Daca aceasta este prima ta vizita, te rugam sa accesezi pagina cu intrebari si raspunsuri privind folosirea forumului accesand urmatorul link Intrebari si Raspunsuri. Pentru a posta / publica un mesaj trebuie sa te INREGISTREZI. Pentru a citi mesajele din forum, nu trebuie decat sa selectezi forumul dorit.
Un ziarist se duce la un interviu la un spital de nebuni. Doctorul ii explica:
- Periodic, le dam nebunilor cate un test. Care reuseste sa il treaca, ii dam drumul. De exemplu, acum am umplut o cada cu apa.
Langa cada avem o lingurita, un pahar si o galeata si le cerem nebunilor sa goleasca apa din cada.
Ziaristul spuse:
- Foarte simplu, orice om sanatos ar folosi galeata.
La care doctorul:
- Gresit, un om normal al trage dopul de la cada. Ce pat preferati, jos sau sus?
Pe inserat, taranul Ion sedea pe prispa casei rasfoind ziarul Times, fumand o havana si savurand un whisky....
La un moment dat, dispre grajd se aude vocea Mariei, nevasta-sa:
- Ioane vino sa mulgi vaca!
La care, Ion, dupa ce scutura scrumul, soarbe o inghititura si intoarce pagina la ziar, zice alene:
- Don't disturb me!
Mai tarziu, Maria:
- Ioane haide ma sa mulgi vaca ca bate din copite!!
Ion , la fel:
- Let me cool!
In cele din urma apare Maria, facuta foc, cu mainile in solduri:
- Ioane, mulge ma vaca ca trage sa rupa lantu'!
Calm, taranul Ion scutura trabucul, impatureste ziarul, mai trage un gat din bautura si in sfarsit zice:
- Baby, let me tell you something: I think you've got an obssesion!!!
O tipa blonda, la volanul unei masini scumpe, opreste la semafor. Apare un cersetor si-i cere o tigar?. Blonda i-o ofer? imediat ca s? scape de el. ?ntre timp, se schimb? culoarea semaforului si tipa pleac? ?n tromb?. La urm?torul semafor, ?n mod ciudat, acelasi individ:
- Doamn?, d?-mi si un foc.
Tipa ?i d? bricheta cu totul, ca s?-l vad? disp?rut de l?ng? portier? si porneste mai departe. La al treilea semafor, acelasi individ (spre exasperarea blondei).
- Doamn?, ai fost bun? cu mine, dac?-mi dai si un ban, te ?nv?t s? iesi din sensul giratoriu.
Lectie de gramatica la Tirgu Mures. Profesoara le explica elevilor
despre gradele de comparatie ale adjectivelor. Dupa ce termina, vrea sa
vada ce au inteles copiii si le cere sa dea exemple:
- Ionel, spune profesoara, da un exemplu de adjectiv la cele trei grade
de comparatie. Se ridica Ionel si spune: frumos, mai frumos, cel mai frumos.
- Bravo Ionel, spune profesoara, ai inteles perfect. Ai nota 10! Ia sa
vedem acum daca Anisoara a inteles cum e cu gradele de comparatie. Se
ridica Anisoara si spune: inalt, mai inalt, cel mai inalt.
- Bravo Anisoara, ai si tu un 10.
- Ia s-o vedem acum si pe Ildiko. Se ridica Ildiko si incepe: adanc,
mai adanc, ioi!
Un trabant pe sosea face o pana de motor.Propietarul face autostopul la
alta masina sa-l ia la stanga .
