Rulouri exterioare antiefractie

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • DanielC
    Membru
    • 13.mar.2008
    • 179

    #16
    O parere on-topic:

    Si eu am constatat ca in ultimii ani tehnologia avanseaza foarte mult si in domeniul controlului de la distanta al automatizarilor rezidentiale.

    Va reamintesc numai cateva din acestea:

    - la foarte multe sisteme de alarma legate la linia telefonica (prin apelator terestru sau GSM sau etc) exista posibilitatea de a arma/dezarma prin telefon, a asculta chiar ce se intampla in casa (unele modele avand microfon incorporat), a aprinde lumina etc. Au aparut unele aplicatii pe Iphone care sunt foarte estetice permitandu-ti sa iti incarci un plan al casei cu zonele senzorilor putand fi vizualizate in caz de activare (numai ptr anumite modele de centrale/producator).
    - exista mici module care se leaga si ele la linia telefonica si in urma unui apel iti comanda un dispozitiv din casa. Cel mai frecvent intalnite sunt cele care iti pornesc aerul conditionat sau deschid bariera de la curte sau usa de garaj, etc
    - mai toate camerele de supraveghere video prin DVR-ul aferent pot
    fi controate de la distanta. Poti chiar sa auzi si sa vorbesti ''remote''.

    Avand in vedere evolutia telefoanelor mobile si faptul ca mai toate pot folosi internet si aplicatii diverse este relativ facil si atractiv sa poti de pe telefonul mobil sa iti vezi camerele video de acasa sau sa verifici statusul diverselor automatizari eventual sa le si comanzi.


    Cum toata lumea are cel putin un calculator in casa si binenteles internet aplicatiile ce se pot face in acest domeniu sunt nenumarate si se pot face dupa bunul plac al utilizatorului.

    Exemplu de cum poate dl. Shaq mai departe sa isi imbunatateasca functiile jaluzelelor: Daca tot sunt legate la calculator de ce nu sa nu si le porneasca/opreasca printr-o comanda vocala data calculatorului? Eventual un simplu batut din palme? (binenteles ca trebuie vazut cum lucreaza softul respectiv/aplicatia comanda etc)

    Eu consider ca si jaluzelele exterioare ce pot fi controlate de la distanta reprezinta o mica evolutie spre ceva mai bun. Sper!
    Eu mi-am instalat un vizor la usa care este camera video.
    Daca suna cineva la usa in timpul zilei automat face o poza si prin DVR mi-o trimite pe mail!

    Parerea mea!
    ~Cu Respect!

    Comentariu

    • evisceratum
      Membru Marcant
      • 29.aug.2006
      • 412

      #17
      Mda, ai o parere f buna. Cu preturile sunt insa probleme. Am instalat la mine un sistem de alarma cu 16 zone si a costat cam 6oo euro. Un apelator gsm cu functii de control e de la 250 euro in sus. Merita? Eu zic ca nu.

      Ce se intimpla cind suna alarma? Daca nu ai abonament la o firma de paza (caz in care cei 600 euro dati pe sistem sunt maruntis) atunci pot sa iti spun ca nu se intimpla nimic. Poate doar in cazul in care hotul e slab de inger sa se sperie, ca vecinii nici macar la 112 nu suna din comoditate. Poti sa ii faci poza remote la hotul care iti intra in casa ca va scapa nepedepsit de politie ca au prea multe pe cap. asa ca bagi banii intr-un sistem si de fapt nu te protejeaza. E bun mai mult ca sa il pornesti "accidental" din timp in timp ca sa vorbeasca si vecinii intre ei si sa se stie in cartier ca ai alarma.
      Dar cel putin apelatorul analogic din centrala te suna sa iti spuna ca s-a declansat si sa stii sa nu te intorci acasa singur ca ti-o iei.

      Daca aveti alte opinii, va rog sa nu va sfiiti. Cea mai buna chestie e sa nu tii nimic valoros in casa, desi dupa cum merg treburile acum, cred ca vor ajunge sa ne fure si benzina din rezervoru de la masina si mincarea din frigider.

      Comentariu

      • Mircea_G
        Living Legend
        • 14.ian.2007
        • 12204

        #18
        Postat în original de evisceratum
        ...Ce se intimpla cind suna alarma? Daca nu ai abonament la o firma de paza (caz in care cei 600 euro dati pe sistem sunt maruntis) atunci pot sa iti spun ca nu se intimpla nimic. Poate doar in cazul in care hotul e slab de inger sa se sperie, ca vecinii nici macar la 112 nu suna din comoditate.
        Va spun eu ce se intimpla cind suna alarma ... este injurat cel cu alarma ! asa se procedeaza si nimeni nu va suna nicaieri . De ce ? Nu intereseaza pe nimeni de ce suna , ci numai faptul ca deranjaza . Mai este un aspect , se stie ca in 99% din cazuri , suna " de proaste " , deci probabilitatea sa fie alarma falsa este maxima .
        In legatura cu firmele de paza ... eu zic sa nu va lasati inselati de imagine . In realitate nu au nici dreptul nici posibilitatea sa faca ceva . Faptul ca au masini bengoase nu inseamna ca au si dreptul sa mearga pe unde si cum vor iar sa retina persoane , nici atit . Totul la ei se bazeaza pe abuz iar daca cineva are prevazuta o lovitura undeva se poate face in asa fel incit sa si-o ia in freza pina sa ajunga la locul " faptei" .
        Instalatii verificari-revizii gaze

        Comentariu

        • nicu78
          Living Legend
          • 25.mar.2010
          • 1196

          #19
          rulouri exterioare

          Sint bune si aceste rulouri antiefractie,... ii mai intirzie pi HOTI...dar depinde si in ce zona ai facut casa...daca ai facut casa intr-o zona cu oameni bogati ,..poate sa iti sune alarma ,sa bocaneasca hotii la usa ca nu iti iese nimeni...
          La mine de exemplu unde am casa stau intr-o zona de oameni normali,..stiti cum e tara , daca se aude ceva mai iese badea gheorghe sau tata maria , sa vada ceee , pentru-ca latra si ciinii...
          EU de exemplu daca imi pun alarma se aude tot satul , ii trezesc si pe morti din cimitir cai aproape... .
          Dar asta nu inseamna ca nu ma calca hotiii, cum spunea si colegul mai sus , dupa cum merg treburile in tara asta iti ia frigiderul cu totul , e foamete tareee.
          Nu stiu daca ati vazut la TV, care lau omorit pi paznicul care pazea casa , pentru niste scinduri,..eii va pot spune ca eu stau cam in zona aia...

          Comentariu

          Procesare...