Achizitionare sistem alarma

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • DanielC
    Membru
    • 13.mar.2008
    • 178

    #16
    ATZ-ul se refera la o dublare de zone..efectuata prin softul centralei (stie ea asa ceva) si printr-un mod particular de conectare a detectorilor.
    Astfel....in loc de 8 zone fizice cate aveti pe centrala....veti avea 16.
    Avand doar 7 senzori....nu prea ii vad rostul in acest moment

    Referitor la preocuparea ptr cablul de tastatura si cel de la detector este justificata intr-un fel.

    Deobicei o tastatura foloseste 4 fire.....si un detector 6 fire.
    Deci la un calcul simplu.....sunteti in lipsa....
    Nu stiu cine va oferit informatii referitoare la cablare insa in md cert nu sunt corecte. Si asta se vede si din faptul ca din start ati plecat cu cablu cu 4 fire cand standard se foloseste cablu cu 6 fire (6 x 0.22 mm)
    Si daca din 6 fire mai faceati ceva....din 4 fire e mai greu.
    Sa zicem ca detectorii ii legati cu contactul de tamper inseriat cu zona.
    In felul asta detectorul are nevoie de doar 4 fire (cum de altfel o sa folositi in toata casa).
    La tastatura aveti nevoie de 2 fire de alimentare si 2 fire pentru busul de comunicatie al acesteia.
    Sa zicem ca alimentarea acest detector o are din acelasi loc ca si tastatura...folosind la comun 2 fire ale acesteia.
    Tot mai are nevoie de 2 fire.....care lipsesc!.
    In cazul in care cablul dvs are si tresa metalica...ar putea eventual fi folosita si aceasta....impreuna cu o zona de pe tastatura (daca luati un model de tastatura ce are asa ceva.Folosind deci 5 fire ....
    Dupa cum vedeti, mici inventii ca sa se potriveasca.
    Sau....puneti un senzor wireless acolo si cu asta basta
    ~Cu Respect!

    Comentariu

    • ro_slider
      Incepator
      • 22.iul.2010
      • 10

      #17
      sugestie

      faptul ca in zona intrarii este un singur cablu - ce ajunge intai la tastatura si apoi la detector - face ca aceasta zona ( a detectorului ) sa fie legata la intrarea de zona a tastaturii. ( ajung la tastatura 4 fire - 2 - alimentare, 2 conectare bus ( marcate "grn" si "yel" - galben / verde ). pe tastatura mai aveti o borna - scrie - "zone" - contactul de zona al detectorului se leaga acolo in serie cu un rezistor de 1k (preventiv puteti inseria si contactul de "tamper" - daca detectorul este are capacul deschis))

      ( detectorul situat in spatiul definit in sistem ca "zona de intrare" se programeaza "delay 1" ca sistemul sa nu intre in starea de alarma cand veniti acasa, detectarea miscarii in aceasta zona - pe sistem armat - declanseaza timpul de intrare - sistemul asteapta introducerea unui cod valid. la terminarea acestui timp - sistemul intra in alarma.
      orice intrare in casa - prin alte zone - duce la alarma ( zonele au tip "instant", zonele de la parter au atribut "stay") ( atribut "stay" - violarea zonei pe sistem armat "stay" - duce la stare de alarma))

      ( stabiliti timpul de intrare la o valoare realista - suficient ca cea mai inceata persoana ce foloseste sistelul de alarma sa ajunga in timp util. - "realizati" ca acest timp de intrare - ii da persoanei rau voitoare (?!?!?) timp de "lucru")( aruncati o privire pe cazuistica politiaromana.ro -ex1. 20 sec - 8 tv cu diagonala mare - la spatiu comercial, ex2. 2 min. - resedinta particulara - 2buc. laptop, bijuterii, haina piele si posete. ( proprietar injunghiat), si sunt multe exemple)

      sirena se conecteaza minim pe 3 fire, ( alimentare +, -, start) ( contactul de protectie al sirenei il puteti inseria pe alimentare + ) al 4-lea fir puteti comanda stare de service la sirena ( sirena nu "urla" cand are service pus)