Un tip cu un Mercedes al vede pe amarat cu trabantul si il ia la remorca
In timp ce mergeau ei linistiti trece un Audi cu 200 la ora pe langa ei
Nu trece mult si un BMW trece ca fulgerul pe langa ei
Suparat pe Audi si BMW propitarul Mercedesului se ia dupa ei la intrecere
A doua zi in ziarul local apare o poza cu un titlu mare care domnea pe
prima pagina:
PE AUTOSTRADA BUCURESTI-CONSTANTA UN AUDI ,UN BMW SI UN MERCEDES FACEAU
INTRCERE IAR IN URAMA LOR UN TRABANT CLAXONA SI FACEA FLESURI SA SE DEA
LA OPARTE
Trei ingineri: unul electronist, unul mecanic si unul programator mergeau cu o Dacie. La un moment dat ,se strica masina. Se da jos electronistul, se uita la instalatia electrica si nimic.., apoi mecanicul se uita la carburator, pompa de benzina etc. NIMIC! Stau toti trei in masina si nu stiu ce sa-i faca. Programatorul gaseste solutia:"Ne dam toti trei jos si apoi ne urcam din nou!!!"
Va felicit cu ocazia sarbatorii religioase Schimbarea la Fatza , nu uitati ca mi-ati promis o retzeta ( astept pm) de salam de porc fie el si domestic si uite si alt banc:
Cica un oltean si un ardelean mergeau cu trenul spre o destinatzie comuna... Taca taca , taca taca...
La ardelean i se face foame si scoate omul din desaga : branza , ceapa , slana groasa , si o palinca cu bule , no. Le aseaza pe un stergar da una la ceapa si-i pune sare , taie cu brisca din slana , ia o halca si apoi vara paine , mesteca sanatos , dupa care trage si o dusca de palinca...
Olteanu' se uita si imediat se apuca sa scobeasca in papornitza si scoate si el : un praz gros , niste paine in tzast si niste tzari prajiti. Rupe o gura de praz , ia un tzar si il trage printre dinti , tragandu-i sira si punand-o pe un servet...
Ardeleanu , se uita la oltean si zambind zice :
- No , spune-mi bade de ce pui oasele alea de peste asa asezate pe stergar ? Ce faci cu ele de le stivuiesti ashe ?
- Pai , mai nene pi la noi se mananca tzari din astia cu oase cu tot ca cica te fac mai destept auzi ?
-No , pai vad ca talica nu mananci si oasele ...?!
-Nu le mananc acuma ca-s deja destept , le mananc mai incolo...
Ardeleanu tacu nitzel si mai rase o dusca de palinca , mai manca o limba de slana si o rochie de ceapa si apoi zise :
- Mai , ui la ce ma cujet... Da-mi si mie din pestele ala al tau si-ti dau si eu din slana si palinca me , vrei ?
-Vreau cum sa nu dar nu mai am decat oasele ,mai shogore...
-Apai nu-i bai , da-le si pe celea.
Fac ei schibul si pe data ardeleanul se apuca sa rontzaie ceva oase...
Rontz rontz , rontz facea el si uitandu-se la oltean care se ghiftuia repede cu slana si cu pita si uda de zor cu palinca , zise :
- No , mai bade , imi pare ca m-ai cam dus cu pestele asta , is fara gust si tari oasele astea...
-Nu , mai sogore nici vorba nu te-am dus de fel de fel , deja vezi ca ai inceput sa te destepti...
Pitonul Constructor
:\ An idea can change our World into Heaven or Hell , depend if it is used properly or not ! But ,without ideas we are already in house of the Death / P
Ala cu olteanu cred ca e nou.
Deocamdata pun alte retete pana vine reteta oficiala.
Salam unguresc
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 10 kg carne de porc m?cinat?, 230 g sare, 300 g mujdei de usturoi, 300 g chimion m?cinat, 200 g boia (100 g s? fie iute), 30 g zah?r tos, 20 g piper m?cinat, 10 m ma?e.
Mod de preparare: Se prepar? la fel ca ?i c?rnatul de cas?, dup? care se d? la fum.
Retata salamului de "Sibiu"
Salamul de Sibiu este produs din carne de porc provenit? de la porci ?n v?rst? de cel pu?in un an ?i jum?tate, cu sl?nina foarte tare, ?i condimente specifice ?i mambrane naturale. Pe l?ng? con?inutul ridicat de proteine, cu o valoare energetic? mare, el are o arom? deosebit? ?i umiditate redus? fa?? de alte preparate din carne.
