Protectie apartament 3 camere

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • catalinr
    Incepator
    • 07.mai.2006
    • 30

    Protectie apartament 3 camere

    Desi nu voi avea mai nimic de valoare in el (un tv obisnuit si un calculator) vreau un sistem alarma pt. linistea sufleteasca si siguranta personala.

    Sunt la et. 1 si voi pune asa:
    - senzori la dormitoare, sufragerie si hol intrare
    - senzor magnetic la usa intrare
    - 2 perimetre permit armarea unuia in timpul noptii in timp ce cel in care dorm (dormitor + hol mic + baie) sta dezarmat
    - telecomanda pt armare/dezarmare rapida la perimetrul dormitor
    - abonament monitorizare si interventie

    Probleme posibile:
    - senzorii infrarosii ar putea fi declansati de un aerul conditionat sau de adierea prin ferestrele intredeschise?
    - linia telefonica ar putea fi taiata anulind astfel serviciul de monitorizare?
    - sirena extrem de zgomotoasa ar putea innebuni vecinii prin declansari accidentale...

    Merci,
    Cata
  • Marina Popa
    Membru
    • 23.feb.2006
    • 172

    #2
    Folosesti linia telefonului mobil; si nu fix--altfel poate sa nu functioneze tot timpul si ce te faci???Alarmele volumetrice sunt cele mai bune

    Comentariu

    • Ing. Teodor BALAN
      Membru
      • 25.feb.2006
      • 268

      #3
      Re: Protectie apartament 3 camere

      In principiu, v-ati orientat bine! Senzorii infrarosii daca sunt de calitate buna nu ar trebui sa fie declansati de adierea prin ferestrele deschise, dar nu trebuie instalati in zona de actiune directa a aparatului de aer conditionat, deoarece practica a aratat ca sunt posibile alarme false generate de aerul suflat de acesta.

      De asemenea, nu trebuie ca detectorii de miscare sa fie iluminati din exterior cu lanterne, jucarii-laser si nici de reflexiile generate ziua de incidenta razelor solare pe masinile care se deplaseaza pe strada.

      Locuind intr-un apartament de bloc, nu ar trebui sa va faceti prea multe griji in legatura cu taierea liniei telefoice, deoarece aceste cabluri ar trebui sa intre in apartamentul Dvs. prin tub de protectie, sau canal prin zid. Daca linia telefonica este adusa in apartament direct, prin cablu la vedere, va trebui sa faceti modificarile de rigoare in acest sens, iar dupa intrarea in apartament, aceasta linie telefonica se duce direct la centrala de alarmare si de acolo la restul instalatiei din casa.

      Oricum, se presupune ca nisa telefonica din casa scarii este protejata cu lacat, iar detalii despre tipul sistemului de alarma instalat in apartamentul Dvs. nu trebui sa discutati cu nimeni.

      Un sistem de alarma realizat cu componente de calitate si instalat corespunzator, nu ar trebui sa dea alarme false! Cu atat mai mult, cu cat, in acest caz nu contine si detectori de exterior!... Iar in ceea ce priveste sirenele (interioara si exterioara), ... rolul lor este tocmai acela de a descuraja intrusul si totodata de a alerta vecinii, care chiar daca sunt nepasatori (din pacate) la ceea ce se petrece in apartamentul vecinului in lipsa acestuia, vor interveni tocmai pentru ca vor fi deranjati si iritati de zgomotul sirenelor.

      In privinta sfatului dat de d-na Marina POPA, sfatul nu este rau, dar trebuie sa existe posibilitatea atasarii unei cartele telefonice GSM la sistemul Dvs. de alarmare. In mod obisnuit, sistemele de alarmare (in special cele cablate) nu dispun de o astfel de posibilitate, trebuind atasat un modul GSM, care mai costa destul de mult comparabil cu tot echipamentul si se justifica in special in cazul locuintelor izolate (case de vacanta, vile izolate etc.), dar pana la urma, tot beneficiarul este cel care hotaraste cat este dispus sa investeasca in sistemul de alarma si daca este justificata aceasta investitie!

      La fel si cu abonarea la dispeceratul de interventie! Trebuie sa luati in calcul faptul ca va trebui sa achitati un abonament lunar, care nu costa chiar putin si va trebui sa analizati daca si aceasta investitie este justificata. Poate doar pentru unele perioade scurte, de concediu!... Ar trebui sa luati de asemenea in calcul faptul ca un abonament la o firma de dispecerizare, daca configurarea sistemului este corect realizata, va incarca considerabil factura telefonica, deoarece fiecare interventie asupra sistemului de alarmare va fi comunicata dispeceratului: armare/dezarmare, testele nocturne de functionare (care ar trebui sa fie cel putin unul pe noapte) etc.

      Poate ca nu ar fi rau daca pentru inceput, ati utiliza doar semnalizarea pe telefonul Dvs. mobil si sa vedeti daca nu este suficienta aceasta modalitate de atentionare. Daca firma instalatoare va conditioneaza instalarea sistemului de obligativitatea de a va abona la un anume dispecerat, nu este in regula si ar trebui sa renuntati la serviciile acesteia!

      Pentru orice alte detalii, va stau la dispozitie!

      Cu stima, ...
      Confort si Siguranta Ambientala pentru Dumneavoastra!

      Comentariu

      Procesare...