      functia "stay" o puteti activa si fara cod - sistemul ofera posibilitatea "one-touch" - nivelul de securitate al sistemului se poate creste prin "one-touch" - off/stay/sleep/arm ( traducere - seara, program de somn - nu formati cod si aparati "stay" / "sleep" , doar apasati "stay" timp de 3 sec. , dimineata - coborati la parter, apasati "off" si formati cod , pleaca toata lumea de acasa - ultimul care pleaca apasa 3 sec "arm")

      folosirea modului de conectare "atz ...." - acum aveti doar 1 zona la intrarea de la tastatura, restul 6 - pe intrarile de la centrala de alarma. poate pe viitor vi se va parea interesant sa adaugati detectori pe exterior, sau poate doriti si protejarea unei mici anexe alaturate, sau - posibilitati ce "undeva in viitor" le ve-ti dori. doar se trag cablurile /se conecteaza detectorii - se face legatura la centrala - nu modificati cablajul/conexiunile existente.

      ps.1 -- duca cum am mentionat in titlu - este doar o sugestie
      ps.2 -- este util sa lucrati / consultati cu o persoana ( aflata local) in ceea ce ati dori sa realizati. de multe ori, situatia la fata locului - asa cum vedeti dumneavoastra, este "usor" diferita de ceea ce vede cineva "traieste" din asta ( instalari de sisteme de alarma) ( "un baietas . . . firma de alarme..." nu inseamna intotdeauna un cablas realizat sa acopere ceea ce ati dori sa realizeze sistemul de alarma)

      offtopic. - situatie (reala) realizata cu sistemul de alarma ( 3 coduri user) - dimineata plecam toti de acasa - gradinita/scoala/serviciu/serviciu - sistem armat. comenzi externe ( pgm) - la 8.15 se uda florile timp de 30 sec. debit mic; 8.20 - se inchide vana de apa; 12.00 (se deschide vana de apa) ajunge copil de la scoala ( dupa dezarmare sistemul se autoarmeaza stay - primim sms - sistem dezarmat copil. ajungem acasa 17.30 - dezarmam , la 18.00 sistemul se autoarmeaza stay) am conectat la sistem ( ca zone) detector apa - senzor de inundatii cu 2 sonde baie si bucatarie; detector de gaz fum si temperatura ( incremental combinat - urmareste cresterea temperaturii); detector monoxid de carbon (sunt scumpe); detector gaz metan ( comanda paralela din cel care comanda vana de gaz).

      ======
      am definit in sistem, ca la dezarmarea prin telefon a unui anumit user usa se deschide fara cheie ( se comanda yala ingropata di usa de la intrare tot pe pgm) ( uneori copil pleaca fara cheie)
      "in lunga calatorie prin hrubele Pamantului, am inteles, traim "Toti sub PARADIS!""
      "sunt aici, sunt unul, sunt singur, sunt pregatit, sunt eu; dar sunt toti fratii mei, si impreuna suntem multi"

      Comentariu

      • dilivio26
        Incepator
        • 02.aug.2011
        • 12

        #18
        Subscriu......la Ro_slider
        Ro_slider vorbeste ca un adevarat profesionist in domeniu care in mod cert a instalat cateva sisteme de alarma la viata lui, iar DanielC vorbeste .... din carti (sau poate manuale de instalare ale centralelor de alarma)
        Pe vremuri , cand instalam si eu centrale de alarmare, la Paradox foloseam intodeauna ATZ-ul, indiferent de numarul senzorilor.... Asta ma scutea pe mine sau pe colegii mei de munca de anumite probleme legate de service sau eventuale modificari (deobicei suplimentari senzori, extinderi ale sistemelor de alarma, pe aceeasi centrala, diverse fantezii visate cu o noapte inainte de catre beneficiari).
        In practica, un profesionist in domeniu va inseria tamper-ul de la senzor in senzor (a nu se intelege inserierea tamper-ului cu alti tamperi de la alți senzori de pe acelasi cablu cum fac alti „ meseriasi„ ), va folosi ATZ-ul (2 zone virtuale pe o zona fizica existenta la centrala, inclusiv va lega CM-ul pe zona de tastatura).