Secretele sunt multe. Pleac? de la m?ncarea pe care o m?n?nc? porcul. Anumit? m?ncare ?i un anumit tip de porc. Ingredientele folosite sunt cele clasice, la salamurile crude-uscate, cu rezerva c? gustul rafinat provine de la anumite ingrediente folosite ?nc? de acum 100 ?i ceva de ani. M?run?irea c?rnii se face ?ntr-un anume fel, pentru ob?inerea mozaicului. Conteaz? ?i modul ?n care se introduce carnea ?n ma?e, sub presiune, precum ?i p?strarea ?i uscarea la o anumit? temperatur? ?i umiditate. Un rol major are ?i afumarea, numai cu lemn de fag ?i stejar. E vorba de o maturare natural?, este un produs natural, f?r? chimicale sau conservan?i.
Salamul era ?ters de mucegai ?n dou? r?nduri, consider?ndu-se c? numai al treilea mucegai, cel alb-maroniu este de calitate. ?tergerea se f?cea manual. ?ntregul procedeu de fabrica?ie dura 45 de zile.
In prezent salamul, acolo unde se mai produce, este fabricat in condi?ii de temperaturi sc?zute ?i ?nc?peri cu aer condi?ionat. Maturarea se face in depozite prev?zute cu sisteme de dirijare a curen?ilor de aer, temperatura si umiditate controlate ?i dureaz? ?ntre 3 ?i 6 luni de la fabricare, perioada in care este ?ns?m?n?at cu culturi pure de mucegaiuri superioare din clasa penicillinum nalgiovensis.
Carnati de casa din carne de porc
5 kg de carne de proc, 2 kg slanina tare de porc de la gusa, 300 g usturoi, 75 g cimbru, 30 g boia iute, 40 g coriandru, 50 g enibahar, 1.5 kg oase cu maduva. Carnea si slanina se trece prin masina de tocat cu orificii potrivite. In cazul in care se foloseste carne de lucru nu se mai foloseste slanina decat daca mai este nevoie. Raportum intre muschi si slanina trebuie sa fie nici mai mic de 15% nici mai mare de 20%. Se framanta cu putina sare si se da la rece cel putin 4-5 ore. Se sparg oasele si se pun la fiert in 2,5-3 l de apa si se fierbe pana scade la 1 litru. Condimentele si usturoiul bine maruntit se pun in jumatate din supa obtinuta dupa strecurara si dupa ce da intr-un clocot se pune la recit. Carnea se framnanta din nou adaugand supa in care s-a pus condimentele si se potriveste din sare si daca tocatura este prea consistenta se mai adauga din supa ce a ramas necondimentata. Se umple in mate de porc avand grija sa nu fie prea umpluti, sa fie moi la pipait.
Carnatii de Plescoi
Sunt carnati facuti numai din carne de oaie sau de capra la care se foloseste numai pulpa sau ceafa si seu de la prapur sau din jurul rinichilor . La 1kg de carne se pune 200 g de seu . Condimentele folosite sunt ardei rosu tocat marunt, cimbru si sare, dupa gust. Cand se framanta carne a doua oara, daca tocatura este prea consistenta se pune supa din oase cu maduva, strecurata si se umple numai in mate de oaie se portioneaza la lungimea de 15 cm, prin rasucire si se pune la uscat.
Carnati cabanos
La carnatii cabanos se foloseste muschi de porc, slanina de porc si muschi de vita.
La 2kg de muschi de porc se pune 1 kg de vita si 1,5 kg slanina de porc de la gusa. Se toaca marunt toate acestea si se condimenteaza cu 150 g usturoi, 20 g boia iute, 30 g boia dulce, 40g cimbru, 30 g chimen pudra, sare. Condimentele se pun in 300 ml apa calda. Se framanta bine carnea cu supa de condimente si se umple in mate de oaie sau de porc subtiri. Deobicei dupa ce s-au uscat se da la fum cald la 80 g pana incepe sa iasa grasimea prin pelicula.
