Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Reabilitare casa veche - cea mai simpla solutie

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Reabilitare casa veche - cea mai simpla solutie

  Salut! Mi-am cumparat un teren intr-un catun cam rupt de lume... in stanga am ca si vecin un teren arabil iar in dreapta am o casa parasita. Pe terenul meu exista o casa batraneasca, veche de 50 de ani, realizata din pamant si lemn (valatuci sau pamant in lati sau cum le-o mai spune in diverse zone), acoperita cu carton bituminos. Casa este intabulata, dar din punctul meu de vedere nu merita reparata pt ca nu are fundatie. Daca o las in pace, pica singura in vreo cativa ani. Am chef de munca si as reface-o complet tot din valatuci, dar cu fundatie. Insa cand ma gandesc la 1000 de acte si timp pierdut pentru obtinerea autorizatiilor de demolare si apoi de constructie, imi vine sa o las asa si sa-mi vad de treaba. Exista oare vreo posibilitate sa o reconstruiesc de la zero tot din pamant si lemn, sa ii fac un acoperis similar cu cel existent ca si forma, sa o acopar cu sindrila bituminoasa, practic sa o refac complet fara sa am nevoie de cele 1000 de acte? Sau macar vreo procedura simplificata care sa nu ma scoata complet din ilegalitate exista? Daca as scoate doar o autorizatie de consolidare s-ar "prinde" cineva ca eu am refacut-o complet?

 • #2
  Discuta cu primarul si explica-i situatia.
  Avand in vedere ca nu prea se consolideaza/repara/refac casele in zona, cu siguranta va accepta varianta propusa de dvs.
  Poate sa accepte si sa efectuati lucrarile de REPARATII fara autorizatie, atata timp cat pastrati amprenta la sol, dimensiunile si dispunerea camerelor si forma acoperisului. Putei sa faceti si o anvelopare a peretilor, ca lucrare pentru cresterea eficientei energetie. Pentru astfel de lucrari nu va trebuie autorizatie.
  Daca vreti sa lucrati legal, ca sa obtineti autorizatia de consolidare tot va trebuie proiect si alte acte si aprobari (cam la fel ca in cazul unei autorizatii de construire).

  Deci solutia este: lucrari de reparatii cu acordul Primarului

  Comentariu

  Procesare...
  X