        De ce sa folosesc domnule DanielC 2 fire separate pentru tamper-ul de la senzor?????? Ca sa folosesc cabluri supradimensionate care in final dau acelasi rezultat? Omul care a intrebat a pus o intrebare legitima pentru un incepator si a cerut parearea unor specialisti..... si ma supara faptul ca nu i se da un raspuns competent.... si este trimis la plimbare, ba chiar bagat in sperieti ca trebuie musai sa modifice cablajul.(nu e de ajuns ala de 4 fire)
        Voi explica „fenomenul„ pentru cei care nu il cunosc, si eventual poate vor mai invata cativa de pe aici cate ceva.
        Tamper-ul de pe senzor este prezent pentru semnalizarea starii de sabotaj al senzorului, mai exact, producatorul s-a gandit la eventualitatea sabotarii senzorului de catre persoane rauvoitoare, in sensul dezactivarii acestuia si crearii unor brese in sistem. Faptul ca punem acest tamper inseriat, la deschiderea senzorului (nu conteaza starea sistemului armat/dezarmat) o centrala programata corespunzator (am vazut tot felul de ciudatenii in activitatea mea) va da tamper.
        Bine , bine si daca nu deschidem senzorul si taiem firul direct? Ei bine , centrala va semnaliza fault.
        Deci oricum o dai, sabotarea va fi semnalizata catre centrala, iar daca acestea sunt audibile va suna sirena, iar daca nu, cand vei dori sa armezi vei constata ca centrala nu se armeaza (deci iti atrage atentia ca are probleme)
        Nu discutam de cazul cand sistemul este armat pentru ca va da alarma in orice situatie descrisa mai sus, audibil (suna sirena).
        Deci, in practica se foloseste un „strap„ in senzor (limbaj de teren in STA) pentru inserierea tamper-ului cu NC si COM din senzor)
        Imi cer scuze pentru aciditatea „discursului„ dar in Romania oamenii sunt plimbati de la o institutie la alta, de la un functionar la altul si sunt speriati de tot felul de indivizi care, bazandu-se pe nepriceperea solicitantilor unor informatii debiteaza tot felul de baliverne care afecteaza buzunarele acestora.
        Ma asteptam ca macar pe un forum, intre oameni normali, la momente de criza economica sa nu ne mai aratam destepti pe banii altora si sa oferim o informatie corecta daca tot o dam.


        Comentariu

        • DanielC
          Membru
          • 13.mar.2008
          • 178

          #19
          Va salut dle dlivio!
          Ma bucur ca in ciuda tonului dvs '' acid'' ( asa cum dvs l-ati numit) doriti sa contribuiti constructiv la o problema pusa.
          - Dvs. din obisnuinta folositi intotdeauna dublare de zone. Mie mi se pare un pic anormal sa nu imi corelez aceasta situatie efectiv cu numarul de echipamente folosite. Am 3 senzori de exemplu si desi am 8 zone in centrala ma folosesc de ATZ obtinand 16 zone software? Este problema dvs cum va ganditi la viitorul extinderii sistemului...Dar asta nu inseamna ca eu care recomand unui beneficiar ca in mod logic atunci cand are 7 detectori sa foloseasca 7 din cele 8 zone hardware din centrala ma insel iar dvs aveti dreptate bazandu-va pe felul ca asa v-ati obisnuit sa lucrati si recomandati 16 zone.
          Si cum din punctul de vedere al functionalitatii sistemului nu are nici o relevanta in cazul de fata cu ATZ sau fara...pot linistit si impaciuitor sa va dau dreptate si sa recomand si eu fara probleme folosirea ATZ-ului daca asta doriti.
          - in ce priveste folosirea tamperului....
          Dupa cum dvs v-ati obisnuit sa folositi intotdeauna dublare de zone si eu m-am obisnuit sa folosesc intotdeauna cablu cu 6 fire. Da se poate folosi tot timpul cablu cu 4 fire.Nu am afirmat contrariul. Folosind insa in mod corect legare 2EOL. Si nu cum se obisnuieste inseriind tamperul cu zona obtinand asfel o simpla valabila doar la armare. In ciuda economiei de care amintiti si care la cablu cu 4 sau 6 fire nu e mare eu prefer intotdeauna cablu de 6 x 0.22 pe fiecare zona. Poate cum spuneti dvs sa am rezerve pentru extinderi viitoare
          - in ce priveste modul de legare al senzorului de la intrare pe cablul dela tastatura, da este corecta modalitatea indicata de dl. slider si da aveti dreptate este suficient un cablu cu 4 fire! Mea culpa!!!
          - in ce priveste faptul ca dvs constatati ca un utilizator simplu, cineva cu o problema concreta este trimis ''la plimbare'' de colo colo....eu am impresia ca cineva a pus o intrebare pe forum si rapid 2-3 au si sarit sa il ajute
          Ca opiniile uneori mai difera ( a se vedea ce centrala este mai buna - Cerber sau Paradox sau etc), sau ca unii folosec cablu cu 4 fire gandidu-se la banii beneficiarului sau altii prefera cu 6 fire, ca unii leaga 1eol sau altii ca dvs numai 2eol, sau etc etc etc acestea nu sunt altceva decat discutii normale pe un forum zic eu.
          Atata vreme cat se poarta un ton civilizat