Salamul de Segarcea se face numai din muschi de porc si carne mai grasa de oaie si in mate de oie alea inconvoiate din care de se face ghiudemul, se preseaza si se pune la afumat 3 zile din care in prima zi se afuma cald la temperatura inalta astfel ca salamul sa fie patruns de caldura si sa iasa din el grasime si apoi 2 zile fum moale. A sa nu uit inainte ca sa fie tocata carnea se tine la salpetru o zi (un g la kilul de carne macra).
Salam de casa
Se iau ?n parti egale carne de lucru de curcan fara piele si grasime, pulpa de vitel si putin? slanina sarata de purcel.Se toaca marunt carnea si slanina, se sareaza si se condimenteaza cu pudra de ienibahar, chimion, coriandru si dafin ?n cantit?ti egale. Unora le place si cu putin tarhon. Dupa ce s-a amestecat bine compozitia pana devine o pasta se umple in mat gros de vita sau un mat sintetic si se lasa sa se zvante 2-3 zile la loc racoros si bine aerisit. Se va avea grija ca umplutura sa nu aiba goluri de aer, iar daca e cazul se inteapa matul cu acul si se preseaza. Se fierbe apoi in vin alb dulce si apa in cantitati egale cu sare si coaja de lamaie. Dup? ce a fiert, se va l?sa s? se r?ceasc? ?n zeama ?n care a fiert, apoi se pune la vant sa se usuce bine. Daca este cazul se da si un pic de fum rece. Se va pastra la loc aerisit si rece timp indelungat, chiar si o luna de zile.
Un link util : http://old.jurnalul.ro/articol.php?id=34462
Haseu vanatoresc
Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)
Ingrediente
2- 3 kg.rasol de vita,din care trebuie sa rezulte aproximativ 1 kg.carne
500 gr.ficat de porc
50 gr.unt
300 gr.ceapa
2 morcovi (aproximativ 100-150 gr.)
1 legatura patrunjel verde
200 gr.pesmet
1 ou
1/2 lingurita ienibahar pisat fin
1 lingurita de cimbru
1/2 lingurita ardei iute pisat fin,sau boia de ardei iute
1 tulpina de praz
sare,piper
Mod de preparare
Rasolul de vita se spala in mai multe ape si se pune la fiert.Cand carnea este bine fiarta,se desprinde de pe os si se toaca impreuna cu ficatul de porc.Cel mai bine este sa se mixeze intr-un mixer,dar se poate folosi si masina de tocat carne.
Ceapa,morcovul si patrunjelul se toaca foarte fin, apoi se amesteca cu carnea,oul,pesmetul,condimentele si prazul taiat rondele.Se unge o tava cu o parte din unt.Se rastoarna compozitia in tava.Se niveleaz cu o lingura inmuiata in apa si apoi se aduaga restul de unt ,taiat cubulete.Se da la cuptor pentru 1 ora la foc moderat.Se poate servi fierbinte dar este foarte gustos servit a doua zi rece,cand se poate taia in felii subtiri.
MITITEI VANATORESTI
-5 kg carne de tap(caprior)
-2 kg slanina cruda(porc)
-4 linguri bicarbonat de sodiu
-usturoi(mujdei),dupa gust
-sare,piper,cimbru,coriandru
-bere blonda
Se amesteca toate si se framanta bine macar 20 de minute.Se toarna berea treptat in compozitie.Atunci cand aceasta se ia usor de pe maini,lucrarea este terminata.Micii se formeaza dupa dimensiunile dorite si se lasa la rece macar 24 de ore.
Sa aveti satau,si cand inchinati un pahar de bere ziceti "Doamne ajuta-i"
Ioan Ghip este un unchi de-al meu. Un mare vanator si iubitor de natura.
