Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Achizitie ciocan rotopercutor: BOSCH vs Makita

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Achizitie ciocan rotopercutor: BOSCH vs Makita

  Buna ziua,

  In primul rand, imi cer scuze pentru postarea prea lunga

  Doresc sa achizitionez o bormasina/un ciocan rotopercutor, si nu ma pot decide intre 4 modele: 2 Makita si 2 BOSCH.

  Unde vreau sa o folosesc:
  - pt gauri in lemn, fier, plastic
  - pt gauri ocazionale in BCA, caramida, beton(grinda si/sau planseu)

  Nu voi lucra cu ea zilnic, doar ocazional. Totusi, doresc sa iau o scula care sa fie fiabila, si cu care sa pot executa toate operatiile de mai sus, atat gauri mai fine/mici cat si gauri mai mari, atat lemn/fier/plastic, cat si BCA/caramida/beton. Sa nu ma trezesc de exemplu ca nu pot executa gauri in grinda/planseu, si sa trebuiasca sa imi iau alta scula.

  Cele 4 modele sunt:
  - GBH 2-26 DFR Professional(mandrina rapida SDS plus + mandrina rapida cu adaptor )
  - GBH 2-26 DRE Professional(mandrina rapida SDS plus)
  - Makita HR2470T Professional(mandrina rapida SDS plus + mandrina rapida cu adaptor )
  - Makita HR2470 Professional(mandrina rapida SDS plus)

  1. M-am interesat pe net, si la BOSCH am vazut ca exista si gama Verde(semi-profesionale), doar ca nu stiu daca se pot folosi pt toate aplicatiile de mai sus (de exemplu gauri in grinda/planseu). Care este parerea dumneavoastra?

  2. Din ce am observat BOSCH sta putin mai bine fata de Makita la energie de percutie/impact (2.7J vs 2.4J) si putere(800W vs 780W), dar mai slab la turatie. Din ce am citit/inteles pe net, BOSCH, datorita parametrilor precedenti este mai puternica, dar mai greu de 'stapanit'. Confirmati/infirmati va rog.
  Nu stiu cat de relevant sunt acesti parametri pentru ce am eu nevoie. De asemenea, daca considerati ca mai sunt parametri care trebuie luati in calcul si pe care i-am omis, va rog sa imi spuneti, ca sa mai cercetez .

  3. Care model din cele de mai sus considerati ca este potrivit, pentru ceea ce am nevoie? Aveti alte modele/branduri pe care mi le puteti recomanda pentru ceea ce am nevoie?

  4. Pt modelele de mai sus, fiecare brand are un model cu 2 mandrine si unul doar cu mandrina SDS plus.
  Deoarece am sa o folosesc mai des pentru lemn/fier/plastic, pt gauri mai mici, unde trebuie finete si precizie mai mare, considerati ca se poate folosi pentru aceste operatii si mandrina SDS plus? Din ce am citit, SDS nu merge pentru burghiuri prea mici, deci cred ca mi-ar trebui si o mandrina cu bacuri. Si atunci, vine urmatoarea intrebare: este mai bine sa folosesc mandrine originale, sau sunt bune si cele universale? Din ce am observat, cele originale au un sistem de prindere diferit de cele universale ( 3 puncte/bile fata de un singur punct/brat inserat in locasul SDS) Afecteaza in vreun fel cuplul(si deci puterea de rotatie+penetrare) daca folosesc un tip sau altul de mandrina? Merita sa cumpar modelele cu 2 mandrine sau pot sa cumpar si modelul cu mandrina SDS + separat o mandrina universala? Vor fi afectati parametrii de functionare, de ex dimensiunea si/sau adancimea maxima a gaurilor care vor putea fi date?

  5. Ce puteti spune despre service pt cele 2 branduri? Cu care v-ati impacat mai bine?

  Multumesc.

Procesare...
X