Am considerat ca este mai bine sa avem o rubrica separata doar pentru ciocane rotopercutoare, deci aici puti discuta exclusiv despre acestea.
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Ciocane rotopercutoare
Adună
Acesta este un topic important.
X
X
-
-
Atat masinile de gaurit cu percutie cat si ciocanele rotopercutoare au avantajele lor. In primul rand trebuie sa va ganditi ce diametre trebuie sa aiba gaurile care le veti executa pentru ca daca sunt mai mari de 16mm trebuie sa va orientati spre un ciocan rotopercutor. In al doilea rand daca va incadrati pana in 16 mm tineti cont ca masinile de gaurit cu percutie sunt gandite pentru a da gauri in beton ocazional. Daca o veti utiliza pentru multe gauri (sau mai putine dar diametre spre maximul de 16mm) masina de gaurit va capata o uzura accentuata.
In cazul unui ciocan rotopercutor lucrurile stau altfel - percutia se realizeaza in alt mod fata de masina de gaurit, respectiv datorita unui sistem pneumatic. Avantajele sunt multiple: percutia nu depinde de forta de apasare in timpul gauririi, sistemul este mult mai robust, se poate comuta pentru a beneficia doar de percutie in cazul cand folositi o dalta demolatoare.
Alegerea o puteti face si in functie de ce estimati ca veti face cu masina unealta in timp. Un ciocan rotopercutor este ceva mai greu si mai voluminos si daca ulterior doriti sa il folositi si pentru gauri mai mici sau pentru lucruri de finete va fi mai dificil de lucrat cu el, insa la gaurire cu percutie si la lucrul cu dalta demolatoare isi va face treaba fara probleme.
Comentariu
-
-
Salut !
Eu am cumparat un ciocan rotopercutor nou, acum 2 ani, de la o firma care mi-a oferit garantie 6 luni ! Sunt foarte multumit de el , l-am utilizat exclusiv pentru treburi casnice personale, nu mi-a facut figuri deloc. Cred ca am dat 120 ron pe el, si mi-au dat si ceva accesorii; este marca T.I.P. -austria (parca..); este un pic cam greu: are 5-6 kg, dar lucreaza pentru gauri in beton..."super"; dpdv personal ...un singur inconvenient: nu are posibilitatea reglarii turatiei.
Orienteaza-te catre un astfel de "utilaj"...cred ca gasesti prin Praktiker sau Baumax, daca stii ca-l folosesti doar pt tine !
vreau sa fac o casa !
Comentariu
-
-
-
Postat în original de danutzdddam vazut si bormasina de genul celei din link-ul de mai sus [...]De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
În schimb, există Instalatorul de Iaşi.
Comentariu
-
Probabil ca se referea la aceleasi specificatii.
Pe foaie e posibil sa fie la fel, dar in realitate s-ar putea sa nu fie asa
Cred ca nu are rost sa comparam o scula bosch albastra cu una einhell
Un ciocan rotopercutor Eihell la pretul acela e o investitie buna pt mici lucrari in gospodarie....iar daca ai grija de el s-ar putea sa te tina destul de mult.
Comentariu
-
Postat în original de ovi_iceProbabil ca se referea la aceleasi specificatii. Pe foaie e posibil sa fie la fel, dar in realitate s-ar putea sa nu fie asaCred ca nu are rost sa comparam o scula bosch albastra cu una einhell
De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
În schimb, există Instalatorul de Iaşi.
Comentariu
Comentariu