UNDE PREA PUTINI SE DUC
Iar mi-e dor de frunza-ti verde
Si de cintecul de cuc
Unde nimeni nu ma vede
Unde prea putini se duc
Si mi-e dor s-aud cum cinta
Ciocirlia-n slavi albastre
Cum in trilul ei ingina
Doina sufletelor noastre
Iar mi-e dor sa ratacesc
Si cu sufletul aiurea
Sa m-ascunda-n vraja-i sfinta
Leganindu-se padurea
1984
Iar e primavara
Ma ninge cu petale de cires
Iar corcodusii au nins de mult gradina
Si in a timpului continuu mers
Ma scalda cu caldura ei lumina.
Si a-nceput un pitigoi sa cante
Cu veselia lui mereu sprintara,
Catand omizi prin inverzite foi
E primavara! Iar e primavara!
Mi-e sufletul pustiu
Mi-e sufletul pustiu si-mi este dor
De linistea padurii, de izvoare
Sa n-aud galagia omeneasca
Sa-mi pun in loc de perina o iasca
Si sa ascult in somnul meu, usor
Cum vine caprioara la izvor
Gustand din pacea fara de pereche
Sa-mi cante o "gusa-rosie"'n ureche
Cand luna rasari-va dintre stanci
S-aud cum canta buha-n vai adanci
Pe culme cum paseste lupul sur
Cum grohaie mistretii imprejur
Si-n golistea taiata in padure
Cum ursul cata sa gaseasca mure
O veverita cocotata-n pini
Sughite speriata de straini
Sa vad cum plang in zorii care ard
Cu lacrimi de rasina pui de brad
Cand soarele va da in jur binete
Sa-mi umplu sufletul cu frumusete
Si asa cu sufletul scaldat in bine
Sa ma cobor la oameni nu-mi mai vine.
Nu sunt noi bancurile , le pun de la mine scenariu...si regia asa e frumos , fiecare sa povesteasca pe limba lui...Merci de retzeta ca tot s-a terminat postul.
Uite unul nou noutz in mod sigur needitat vreodata:
Cica base face o conferintza de presa de 8 Martie... Se strang presarii fete si baietzi , care mai de care mai dotatzi cu blitzuri si microfoane performante...
Base de la tribuna , asteapta sa se faca liniste si zice:
-Mai jurnalistilor mai , ha , ha , ma bucur ca ati venit mai ! Vreau sa dau si eu niste martzisoare doamnelor si domnisoarelor jurnaliste , asa ca va rog sa treceti separat jurnalistii in stanga mea , zise aratand spre sala.
Foiala , foiala , fetze de femei zambind la gandul martzisorului...
Base trece pe culoar si infige martisoare la femei in timp ce barbatzii jurnalisti scapara din blitzuri....Totul ca la carte , cate femei atatea martisoare.
Se intoarce la tribuna , isi drege vocea vizibil emotzionat , dar cu un zambet in coltzul gurii si zice:
-Mai si acum punetzi intrebari !
Imediat toti barbatzii se reped sa intrebe inghesuindu-se unul in altul , in timp ce femeile inca isi mai admira martisoarele...
-Atunci Base parand vizibil deranjat le arunca o privire scaparatoare ironica si incruntandu-se zice:
- Pe rand mai ce va inghesuiti asa , ma gaozarilor ! Doamnele intai ! Ha, ha, ha ! "Ce-mi plac glumele mele ! "
PS Tote drepturile rezevate mie (excluzand ce e in ghilimele) , inclusiv vanataile...
Cine stie , poate scriu vreun scenariu de emisiune...?! Hai ca incep sa bat campii nu ?
Pitonul Constructor
:\ An idea can change our World into Heaven or Hell , depend if it is used properly or not ! But ,without ideas we are already in house of the Death / P
Ioan Ghip
......
