Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Program PC - Sistem alarma

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Program PC - Sistem alarma

  Poate PC-ul sa fie transformat intr-o alarma pentru un spatiu oarecare? Exista un asemenea program? Recent am desfacut o alarma si in ea am gasit un microcontroler. Un PC este mult mai puternic decit un microcontroler.

 • #2
  Un PC este mult mai puternic decit un microcontroler
  Sa ma iertati va rog dar....
  Comparatia dvs nu e corecta!
  Majoritatea computerelor folosite de NASA in spatiu sunt de tipul 486!!! Deci computerul dvs este de 50 de ori mai puternic! Ce invechiti sunt cei de la NASA nu-i asa? Va asigur insa ca toate tranzistoarele din procesorul computerului dvs s-ar arde instant in locul celor de la NASA!
  Fiecare computer/controler..face exact ce trebuie sa faca.
  Ca sa va raspund la intrebare...sa inteleg ca vreti sa va comandati cativa senzori...si o sirena de catre un computer, corect?
  Este foarte simplu....sa va faceti chiar dvs acest sistem. Folositi intrarea de seriala a pc-ului ca sa preluati semnalele de la senzori....
  Ca iesire insa....va mai trebuie o placa pe pc care sa aiba iesiri de releu...sau iesiri digitale ceva..ca sa puteti comanda o sirena.
  Existau pe vremuri si destul de multe programe. Majoritatea stiau sa lucreze cu web cam-uri.....sau actionau prin microfon la zgomotul din camera ( cam cum e microfonul de la alarmele auto). Pentru a prelua semnale de la senzori insa.....nu prea am vazut.
  Dupa cum v-am spus insa se poate face relativ usor.
  Costurile...insa sunt putin mai mari ca la o centrala de efractie

  Eu nu am mai folosit acele programe de 3-4 ani.....si pe atunci stiu ca erau in faze incipiente.Poate s-au mai dezvoltat intre timp.
  Incercati ceva de genul acesta.....sau cautati ceva asemanator:

  wareseeker.com/Security-Privacy/pc-alarm-and-security-system-2.2.8.zip/363011

  Daca cumva aveti mai mult timp disponibil si incercati asa ceva...dati-mi si mie de veste de rezultate..... mi se pare o idee interesanta.

  Cu respect!
  ~Cu Respect!

  Comentariu


  • #3
   Domnule DanielC, sa zicem ca ma limitez la utilizarea unor camere web (5-6). Daca sint camere, nu prea am nevoie de multi senzori. Programul, as vrea sa lucreze cam in felul urmator: sa compare imaginile succesive pe care le capteaza web-urile si in cazul in care se constata diferente mai mari de o valoare prestabilita, sa transmita mesaje tip SMS, sa inceapa inregistrarea video, sa avertizeze sonor, sa comande iluminatul, ... (sa comande gazele ucigase, sa comande pompele cu acid, utilajele care arunca plumbuleti, sa dea foc la casa, sa salveze hotul si sa-l predea organelor corupte )
   Un procesor, cu cit este mai primitiv, cu atit se preteaza mai bine folosirii in regim de microcontrler. 486, este posibil sa se preteze necesitatilor aplicatiilor din spatiu: viteza, numar de instructiuni, magistrala, marime memorie si categoric alte criterii. Batrinul 4500 (ULA pe 1bit, pina in 20 instructiuni), se preteaza mai bine pentru automatizari decit un Z80 (microprcesor pe 8 biti, citeva sute de instructiuni), care este cam de aceeasi virsta.
   Alarmele auto au si microfon? Credeam ca au doar senzor inertial cu ceva piezo...
   Va multumesc pentru programul sugerat! O sa ma joc cu el.

   Comentariu


   • #4
    Programul pe care vi l-am indicat facea referire la camere web.
    Stiu sigur ca sensibilitatea era reglabila, ca transmite mailuri....in ce priveste sms-uri...stiu ca de pe internet se poate...nu stiu daca programul va permite o interfatare cu asa ceva. Nu stiu cate camere puteti folosi.
    Daca va intereseaza numai partea de alarmare prin camere...sa stiti ca o idee este si folosirea unei placi de captura video DVR....folosind camere analogice....
    Avantajul este ca ....imaginea e mai buna....le puteti vedea de pe internet, au automat detectie de miscare inclusiv nivel de sensibilitate ptr aceasta...si majoritatea placilor de achizitie video au si intrari / iesiri digitale...deci le puteti folosi sa comandati ceva ( bec, sirena, etc)...sau eventual sa preluati semnal de la senzori. Dezavantaj....cost usor mai mare decat daca ati folosi camere web. Am vazut insa la chinezi si camere cu 30-40 lei...si placi de captura cu 50 lei..
    Altfel....va trebuie ptr iesiri neaparat o placa de achizitii date ceva....
    (se gasesc insa din belsug.....www.sargon.ro etc).

