Rulouri exterioare antiefractie

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • nicu78
    a răspuns
    rulouri exterioare

    Sint bune si aceste rulouri antiefractie,... ii mai intirzie pi HOTI...dar depinde si in ce zona ai facut casa...daca ai facut casa intr-o zona cu oameni bogati ,..poate sa iti sune alarma ,sa bocaneasca hotii la usa ca nu iti iese nimeni...
    La mine de exemplu unde am casa stau intr-o zona de oameni normali,..stiti cum e tara , daca se aude ceva mai iese badea gheorghe sau tata maria , sa vada ceee , pentru-ca latra si ciinii...
    EU de exemplu daca imi pun alarma se aude tot satul , ii trezesc si pe morti din cimitir cai aproape... .
    Dar asta nu inseamna ca nu ma calca hotiii, cum spunea si colegul mai sus , dupa cum merg treburile in tara asta iti ia frigiderul cu totul , e foamete tareee.
    Nu stiu daca ati vazut la TV, care lau omorit pi paznicul care pazea casa , pentru niste scinduri,..eii va pot spune ca eu stau cam in zona aia...

    Lasă un comentariu:


  • Mircea_G
    a răspuns
    Postat în original de evisceratum
    ...Ce se intimpla cind suna alarma? Daca nu ai abonament la o firma de paza (caz in care cei 600 euro dati pe sistem sunt maruntis) atunci pot sa iti spun ca nu se intimpla nimic. Poate doar in cazul in care hotul e slab de inger sa se sperie, ca vecinii nici macar la 112 nu suna din comoditate.
    Va spun eu ce se intimpla cind suna alarma ... este injurat cel cu alarma ! asa se procedeaza si nimeni nu va suna nicaieri . De ce ? Nu intereseaza pe nimeni de ce suna , ci numai faptul ca deranjaza . Mai este un aspect , se stie ca in 99% din cazuri , suna " de proaste " , deci probabilitatea sa fie alarma falsa este maxima .
    In legatura cu firmele de paza ... eu zic sa nu va lasati inselati de imagine . In realitate nu au nici dreptul nici posibilitatea sa faca ceva . Faptul ca au masini bengoase nu inseamna ca au si dreptul sa mearga pe unde si cum vor iar sa retina persoane , nici atit . Totul la ei se bazeaza pe abuz iar daca cineva are prevazuta o lovitura undeva se poate face in asa fel incit sa si-o ia in freza pina sa ajunga la locul " faptei" .

    Lasă un comentariu:


  • evisceratum
    a răspuns
    Mda, ai o parere f buna. Cu preturile sunt insa probleme. Am instalat la mine un sistem de alarma cu 16 zone si a costat cam 6oo euro. Un apelator gsm cu functii de control e de la 250 euro in sus. Merita? Eu zic ca nu.

    Ce se intimpla cind suna alarma? Daca nu ai abonament la o firma de paza (caz in care cei 600 euro dati pe sistem sunt maruntis) atunci pot sa iti spun ca nu se intimpla nimic. Poate doar in cazul in care hotul e slab de inger sa se sperie, ca vecinii nici macar la 112 nu suna din comoditate. Poti sa ii faci poza remote la hotul care iti intra in casa ca va scapa nepedepsit de politie ca au prea multe pe cap. asa ca bagi banii intr-un sistem si de fapt nu te protejeaza. E bun mai mult ca sa il pornesti "accidental" din timp in timp ca sa vorbeasca si vecinii intre ei si sa se stie in cartier ca ai alarma.
    Dar cel putin apelatorul analogic din centrala te suna sa iti spuna ca s-a declansat si sa stii sa nu te intorci acasa singur ca ti-o iei.

    Daca aveti alte opinii, va rog sa nu va sfiiti. Cea mai buna chestie e sa nu tii nimic valoros in casa, desi dupa cum merg treburile acum, cred ca vor ajunge sa ne fure si benzina din rezervoru de la masina si mincarea din frigider.

    Lasă un comentariu:


  • DanielC
    a răspuns
    O parere on-topic:

    Si eu am constatat ca in ultimii ani tehnologia avanseaza foarte mult si in domeniul controlului de la distanta al automatizarilor rezidentiale.

    Va reamintesc numai cateva din acestea:

    - la foarte multe sisteme de alarma legate la linia telefonica (prin apelator terestru sau GSM sau etc) exista posibilitatea de a arma/dezarma prin telefon, a asculta chiar ce se intampla in casa (unele modele avand microfon incorporat), a aprinde lumina etc. Au aparut unele aplicatii pe Iphone care sunt foarte estetice permitandu-ti sa iti incarci un plan al casei cu zonele senzorilor putand fi vizualizate in caz de activare (numai ptr anumite modele de centrale/producator).
    - exista mici module care se leaga si ele la linia telefonica si in urma unui apel iti comanda un dispozitiv din casa. Cel mai frecvent intalnite sunt cele care iti pornesc aerul conditionat sau deschid bariera de la curte sau usa de garaj, etc
    - mai toate camerele de supraveghere video prin DVR-ul aferent pot
    fi controate de la distanta. Poti chiar sa auzi si sa vorbesti ''remote''.

    Avand in vedere evolutia telefoanelor mobile si faptul ca mai toate pot folosi internet si aplicatii diverse este relativ facil si atractiv sa poti de pe telefonul mobil sa iti vezi camerele video de acasa sau sa verifici statusul diverselor automatizari eventual sa le si comanzi.


    Cum toata lumea are cel putin un calculator in casa si binenteles internet aplicatiile ce se pot face in acest domeniu sunt nenumarate si se pot face dupa bunul plac al utilizatorului.