          Salutari!
          ~Cu Respect!

          Comentariu

          • ro_slider
            Incepator
            • 22.iul.2010
            • 10

            #20
            completare sugestie

            completare sugestie,
            am sugerat un anumit mod de cablare, urmarind cateva aspecte ale acestui domeniu. ( domeniu = sisteme de securitate)

            off-topic: cam toate legile / regulile / normele / normativele de aplicare a normelor / biografii si resurse suplimentare la norme - spun ca un sistem de alarma ce urmeaza a fi instalat la un obiectiv "trebuie" sa acopere cerintele actuale de securitate, dar si cele "viitor-estimate". instalarea sistemului nu trebuie sa aduca modificari anormale ale spatiilor in care se efectueaza, respectiv utilizarea de catre utilizatorul final nu trebuie sa fie Estimarea cerintelor actuale / viitor estimate se face in baza analizei de risc, de catre o persoana competenta.

            Recomandarea echipamentelor o face un proiectant / inginer de sisteme de securitate - de regula de o persoana ce are cunostinte de arhitectura sistemului, mod de functionare a detectorilor, experienta in programarea sistemului. Proiectarea/instalarea/service/mentenanta sunt reglementate de lege si se efectueaza de catre firme cu licenta in domeniu, cu persoane avizate ( pe scurt: o sacosa ce contine centrala de alarma, tastatura, detectori, sirene, cabluri, canalet cablu/tub copex, materiale marunte; poate deveni sistem de alarma in mainile unuia care stie ce face. ( in mainile unui "electrician pluri-specializat*" nu este decat o adunatura de sarme care face beep cand deschizi usa si tipa cand uiti sa introduci codul))

            off-topic.ps.1. la noi, ( in RO ) situatia / felul de a fi / educatia / pregatirea profesionala - face ca la citirea unui text de lege de catre 10 persoane, sa ai, pentru inceput, cam 11 pareri.
            off-topic.ps.2. exprimarea "electrician pluri-specializat*" se refera la persoanele cu cunostinte mediocre in toate domeniile in care activeaza si care ajug/se considera "experti"/"specialisti"/"baieti-buni-la-toate" ( autoproclamati bineinteles). caracteristica principala ( in afara faptului ca nici macar munca lor nu o respecta) este folosirea de expresii gen "las' ca merge si asa", "treaca'-mearga'" ( lista e imensa ). Nu am intentionat sa supar personele de profesie "electrician" care isi fac treaba/profeseaza cu simtul raspunderii, si alaturi de care este o placere sa lucrezi.
            off-topic.ps.3. legile / regulile / normele / normativele de aplicare a normelor / biografii si resurse suplimentare la norme = l333/03, hg1010/04, i18/1, i18/2, i7, p118, l10/95, l50/91, l608/01, l319/06, l306/06, l40/09, me5/00, l90/96, hg300/06, ts54/en54/sr en54, instructiuni de utilizare, manuale de referinta / instalare / utilizare / arhitectura sistemelor, si multe altele ( de astea mi-am adus aminte acum )

