos pentru promptitudinea furnizarii unui raspuns.

    Comentariu


    • #5
     Răspuns la: Programe CASA VERDE

     Buna seara! Aveti idee,Casa Verde Plus se aplica si la constructiile vechi? Detin un apartament la casa,veche de aproximativ 200 ani si as vrea sa termoizolez fatada si un perete lateral.Initial m-am gandit la polistiren de 10 cm,daca pot aplica la acest program as opta pentru vata bazaltica. Are cineva idee ce acte sunt necesare si daca firma care executa lucrarea trebuie sa aiba vreo autorizare? Multumesc frumos!

     Comentariu


     • #6
      Răspuns la: Programe CASA VERDE

      Din analiza ghidului reiese ca se aplica si pentru renovarea imobilelor deja construite insa grosimea izolatiei trebuie sa fie de minim 15cm.
      Actele necesare sunt prezentate in ghid, la continutul dosarului. Programul este inca in dezbatere, urmeaza sa fie promovat in perioada urmatoare, asadar mai este ceva timp pentru schimbari.
      Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

      Community Manager MC

      Comentariu


      • #7
       Răspuns la: Programe CASA VERDE

       Buna ziua,

       Revin cu o intrebare:

       In cazul in care solicitantul doreste sa acceseze ambele faze ale programului (izolatie si panouri solare ) trebuie depuse doua dosare sau unul singur?

       Multumesc.

       Comentariu


       • #8
        Răspuns la: Programe CASA VERDE

        Avand in vedere ca sunt programe diferite, este posibil sa fie o separare intre dosare insa o informatie certa nu va putem oferi in acest moment. O sa urmarim impreuna stirile despre aceste programe si vom vedea modul de implementare efectiv.
        Daca dvs. aveti vreo informati in acest sens nu ezitati sa o postati pe forum, ne este utila tuturor.
        Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

        Community Manager MC

        Comentariu


        • #9
         Răspuns la: Programe CASA VERDE

         Buna ziua,

         Daca in cazul precedentului program Casa Verde existau o serie de firme care se ocupau de punerea in aplicare a acestuia de la documentatie, depunere dosar, executie, recuperare plata de la stat in acest moment nu am gasit nici un astfel de anunt.

         In cazul in care aveti informatii despre acest gen de firme consider ca, ar fi util daca s-ar crea aici o lista cu acestea.

         Consider ca fiind utila o asemenea lista in vederea alegerii unei solutii optime pentru toti doritorii accesarii acestui program.

         Toate cele bune.

         Comentariu


         • #10
          Răspuns la: Programe CASA VERDE

          Start ”CASA VERDE”: Românii pot depune dosarele începând cu 10 octombrie
          Conform comunicatului Ministerului : "Astăzi, 28 septembrie 2016, Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor lansează Programul Casa Verde Clasic, atât pentru populație cât și pentru persoanele juridice, urmare a publicării Ghidului de Finanțare în Monitorul Oficial și dispoziției AFM privind perioadele în care se pot depune proiectele în vederea obținerii finanțării.

          Populația poate începe pregătirea dosarelor de finanțare care vor fi depuse, la sediile agențiilor pentru protecția mediului din județele de reședință, în sesiunea programată între 10 și 24 octombrie."

          "Echipamentele finanțate pentru populație prin Casa Verde sunt panourile solare și pompele de căldură, cunatumul finanțării nerambursabile prin AFM fiind în funcție de tipul instalației, astfel:
          ● până la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate;
          ● până la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate;
          ● până la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de
          căldură aer-aer;"

          Sursa http://www.mmediu.ro/articol/comunic...octombrie/1912
          Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

          Community Manager MC

          Comentariu


          • #11
           Răspuns la: Programe CASA VERDE

           Timpul trece, pana la aceasta data ar fi trebuit sa obtineti actele necesare completarii dosarului pentru cererea de finantare din programul CASA VERDE.
           Ati reusit strangerea documentelor? De luni se anunta destula aglomeratie la sediile autoritatii de mediu, tinand cont ca ele se depun personal iar fondurile sunt destul de mici, cateva sute de proiecte pentru fiecare judet, pentru persoane fizice.
           Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

           Community Manager MC

           Comentariu


           • #12
            Răspuns la: Programe CASA VERDE

            Acte peste acte, unele ciudate dar asta e birocratia. Sa vedem luni cum va fi la depunere, presimt coada clasica. Cam putini bani, totusi!
            Termenul meu a fost de maxim 3 zile pentru acte, cel mai mult a durat extrasul CF si certificatul fiscal de la ANAF.
            VYS Blog - 100 % D I Y
            Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

            Comentariu


            • #13
             Răspuns la: Programe CASA VERDE

             Sa va doresc succes si rabdare la cozile fabuloase ce sunt prin toate judetele la Mediu.
             Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

             Community Manager MC

             Comentariu


             • #14
              Răspuns la: Programe CASA VERDE

              Poate nu stiti, mai sunt vre-o 2000 de oameni din cei cca 17000 care nu au primit banii din primul program "Casa verde"!. Halal stat si guvern!
              Mii de multumiri OAMENILOR...

              Comentariu


              • #15
               Răspuns la: Programe CASA VERDE

               Asta nu inseamna ca nu trebuie sa incercam si de aceasta data,cine vrea.
               VYS Blog - 100 % D I Y
               Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

               Comentariu

               Procesare...
               X