Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Instalare sistem supraveghere intr-un spatiu comercial

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Instalare sistem supraveghere intr-un spatiu comercial

  Detin o societate de intermediere in asigurari si doresc sa instalea un sistem de supravehere simplu format dintr-o singura camera. Mentionez ca spatiul in care se incheie asigurarile nu are decat 8mp(usa si geam pe acelasi perete). Ma intereseaza ce aprobari trebuiesc obtinute(daca trebuiesc!!!) pentru montarea sistemului care doresc sa inregistreze atat video cat si voce. Daca ma poate ajuta v-as fi foarte recunoscator. Am citit legislatia in vigoare dar sa va spun cinstit nu am inteles nimic.

 • #2
  Va salut!

  Pentru a va instala un sistem de supraveghere respectand conditiile legale trebuie sa apelati la o societate autorizata.

  In linkul de mai jos puteti alege una in functie de zona in care va aflati.
  http://www.igpr.ro/Ordine_publica/so...i_alarmare.htm

  La fel ca la orice alt serviciu...cereti oferte de pret, mai multe chiar, detalii tehnice etc.

  E obligatoriu sa incheiati un contract pentru lucrarea respectiva.Este treaba societatii respective sa va intocmeasca un proiect si eventual sa vi-l avizeze la IGP (avand in vedere cele descrise de dvs cred totusi ca nu e necesara avizarea acestuia).

  Daca spuneti ca ati citit legislatia atentie la respectarea acesteia ! (desi si asta este treaba firmei care va efectua instalarea - atentie la sursa alimentare backup la sistem, inregistrari minim 30 zile, calitatea camerei sa permita identificarea persoanelor filmate, afisarea in loc vizibil un mesaj de avertizare filmare ..etc).

  Cu respect!
  ~Cu Respect!

  Comentariu


  • #3
   Din cate stiu eu ESTE INTERZIS sa inregistrezi si voce.
   Imi place lumina!

   Comentariu


   • #4
    Nu o sa gasiti nicaieri in nici o lege in Romania in care sa se zica clar ca e interzis!
    Discutia intra in categoria flame-urilor....ptr ca legile noastre sunt destul de proaste....si nu exista norme metodologice de aplicare clare.
    Inclin sa va dau dreptate teoretic referitor la partea de inregistrare sunet.
    Ne-am putea baza pe constitutie....art 53....libertati individuale....drept la viata intima care cuprinde inclusiv locul de munca.
    Dar...daca se pun afise....supraveghere audio-video....(si asta cu afisele e norma UE mai degraba decat ceva din legile noastre)....daca montarea se face de o societate autorizata...care depune un proiect si care obtine un aviz de la IGPR....daca angajatii sunt anuntati in mod oficial ca exista inregistrare audio-video....eu cred ca se pot instala si microfoane.
    Exista un art. in L333 care spune ca se pedepseste folosirea informatiilor audio video daca acestea sunt folosite in alt scop decat cel declarat .

    ART. 35
    (1) Societatilor specializate in domeniul sistemelor de alarmare le sunt interzise culegerea de informatii, inregistrarile audio sau video care excedeaza obiectului de activitate pentru care li s-a acordat licenta, precum si instalarea de echipamente disimulate care sa le permita executarea acestor activitati.

    Deci interpretand invers....folosirea justificata (revenim deci la proiectare care mentioneaza rolul acestor sisteme)....ar putea fi folosita. cel putin de societati autorizate.

    Repet...e un mare flame aceasta discutie!

    Dar aceasta este doar parerea mea!

    Cu respect!
    ~Cu Respect!

    Comentariu


    • #5
     Te rog sa citesti Hg 1010/2004

     Te rog sa citesti Hg 1010/2004.
     Paza si sisteme de securitate

     Comentariu


     • #6
      Răspuns la: Instalare sistem supraveghere intr-un spatiu comercial

      Foarte util forumul.va rugam sa vizitati si http://www.camerevideo.tk in cazul in care aveti nevoie de ajutor

      Comentariu

      Procesare...
      X