Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Instalare si configurare Paradox SP5500

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Instalare si configurare Paradox SP5500

  Buna ziua
  Am achizitionat de curand un sistem de alarma Paradox SP5500 cu 8 senzori 476+ si 2 contacti magnetici.Sistemul va fi instalat la un P+M. Sirena exterioara este,conform ambalajului, SL-900B, iar tastatura K10V. Traseele de la centrala catre celelalte componente sunt realizate cu cablu cu 8 fire, exceptand catre un CM, unde e cu 4 fire. Am tras si alimentare separata din tablou, exclusiv ptr sistemul de alarma. Casa e in constructie, inca nu am o linie telefonica, dar voi trage si un cablu telefonic la centrala.
  E prima oara cand am de lucru cu un sistem de alarma, am citit in mare manualul de instalare descarcat de pe net,dar totusi am nevoie si de ajutorul vostru: din ce am citit si pe forum, metoda recomandata de conectare este NC, with EOL, with Tamper&Wire Fault recognition (mai complicat, dar mai sigura). Avand in vedere ca am 10 elemente de detectie,va trebui sa folosesc ATZ, cu aceeasi metoda de conectare.Iata si sirul de intrebari:
  - avand 10 zone (de fapt cele 5 dublate prin ATZ), vreau sa conectez cate 2 PIR pe zona, si cei 2 CM pe alta zona. Se poate asa, sau o zona trebuie alocata tastaturii?Am obs ca si tastatura are o conexiune ZONE, pe langa cele 4 (RED,BLK, Green si Yellow). Daca trebuie zona separata ptr tastatura, inseamna ca am prea multi senzori ptr centrala respectiva?
  - cum anume accesez/verific o anumita adresa??De ex. adresa 706 (exemplu aleatoriu)

 • #2
  Răspuns la: Instalare si configurare Paradox SP5500

  Partitia la tastatura trebuie executata separat.Puteti lega cate 2 senzori pe zona.Daca centrala este autoadresabila ,atunci veti denumi zona si numarul de adresa din programare.La un eventual eveniment. veti primi mesajul de pe zona si adresa corespunzatore elementului ce a declansato. [Asta in cazul celor autoadresabile cod i.p.pentru fiecare element in parte.] Daca este un d.s.c. atunci cand veti conecta cei doi detectori in paralel pe aceeasi bucla veti primi mesajele de alarmare corespunzatoare zonei respective dar nu veti sti exact ce pir a declansat alarma.

  Comentariu

  Procesare...
  X