Aici puteti discuta despre sculele Makita - impresii, sugestii, intrebari etc
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Scule Makita
Adună
Acesta este un topic important.
X
X
-
-
Postat în original de mambo5Am un rotopercutor Makita hr 2470 pe care il folosesc de 2 ani, in special la decopertari gresie si faianta.
Raportul calitate pret cred ca este destul de bun.
Se poate spune ca are o "slabiciune" daca este folosita indelung pe acest mod. Un demolator usor ar fi mult mai potrivit.
Chiar daca are 3 functii, rotopercutorul este recomandat sa fie folosit pe cat posibil pe functia "de baza" si anume gaurirea cu percutie.Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa
vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
Comentariu
-
-
Scule Makita
Eu execut instalatii electrice si am scule specifice muncii care o fac. Am scule de la mai multe firme, iar de la Makita pot sa va zic despre urmatoarele scule.- 1. Ciocan rotopercutor Makita HR2470 - extrem de multumit - folosit zilnic in conditii de SANTIER, cateodata si 8h din 8. Il am de 2 ani si nu a facut nici o problema. Singura uzura este ca da semne de joc pe la mandrina sds. Eu ii dau 10 din 10.
2. Ciocan rotopercutor Makita HR2810 care il folosesc in special cand am lucrari in beton. Nota 10 din 10.
3. Ciocan rotopecutor cu acumulatori Makita HR160d (luat de curand) da gauri mult mai bine de cat o bormasina cu percutie (scumpa). Am dat gauri in grinzi de beton cu 6 si intra ca in branza si cu 8 intra usurel. Cu burghie mai mari nu am dat, ca nu am avut nevoie.
4. Bormasina cu acumulatori Makita 6270d - luata de curand si destul de nervoasa (mai nervoasa decat ce am folosit eu pana acum - un Hitachi ds12dvf3)
5. Telemetru Makita LD060P. Foarte util pentru antemasuratori sau lucru in spatii inguste sau neplacute - grajduri sau poduri.
6. Seturi de burghie - nu prea am fost multumit.
Imi place lumina!
Comentariu
- 1. Ciocan rotopercutor Makita HR2470 - extrem de multumit - folosit zilnic in conditii de SANTIER, cateodata si 8h din 8. Il am de 2 ani si nu a facut nici o problema. Singura uzura este ca da semne de joc pe la mandrina sds. Eu ii dau 10 din 10.
-
Re: Scule Makita
Scule Makita:- 1. Demolator Makita HM 1810 - foarte multumit, sistemul AVT chiar isi face treaba, dezavantajul e ca are cateva kg in plus fata de produsele concurente din aceeasi gama. Ceea ce nu imi prea place e sistemul de prindere a spitului.
2. Makita HR 5001 C - super scula, prima de la Makita pe care am cumparat-o. O am de vreo 10 ani si in afara de un rulment la o revizie nu am schimbat nimic. Merge inca foarte bine si si-a scos de mult banii. Carbunii se tocesc cam repede, dar mi se pare mai comoda in folosire decat GBH 11 de de la Bosch.
3. Makita HR 4010C - cea mai folosita scula de la Makita, datorita greutatii reduse si vitezei de daltuire mai ridicate. O am de 4 ani si o folosesc la gauri de pozitie si daltuiri usoare si medii, in special acolo unde folosirea unui ciocan rotopercutor Makita 5001C este dificila. Probabil o sa trebuiasa sa ii schimb un rulment, fiinca pe pozitia de gaurire se aude un huruit usor, dar e o masina buna pe care te poti baza – usoara, puternica, cu sistem AVT . Sincer nu as schimba-o nici pe Hilti!
4. Ciocan rotopercutor Makita HR2470T - cumparat relativ recent. Mandrina pentru burghie de gaurit in metal nu am folosit-o inca. E la acelasi nivel cu 2-26 de la Bosch
5. Polizor Makita de 2500 w si 2200w de 230 mm nu le mai stiu indicativele si nici nu se mai vede pe eticheta. Functioneaza fara probleme de aproape 10 ani. Le schimb vaselina o data pe ani si suflate dupa fiecare lucrare mai grea. Calitate japoneza, desi unul parca este fabricat in Anglia.
6. Ferastrau sabie alternativ Makita JR 3060T - imi place sistemul de reglare a unghiului de taiat. Nu imi place calitatea panzelor oferita de Makita si Bosch - scumpe si proaste.