    Exemplu de cum poate dl. Shaq mai departe sa isi imbunatateasca functiile jaluzelelor: Daca tot sunt legate la calculator de ce nu sa nu si le porneasca/opreasca printr-o comanda vocala data calculatorului? Eventual un simplu batut din palme? (binenteles ca trebuie vazut cum lucreaza softul respectiv/aplicatia comanda etc)

    Eu consider ca si jaluzelele exterioare ce pot fi controlate de la distanta reprezinta o mica evolutie spre ceva mai bun. Sper!
    Eu mi-am instalat un vizor la usa care este camera video.
    Daca suna cineva la usa in timpul zilei automat face o poza si prin DVR mi-o trimite pe mail!

    Parerea mea!

    Lasă un comentariu:


  • vigeak
    a răspuns
    eu am vrut sa arat si latura eco-practica a acestora. Consider ca nu sunt numai aniefractie.
    In interior au cam 5mm. spuma poliuretanica. E mai mult de un pacet de tigari pe an.

    Lasă un comentariu:


  • Dan_Daniel
    a răspuns
    Postat în original de vigeak
    @ Dan_Daniel:


    eu vad cateva avantaje
    O fi, dar pe mine nu m-ati convins. Fite. Ori sant antiefractie, ori nu. Daca sant antiefractie, e normal ca trebuie sa stea inchise cand nu este nimeni acasa, nu inchise, deschise ca e soare, ca e umbra etc. Economie de energie? O fi, dar cata economie? Se aduna de un pachet de tigari bune, pe an? Nu stiu. Iar chestia cu ridicatul rulourilor ca sa para ca e cineva acasa, e cam riscanta. Creeaza cale libera raufacatorilor, care sant tot mai inventivi, se stie. Daca este ceva de valoare in casa, si hotii stiu asta, sau banuiesc, cand ati plecat de acasa, este cineva care se tine dupa dv. tot timpul, si anunta pe ceilalti daca se intampla sa te intorci. Daca nu, urmarirea inceteaza in momentul in care tipul primeste un apel, ca "treaba" e gata, si casa e "facuta".

    Lasă un comentariu:


  • vigeak
    a răspuns
    @ Dan_Daniel:


    eu vad cateva avantaje:
    -daca este furtuna cu praf mult, sau daca este viscol, ploaie, grindina, prin coborarea lor ferestrele vor fi mai protejate;
    -daca ziua este una caniculara si nu au fost coborate dimineata, prin coborarea lor se economiseste energie;
    -daca in timpul iernii este o zi insorita si linistita acestea au fost coborate pentru a proteja ferestrele, se pot ridica si astfel se economiseste energie;
    -prin simpla actionare de la distanta a acestora poti lasa impresia ca este cineva acasa.

    Lasă un comentariu:


  • DanielC
    a răspuns
    De o mai mare utilitate vad un sistem din acesta "inteligent" care iti baga berea la rece daca esti plecat, si ai uitat sa o bagi tu.
    Exista si asemenea automatizari!

    Nume de cod: ''Nevasta!''

    Lasă un comentariu:


  • Dan_Daniel
    a răspuns
    Postat în original de Shaq
    Nu esti acasa, deschizi/inchizi rulourile ca si cum ai fi.
    Interesanta chestia, dar nu-i prea vad rostul. De o mai mare utilitate vad un sistem din acesta "inteligent" care iti baga berea la rece daca esti plecat, si ai uitat sa o bagi tu.

    Lasă un comentariu:


  • Shaq
    a răspuns
    da, nu au dispozitiv cu alocare IP si mufa utp, doar usb, se conecteaza la pc, apoi cu un soft de genul Team Viewer se poate accesa calculatorul si umbla la comenzile catre rulouri.

    Lasă un comentariu:


  • Consultant electrice
    a răspuns
    Asta presupune sa lasati un calculator deschis tot timpul pentru ele conectat la internet?

    Lasă un comentariu:


  • Shaq
    a răspuns
    tocmai mi-am achizitionat niste rulouri din aluminiu, tot pentru antiefractie in primul rand, "inteligente" - motoarele au conexiune usb si se pot controla de la distanta, prin internet. Nu esti acasa, deschizi/inchizi rulourile ca si cum ai fi.

    Lasă un comentariu:


  • neverseven75
    a răspuns
    este o firma din buzau care confectioneaza obloane si usi metalice,daca te intereseaza

    bizoo.ro/firma/persiane

    Lasă un comentariu:


  • DanielC
    a răspuns
    Folie + rulou + alarma ''pt fiecare'' magnetica (nu prea am inteles exact de care este..banui ca va referiti la contacte magnetice legate la o sirena mica ceva...) cred ca ar trebui sa va asigure o protectie mai mult decat decenta.

    PS. Geamul cu folie antiefractie se monteaza pe geamuri deja instalate (cum banuiesc ca ati aflat deja)......Taiatul geamului de pe exterior nu este de nici folos...ptr ca geamul...''nu cade''...deci tot trebuie sa il sparga.

    Cu respect!

    Lasă un comentariu:


  • andreutzu
    a răspuns
    Niciun sistem nu e infailibil insa pana la urma am sa optez pt ambele: si rulouri si folie.Plus ca voi instala alarme pt fiecare, din acelea magnetice. Nu m-as agita atata insa sotia e insarcinata si e cam prapastioasa din fire. vreau sa se simta in siguranta cand e singura acasa ca pt restu exista asigurare.

    Lasă un comentariu:

Procesare...