Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Fierastrau pendular, miscarea de pendulare

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Fierastrau pendular, miscarea de pendulare

  Salut. Doresc sa fac niste lucrari in gospodarie si cu ocazia aceasta mi-am achizitionat un fierastrau pendular Bosch GST 8000 E.
  Am inceput sa lucrez cu acesta, dar inca sunt nelamurit despre cum ar trebui sa functioneze sistemul de pendulatie la acest aparat.

  Daca in pornesc, cu pendulare zero, se vede clar cum panza urca si coboara fara nicio miscare de pendulare. Daca mut comutatorul pe pendulare "1", atunci se observa foarte clar cum penduleaza. Dar... daca mut comutatorul pe pozitia de pendulare "2" sau "3" nu se observa nicio modificare fata de pozitia "1". Acest "test" l-am facut la mersul in gol (adica fara a taia lemne, doar cat am privit spre lama in timp ce fierastraul era in functiune).
  Am facut si un test la taiat lemne, adica, am taiat niste lemne de grosime 2 cm si latime 5-6cm... si nu am observat nicio diferenta intre pendulare "1" si pendulare "3".

  Aparatul acesta trebuie sa functioneze asa cum am descris, sau pendularea trebuie sa fie mai agresiva pe pozitiile "2" si "3", atat la mersul in gol cat si la taiat lemn ?

  Va multumesc anticipat.

 • #2
  In mod normal, daca tai acelasi tip de material vei simti ca la mutarea pe pozitia de pendulare 2 si 3 viteza de taiere va creste, creste avansul prin amplificarea efectului de pendulare. Nu te astepta sa vezi cum danseaza panza pentru ca pendularea asta se traduce printr-o presiune pe orizontala data de rola fierastraului. Pozitia zero este cea de taiere pe verticala, in plin.
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

  Comentariu

  Procesare...
  X