7. Masina de taiat caneluri in zid Makita SG 150 o folosesc racordata la un aspirator industrial WAP. Este mai puternica ca varianta de la Bosch si ceva mai grea. Mi-ar fi placut sa aiba distanta dintre discuri mai mare, dar la ce o folosesc se incadreaza si asa. Destul de scumpa
8. Drujba electrica Makita 2030 UC nu mi se pare bine echilibrata cu motorul pe partea stanga. E cam incomoda in folosire pentru perioade mai mari de 1 ora. Sistem de intindere a lantului rudimentar . Lama s-a cam tocit , dar a si fost folosita. Ungerea buna, iar viteza de taiere este moderata.
9. Surubelnita electrica Makita 6319dwfe - nu regret ca acum 6 ani am dat un salariu pe ea. Daca nu va deranjeaza o greutate de peste 2 kg la o surubelnita electrica, atunci e scula care va trebuie. Are 3 viteze, angrenaje de metal, moment de torsiune de pan la 65 n, comutator separat pentru gaurire si insurubare, confortabila si fiabila
10. Makita 6270 - varianta mai mica a surubelnitei prezentate mai sus. Tot pe 12 v , mai usoara, cu o turatie mai mica. Ce nu imi place e mandrina, care este prea mica si nu poti strange bine burghiele in ea.
Imi pare acuma rau ca la banii aceia nu am cumparat Makita sau mai puneam ceva si luam Hilti, dar cine s-a fript odata...
In general impresia data dupa folosirea de peste 10 ani de scule Makita e buna, ca si calitate/pret mi se par cele mai avantajoase. Serviceul e bun, piesele de schimb se gasesc, daca stii sa le intretii si sa le folosesti sunt scule de top.
Comentariu
- 1. Demolator Makita HM 1810 - foarte multumit, sistemul AVT chiar isi face treaba, dezavantajul e ca are cateva kg in plus fata de produsele concurente din aceeasi gama. Ceea ce nu imi prea place e sistemul de prindere a spitului.
-
-
-
Mare grija cu ungerea, incercati sa curatati cat de mult posibil interiorul portsculei/mandrinei deoarece vaselina + nisip/praf = uzura porscula.
Recomandabil este sa schimbati pe cat posibil de des calota de cauciuc ("bucsa" de cauciuc din varful portsculei/mandrinei), care nu costa mai mult de 5 ron pentru un SDS-plus si va scapa de o cheltuiala mare cu portscula/mandrina.Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa
vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
Comentariu
-
Incep cu:
- Ciocan Rotopercutor Electronic Makita HR 2810 - super usoara pentru ceea ce poate sa faca, nu te oboseste, are forta destula sa lucreze si cu burghie de 24 mm. Puncte negative nu am gasit inca.
- Ciocan rotopercutor Makita HR 2470 t, am folosit-o si la spart si la infiletat si la dat gauri atat in metal cat si in lemn si beton.
Dat find ca fac instalatii electrice si folosesc un GNF 35 legat la un Gas 25 tot ce trebuie sa faca este sa scoata partea care ramane intre cele doua discuri ale frezei asa ca nu o uzez prea mult;
- Masini de gaurit si insurubat cu acumulator Makita 6271 DWPE3 12V - una din investitiile recente cca 3 luni - extraordinar de fiabila la instalatiile aplicate.
Usoara, acumulatorii tin destul de mult si dat fiind ca are 3 nu reuseesti sa ramai fara ei descarcati niciodata. Sau cel putin eu nu am reusit sa fac chestia asta.
Inchei cu:
- polidiscul Makita 9558NB, o scula usoara suficienta pentru mine, la taiatul platbandei, al canalelor PVC etc.
Mai mentionez ca nu stiu daca mi se pare mie dar service-ul la aceasta marca este cel mai ieftin din toate sculele pe care le-am avut pana acum.Sanatate maxima si efort minim!
Comentariu
-
Lucrez mai mult in metal.
La mine predomina sculele King Kraft la mina a doua. Am inceput sa adun si Makita. Sint bine facute, solutii simple, reductoare realizate super, rulmenti de calitate.
Am un flex Makita de aproximativ sapte ani si este mai putin zgomotos decit un Bosch nou.
De citeva ori am reparat scule Bosch si nu mi-au placut solutiile constructive.
Comentariu
Comentariu