            on-topic:
            deci, (stiu, nu este corect ca o propozitie sa inceapa cu "deci") in situatia de fata, avem centrala sp6000 = 8 zone pe placa, 16 cu atz, max. 32 zone ( prin folosirea modulelor de extensie, si/sau a zonelor de pe tastatura) (variante sp5500- 5 zone pe placa, 10 cu atz, sp 4000-4 zone pe plaa, 8 cu atz). zonele pe care le avem sunt - 1 pe tastatura, 6 pe placa de la centrala. ( nu e luat in calcul "tamper centrala") (diferente de pret, in procent intre sp4000/sp5500/sp6000 = 100% / + 20 % / + 20 %( - fata de sp5500))
            optiuni de lucru - legati detectorii direct, fara atz&... sau folositi atz&... . alegerea va apartine. personal, recomand cu atz, deoarece ...
            pe schema spatiului, in camera cu centrala de alarma este si centrala termica. - puteti instala "in viitor" detector de fum, si poate un detector de inundatii ( au 3-4 sonde de detectie, le puteti instala - sub centrala termica, la iesirea din baie, in bucatarie. cu cablu adecvat, puteti instala sonda la max. 30m de detector). pe terasa acoperita din partea din spate aveti 14m2 de suprafata vitrata, poate "in viitor" ve-ti dori un detector de geam spart. nu ati precizat / nu am intrebat daca ati izolat pe exterior. puteti instala/ poza/ ascunde in estetica casei un cablu, poate "in viitor" ve-ti considera util / necesar detectori de exterior. ( bineinteles, este necesara dimensionarea corespunzatoare a cablului). in bucatarie / camera cu centrala termica, poate " in viitor" ve-ti instala detectori de gaz metan, si, bineinteles, poate "in viitor" ve-ti dori sa conectati prin comanda paralela externa (releu) acesti detectori la sistemul de alarma.
            la programarea centralei, ve-ti tine cont de faptul ca la centralele paradox, optiune ATZ este globala, adica o aveti la tot sistemul sau nu o aveti la nimic, spre deosebire de cerber ( de exemplu) la care aceasta optiune este individuala fiecarei zone.
            se stie ca detectorii de prezenta au o atractie deosebita fata de copii ce se joaca cu mingea, fata de mutarile de mobila, fata de insecte, fata de zugravi "specialisti", ( lista e mare). partea cu tamper si defecte la cablu e utila in gasirea defectelor rapid si sigur. ( exemplu: aveti un sistem cu 30 de detectori , si partea cu tamper o aveti inseriata la toti (cum a fost sugerat anterior) . cum il gasiti pe cel cu probleme, sau cum gasiti problema la cablu ?)

            off-topic.part.2. la un calcul logic si simplu de preturi, presupunand ca avem necesar 7 zone, NU recomand o centrala cu 8 zone pe placa, ci una cu 5 pe placa si folosesc ATZ. dar. la Essen s-a remarcat / chiar sa accentuat integrarea sistemelor de alarma cu alte sisteme, respectiv adaugarea/ extinderea functiilor sistemul spre creerea de diverse automatisme, ( numite si functii comfort). daca clientului i se recomanda un sistem minim, si el vede/ aude/ citeste in presa scrisa sau online de diverse facilitati pe care ar vrea sa le incerce ( i se pare mai comod / facil / ... ) cum va reactiona in fata faptului ca el nu le poate avea deoarece la momentul instalarii i sa dat un produs "mai putin dotat" si acum este necesar un cost mai mare pentru noile cerinte ? ( bineinteles, la momentul instalarii diferenta de pret a fost cea care a directionat alegerea intr-un sens sau altul, DAR ( accentuat ) nici nu i s-a explicat in ce consta aceasta diferenta). in acest an, la Belgrad, s-a remarcat clar ca nevoia de securitate a tuturor TREBUIE acoperita de persoane cu pregatire tehnica buna, cu cunostinte serioasa despre produsele ce le recomanda / folosesc.

            scuze de post-ul lung si de off-topic.

