Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Top 5 scule necesare in atelierul personal

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Top 5 scule necesare in atelierul personal

  Discutam pe forum, dorim sa ne informam si incercam sa executam lucrari de calitate. Evident ca va fi un plus pentru fiecare sa ne executam singuri lucrarile daca avem pricepere si cum spunem de multe ori pe forum, un minim de scule. Fiecare dintre noi are in casa scule si unelte in functie de specificul lucrarilor executate, unele generale, altele dedicate unor operatiuni punctuale.

  Ca sa instalam sau sa mestertim in casa si curte, trebuie sa fim pregatiti cu acest minim de scule. Haideti sa identificam sculele si uneltele ce nu trebuie sa lipseasca din trusa fiecaruia, pentru ca nu intotdeauna putem avea o trusa completa. Poate uneori nu sunt necesare multe scule si unelte, ci unele cu unelte versatile, care pot raspunde mai multor nevoi.


  Asadar, care sunt sculele cele mai importante, pe care le aveti in atelierul vostru personal, pentru reparatiile in propria casă?
  Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

  Community Manager MC

 • #2
  Pentru mine cel mai importat lucru este mobilitatea. De aceea consider ca, repet,
  pentru mine sculele cu acumulator sunt cele mai importante.
  Dintre ele autofiletanta si un flex mi se par de nelipsit.
  Iti alegi o marca de scule, cumperi 2-3 acumulatori si sculele pe rand.
  Important sa mergi pe o singura marca ca sa poti folosi acelasi acumulator pentru
  scule diferite.

  Comentariu


  • #3
   Nu exista top 5 scule pentru simplul motiv ca nu avem definita categoria de lucrari. Instalator, electrician, zidar... au unelte specifice si mai ales pentru un bricolator (cel care face mai multe tipuri de crari decat o persoana specializata) ar fi greu de exemplificat.
   "50 scule de nelipsit pentru un forumist sau un mic mester" mi se pare interesant ...!
   VYS Blog - 100 % D I Y
   Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

   Comentariu


   • #4
    Eu zic ca fara o surubelnita, un set de chei, un ciocan, un cleste si un fierastrau ... e greu sa concepi o trusa. Dupa acestea, dezvoltam in functie de spatiu - o menghina, si ... desigur, sculele electrice multifunctionale. Ideea cu acumulatorii - pe care ne-o transmite membrul nostru emp - mi se pare logica si cred ca e in trend cu ceea ce urmaresc marile branduri (un acumulator, cat mai rezistent, interșanjabil ... ).

    Neaparat o foarfeca de gradina, o grebla si o lopata de zapada.

    Daca ar fi sa imi doresc - prioritar as pune o masina de tuns iarba si o turbosuflanta pentru frunze. La fel, o masina de deszapezit dar si un generator ar avea locul lor, caci nu se stie cu schimbarile acestea climatice ...

    Chiar ma gandeam zilele trecute: cum ar arăta un ”rastel” de scule si unelte, al unei scări de bloc? Am putea accepta ca sculele si uneltele să stea la comun, să le folosim când avem nevoie si sa le ducem frumos (curățate), înapoi - după ce ne-am făcut treaba? ... N-ar fi interesant, nu ne-ar uni si invita totodata la mici reparatii care apar in spatiile comune?
    www.calindiaconu.com

    Comentariu


    • #5
     Daca tot am gasit acest topic, va rog sa ma ajutati cu o recomandare pt o bormasina mai pt necunoscatori
     Am nevoie pt pus o etajera la baie, infiletat niste suruburi intr-un gard de fier, pt niste rolete la geam, precum si mici treburi casnice(ex. de pus un tablou ) ..

     Ma uitam la asa ceva: https://www.emag.ro/masina-de-gaurit...orite_products

     Multumesc!

     Comentariu


     • #6
      1300mAh e cam (prea) putin. Cauta ceva la 18V cu cel putin 2000mAh. Vezi ca astea nu au percutie.

      Comentariu

      Procesare...
      X