Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Deschidere teren pentru autorizatie de constructie

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Deschidere teren pentru autorizatie de constructie

  Buna,

  Stie cineva cat trebuie sa aiba deschiderea minima un teren pentru a putea obtine autorizatia de constructie?

 • #2
  Stimata doamna Madalina Soanca,
  Pentru locuinte insiruite 7m; pentru locuinte cuplate 12m; pentru locuinte izolate 15m; suprafata minima a terenului 150 mp. Aceste dimensiuni pot fi modificate de regulamente de urbanism zonal. In consecinta va recomand sa consultati un urbanist inainte de a lua o decizie de achizitionare.

  Comentariu


  • #3
   constructie

   Buna seara,

   Multumesc pt. raspuns; dar nu inteleg care este diferenta intre locuinte cuplate si locuinte izolate, deci daca ar fi sa cumpar un teren cu 12 m deschidere pot obtine autorizatie de constuctie?

   Comentariu


   • #4
    Stimata doamna Madalina Soanca,
    Locuintele cuplate sunt cele care desi exista pe terenuri separate sunt lipite calcan in calcan. Cele izolate ocupa pozitii distantate fata de limitele proprietatii.
    Va reinoiesc sfatul ca inainte de a lua o decizie de achizitionare sa consultati la primarie planul urbanistic de zona si cel de detaliu.

    Comentariu


    • #5
     Răspuns la: Deschidere teren pentru autorizatie de constructie

     buna seara,

     Am mai cautat pe google dar tot nu m-am lamurit.
     Acum un an am cumparat un teren de 533mp cu deschidere de 19,98m (com.Berceni) si ma batea gandul sa fac un duplex.Acum nu stiu exact care este deschiderea minima legala pentru un duplex.Ma intereseaza legal deoarece cand am fost la primarie am primit raspunsul: "nu se poate" legal (din cauza deschiderii),DAR cu arhitectul si aprobariile noastre se poate..Eu nu vreau sa fac proiectul cu proiectantul lor...Eu inteleg ca nu ma pot lupta cu primaria,dar macar sa stiu cum discut data viitoare cu ei..Va multumesc

     Comentariu


     • #6
      Răspuns la: Deschidere teren pentru autorizatie de constructie

      Daca legal nu se poate construi duplex , se construieste casa familiala in forma duplex , iar faramitarea si iesirea din indiviziune se face dupa intabularea casei - asta este varianta posibila .
      Si din nimicuri poti face ceva bun .

      Comentariu


      • #7
       Răspuns la: Deschidere teren pentru autorizatie de constructie

       Cat timp respectati indicatorii urbanistici (POT, CUT) si retragerile minime impuse prin certificatul de urbanism nu ar trebui sa aveti probleme cu obtinerea autorizatiei de construire. Terenul avand 20m deschidere v-ar ramane cam 7m per casa cu 3m lasati stanga, dreapta. Important este de studiat daca exista PUZ pe zona respectiva si bineineteles reglementarile acestuia. Casa poate avea 5 intrari, 15 etaje, sa fie numai din sticla\metal\lemn atata timp cat aveti proiect complet cu tot cu verificarile necesare, ma repet, nu ar trebui sa fie probleme dar....... traim in Romania.

       Comentariu


       • #8
        Răspuns la: Deschidere teren pentru autorizatie de constructie

        va multumesc pentru informatii.o sa revin cu mai multe detalii pe viitor.

        Comentariu

        Procesare...
        X