            ( daca ce am scris "lezeaza" convingerile personale ale celor ce citesc, imi cer scuze, eventual as avea rugamintea catre moderatori sa cenzureze ceea ce considera ca este deplasat)
            Fișiere Atașate
            "in lunga calatorie prin hrubele Pamantului, am inteles, traim "Toti sub PARADIS!""
            "sunt aici, sunt unul, sunt singur, sunt pregatit, sunt eu; dar sunt toti fratii mei, si impreuna suntem multi"

            Comentariu

            • say
              Incepator
              • 26.sep.2009
              • 11

              #21
              Răspuns la: Achizitionare sistem alarma

              Buna ziua.
              Am o centrala antiefractie Paradox SP 6000 cu detectorii si sirena legate prin cabluri la care i-am adaugat si un modul de extensie wireless pentru a putea arma si dezarma cu telecomanda + un comunicator GSM Pardox PCS 200 pentru a ma apela in caz de efractie.
              Dupa cateva alarme false cand eram plecat de acasa in care comunicatorul isi facea treba si ma suna facandu-mi sa imi sara inima din piept, ma gandeam daca nu exsista vrun microfon wireless care as putea sal conectez cu centrala asa incat in momentul in care comunicatorul GSM ma apeleaza sa ascult ce zgomote sunt in casa(daca sunt zgomote binenteles)
              Ultima editare de say; 27.iul.2013, 14:13.

              Comentariu

              • budaciprian2011
                Incepator
                • 01.aug.2012
                • 25

                #22
                ce sistem de alarma sa aleg

                am trase in casa firele in patru locatii unde pot fi montati senzori de miscare *antiefractie
                am rugamintea sa imi recomandati ceva sisteme de alarma cu sunerie sau cel mai ok ar fi ceva de genu sa trimita mesaj pe telefon cand este detectata miscarea in casa + alarma sonerie.
                ceva recomandari de sisteme?
                eventual si pentru ceva camera care sa fie wireles

                Comentariu

                • gmtiby
                  Living Legend
                  • 24.oct.2008
                  • 1044

                  #23
                  Răspuns la: ce sistem de alarma sa aleg

                  Salut,
                  Pai... ca sa primesti SMS , trebuie sa ai instalata o alarma cu MODUL GSM. Nu toate alarmele suporta acest modul. In principiu ca si brand, iti recomand PARADOX sau DSC. Sunt cam cele mai bune alarme. Daca ai telefon fix, se poate instala un modul de "voce", care este foarte ieftin, si care te poate apela in caz de infractie in imobil. Daca nu ai telefon fix, trebuie montat modul GSM, care la randul lui, te poate apela, sau iti poate trimite SMS-uri, exact cum doresti tu. Este bine sa ai un peer ( senzor) la usa de la intrare, si senzori de miscare in celelalte camere, depinde cum ai casa impartita si cate cai de acces ai in casa. Eu am un astfel de alarma instalata (Paradox) cu modul GSM si sunt foarte multumit de ea.
                  Daca mai ai si alte intrebari, iti stau la dispozitie.
                  P.S. Aceste 2 alarme pe care ti le-am recomandat, nu se gasesc in magazinele de Bricolaj, si nu sunt ieftinaciuni care pornesc de la 100 ron si ajung pana la 300-400 ron.

                  Toate cele bune

                  Comentariu

                  • budaciprian2011
                    Incepator
                    • 01.aug.2012
                    • 25

                    #24
                    Răspuns la: ce sistem de alarma sa aleg

                    am doar telefon mobil, nu si fix
                    iar ca si locatii pentru senzori ii ceva de genu 1 in living 1 in bucatarie 1 in holul de la intrare in casa si 1 in garaj

                    Comentariu

                    • gmtiby
                      Living Legend
                      • 24.oct.2008
                      • 1044

                      #25
                      Răspuns la: ce sistem de alarma sa aleg

                      Degeaba ai tel mobil, acela nu se poate lega la alarma. Iti trebuie un modul GSM specific alarmei aferente !