    Nu prea am lucrat pe alarme auto...dar dincate cunosc acestea in functie de producator aveau in componenta o varietate de senzori si ca tip si ca numar. Senzorul de geam spart este un microfon...acordat pe o anumita frecventa. Ca principiu...e piezoelectric. Si tot piezoelectrici sunt si senzorii de presiune care se folosesc la unele tipuri de alarme

    Cu respect!
    ~Cu Respect!

    Comentariu


    • #5
     Va multumesc, pentru raspunsuri!

     Comentariu


     • #6
      Pentru diverse comenzi ca aprinderea iluminatului, gaze ucigase etc se poate folosi portul paralel - ai in felul asta 8 iesiri logice direct accesibile, prin multiplexare numarul poate creste. Nu e nevoie decat de o interfata cu relee (preferabil izolata cu optocuploare) si de un mic programel in C sau Basic care sa scrie portul - sunt multe aplicatii de acest gen pe internet.

      Mai ramane de facut interfatarea cu programul de achizitie de la camerele web - asta e un pic mai complicata si necesita ceva cunostinte de programare.
      ratzele se trag din camioane

      Comentariu


      • #7
       Domnule ear1976, va multumesc pentru solutiile sugerate. Ce era trecut in paranteza era o gluma. De alarme, trebuie sa se ocupe profesionistii. Eu, le-am trecut in sertarul "sa am habar". In zona unde locuiesc, nu sint hoti si de la un batrin ca mine, nu ar avea ce sa fure. Trecind la capitolul alarme de alt fel, as dori sa va intreb ce parere aveti de un program keylogger? Poate fi folosit la asa ceva? Un keylogger poate sa mai aiba si alte utilitati neconsacrate?

       Comentariu


       • #8
        Din cate stiu, keylogger-ele sunt folosite pentru monitorizarea activitatii unui computer - de ex. inregistreaza tot ce este tastat, ce site-uri sunt accesate, ce programe lansate etc. Sunt folosite in general pt "spionat" - aflat parole, numere de card etc. Nu vad cum ar putea fi folosit un asemenea program in scopul propus.

        Eu as vedea solutia cam asa (in teorie):
        Placa de captura cu 4-8 intrari, un soft care sa fie in stare sa faca detectie miscare si sa lanseze evenimente (aplicatii) - cautam pe net, trebuie sa existe - si ceva camere video, eventual cu infrarosii (sau separat reflector de infrarosii)
        Daca softul este in stare sa lanseze event-uri, se pot scrie ceva scripturi care sa comande iesirile portului paralel, sa acceseze un client e-mail (ex, outlook) care sa trimita mesaje, sa acceseze un messenger care sa trimita sms-uri etc. Teoretic e posibil orice.

        Portul paralel se poate folosi si pentru monitorizare senzori - are in dotare 4 biti de citire ce pot fi folositi ca intrari logice, cu un multiplexor numarul poate creste.

        O solutie mai "profi" as vedeao cu o placa de achizitie date (usb, seriala, pci etc) cu intrari/iesiri logice si analogice (dupa caz) - in felul asta se pot monitoriza un numar de senzori si programa evenimente. Eventual combinata cu placa de captura + camere video pentru inregistrare.

        Mai sunt si variante cu module LAN - despre astea nu am studiat prea mult dar exista...

        Alta solutie in afara camerelor video ar fi ceva camere IP - in felul acesta nu mai trebuie placa de captura, e suficienta placa de retea + un switch. Computerul va avea rol de server/recorder si de a comanda evenimente.

        Sau camere web...aceeasi problema - soft care sa stie sa faca detectie miscare si sa lanseze event-uri.

        Idei mai sunt, posibilitatile de utilizare ale unui computer sunt foarte multe.
        ratzele se trag din camioane

        Comentariu


        • #9
         Cateva aplicatii pentru camere web:

         simplehelp.net/2006/09/27/how-to-use-your-pc-and-webcam-as-a-motion-detecting-and-recording-security-camera/

         deskshare.com/wcm.aspx

         freedownloadmanager.org/downloads/video_security_software/

         zonetrigger.com/motion-detection/

         softpedia.com/get/Internet/WebCam/grabMotion.shtml

         ask-leo.com/can_i_use_my_webcam_as_a_motion_detector_and_secur ity_monitor.html

         Dupa cum vedeti, domnule Adamescu, se poate.

         Programelele folosesc motion detection si se pot seta sa trimita e-mailuri, sms-uri, salveaza imagini in computer sau le uploadeaza la o adresa de internet, suna o alarma si pot lansa aplicatii - ultima functie se poate folosi pentru a lansa o rutina care sa scrie portul paralel, care va cupla un numar de relee....etc
         ratzele se trag din camioane

         Comentariu


         • #10
          Răspuns la: Program PC - Sistem alarma

          Mersi! Deskshare-ul e inca la mare cautare.
          ________________________________________
          Adam Worth
          implementare ERP

          Comentariu


          • #11
           Răspuns la: Program PC - Sistem alarma

           Oare de ce imi apare ca-s exclus de pe forum?

           Comentariu

           Procesare...
           X