UNDE PREA PUTINI SE DUC
........
Iar e primavara
........
Mi-e sufletul pustiu
......
Admirabil unchi , dar nepoate vad ca te transformi vizibil...Felicitari , nu vreau sa par ironic , era o zicala cu "lupul si parul..." , dar hai sa-ti dau credit... Ma gandesc sa-ti fac si o poezie...de dai o palinca in viitor...
PS. Auzi , da , cu cat dai pusca , cu cat dai pusca ...?
Pitonul Constructor
:\ An idea can change our World into Heaven or Hell , depend if it is used properly or not ! But ,without ideas we are already in house of the Death / P
O blonda se muta intr-un alt cartier. Vecinul ei obisnuia sa tunda gazonul sau de langa casa blondei. Cum era o zi insorita purcese la treaba , mai aruncand cate o privire si spre casa blondei , cu gandul ca se mutase de curand si poate avea nevoie de ajutor...
Deodata , spre surpriza lui , usa de la casa se deschide si blonda coboara grabita scarile indreptandu-se spre cutia postala de pe proprietatea ei. Deschide usitza , scotoceste si apoi ramane nitzel dezamagita si contrariata si pleaca inapoi in casa. Vecinul , brr brrr cu masina de tuns... Dupa vreo 5 minute , brusc usa se deschide si iar vecina blonda vine repede spre cutia ei postala , deschide usitza se apleaca si se uita in cutie , apoi tranteste usitza de la cutie si pleaca repede in casa...
Vecinul , se opreste si se uita mirat. Hmm , ce se intampla ? Isi vede de treaba nedumerit si tocmai cand ajunge cu masina aproape de cutia postala a blondei , usa de la casa se deschide brusc si blonda vine aproape in fuga , foarte enervata , nici nu il saluta si se repede la cutie , deschide usa , baga mana inauntru , apoi o scoate si pocneste cu usa cutiei de-l sperie pe vecin , care zice mirat foarte :
-Doamna , va pot ajuta , s-a intamplat ceva ?
-Da in mod sigur ca se intampla ceva !! De 20 de minute computerul meu ma tot anuntza ca am un mail si nu e NIMIC !!?
Pitonul Constructor
:\ An idea can change our World into Heaven or Hell , depend if it is used properly or not ! But ,without ideas we are already in house of the Death / P
Sfintul Petre a vrut sa puna un gard in rai si a chemat trei constructori pentru a estima costul.
Primul, un rus a zis ca aceasta constructie face 5000$. Sf. Petre intreba: - De ce? Rusul a raspuns: - 2000 pentru materiale si 3000 manopera.
Al doilea, un italian a spus ca totul costa 10000$ la care Sf.Petre a intrebat: - De ce? Italianul raspunde: - 2000 pentru materiale si 8000 manopera deoarece sunt cel mai bun constructor din lume.
Al treilea, un roman a spus ca totul costa 25000$ la care Sf. Petre a intrebat: - Dar de ce asa mult? Romanul a raspuns: - 10000 pentru tine, 10000 pentru mine si 5000 pentru rus sa faca gardul.
Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!
Procesăm date personale despre utilizatorii site-ului nostru, prin utilizarea cookie-urilor și a altor tehnologii, pentru a furniza serviciile noastre, a personaliza publicitatea și a analiza activitatea site-ului. Putem partaja anumite informații despre utilizatorii noștri cu partenerii noștri de publicitate și analiză. Pentru detalii suplimentare, consultați Politica noastră de Confidențialitate.
Făcând clic pe "SUNT DE ACORD" mai jos, sunteți de acord cu Politica noastră de Confidențialitate și cu practicile noastre de procesare a datelor personale și cookie-uri așa cum sunt descrise acolo. De asemenea, recunoașteți că acest forum poate fi găzduit în afara țării dvs. și consimțiți la colectarea, stocarea și procesarea datelor dvs. în țara în care este găzduit acest forum.
Comentariu