                      Comentariu

                      • poolonik
                        Membru marcant
                        • 18.nov.2006
                        • 349

                        #26
                        Răspuns la: Achizitionare sistem alarma

                        Exista si la firmele de mai sus modele ce se incadreaza in 300-400 ron dar fara modul gsm .Exista si o firma romaneasca ce face sisteme de alarma si nu am auzit sa fie proaste.Cu 350 ron iei un sistem de alarma cu 4 zone cu 2 telecomenzi ,acumulator,un senzor de miscare .Separat se poate lua un modul GSM la 150 ron ce se cupleaza la iesirea ce o are centrala pentru asa ceva .Aceasta ar fi o varianta ieftina si fara tastatura .Daca obiectivul protejat este o locuinta mica sau apartament nu cred ca se merita sa "aruncati" 800-1200 ron pe nu stiu ce sisteme de alarma sofisticate .Prin sofisticate ma refer la functii oferite pe care foarte probabil nu le veti folosi.
                        Acum vreo...100 de ani cand nici nu existau firme de interventie am cumparat un sistem de alarma auto ,care era de fapt o goarna cu centrala incorporata .Cu un releu si cateva sigurante am cuplat 2 senzori si un buton de armare/dezarmare.Butonul intr-un loc ferit si alarma la fel .Am protejat un spatiu comercial timp de 10 ani asa si au fost 3 tentative de efractie la care a facut fata cu brio.La cateva sute de metri distanta un alt spatiu comercial a "investit" banii in usi solide, gratii...L-au golit de vreo 4 ori .

                        Comentariu

                        • iverson1985q
                          Incepator
                          • 18.ian.2014
                          • 6

                          #27
                          Răspuns la: Achizitionare sistem alarma

                          Modelul asta de modul SMS merge pe orice centrala? http://www.supraveghere24.ro/modul-sms-seka-sms-4

                          Comentariu

                          • gmtiby
                            Living Legend
                            • 24.oct.2008
                            • 1044

                            #28
                            Răspuns la: Achizitionare sistem alarma

                            In principiu da, e bine sa vb cu ei sa-ti dea cartea tehnica si sa vezi cu ce alarme e compatibil.

                            Comentariu

                            • mcbos
                              Membru
                              • 04.aug.2009
                              • 142

                              #29
                              Răspuns la: Achizitionare sistem alarma

                              Postat în original de DanielC
                              Ca si alternativa la apelatorul telefonic fata PCS-200 de la Paradox gasiti:

                              -a)BGSm-100 facut de Bentel - Italia cam cu 10-15 % mai ieftin decat Paradoxul
                              -b)Seka-SMS - facut de Secpral la jumate de pret aproape fata de Paradox
                              -c) alte noname-uri pe care totusi nu le indic neinspirandu-mi incredere.

                              Avand in vedere ca veti putea cu apelatorul SMS doar sa fiti instiintat cand aveti alarma (in functie de model se poate si arma/dezarma prin apelare) nu exista probleme de incompatibilitati.

                              In ce priveste cartela...nu prea sunt multe posibilitati. Fie cartela reincarcabila ...dar la care chiar daca nu va consumati creditul trebuie sa o reincarcati la fiecare 1-3 luni ( o veti face mereu de pe alt telefon, nu mai umblati in apelator)...fie un abonament mic ( si sub 3-4 E eu nu stiu).
                              Salutari!
                              Aceasta ordine la comunicatoarele GSM , ca si pret, s-a pastrat?
                              Ultima editare de mcbos; 29.ian.2014, 21:03.

                              Comentariu

                              • mcbos
                                Membru
                                • 04.aug.2009
                                • 142

                                #30
                                Răspuns la: Achizitionare sistem alarma

                                Se poate seta modulul GSM cu tastatura fara LCD?

                                Comentariu

                                Procesare...