Sistem de supraveghere video si alarma

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • raduleanovici
    a răspuns
    Buna ziua.
    Lucrez in domeniul proiectarii - instalatii electrice, trebuie sa fac acum la un liceu pe langa alte instalatii electrice si un proiect de instalatii de control acces pe baza de cartela de proximitate, instalatie antiefractie si supraveghere video.
    Problema e ca: cunostinte de baza pt sistemele antiefractie am ceva dar cladirea la care lucrez e f mare aproximativ 1600 mp pe nivel si e compusa din 5 nivele D+P+E1+E2+E3.
    Rugamintea mea e daca ma poate consilia cineva in alegerea solutiei cele mai bune de realizare a acestei instalatii, precum si cu ceva date tehnice despre cum se leaga toate elementele componente a unui sistem la centrala (bucla presupun).
    Pot pune la dispozitie planuri DWG sau PDF in caz ca ma poate ajuta si consilia cineva la realizarea proiectului.
    Precizez ca eu numai lucrez in cadrul unei firme de proiectare si nu am nici un avantaj fiananciar de pe urma acestui proiect.
    Va multumesc!!

    Lasă un comentariu:


  • briobit
    a răspuns
    eu zic totusi sa nu ne jignim .... fiecare isi sustine punctul de vedere fie ca e bun sau nu .... asta e si ideea sa tragem concluziile potrivite

    Lasă un comentariu:


  • bigjoe
    a răspuns
    Re: Sistem de supraveghere video si alarma!!!!!!!!!!!

    Postat în original de Ing. Teodor BALAN
    Postat în original de alinbrend
    Cine poate sa ma ajute cum sa fac un sistem de supraveghere video de ultima generatzie si un sistem de alarma modern la o casa.Niste scheme sau ceva sa ma ajute sa fac instalatzile aste ce tipuri de fire denumiri mai exacte orice,va sunt recunoscator. Multumesc anticipat!!!
    Daca nu ati lucrat pana acum cu astfel de echipamente va fi destul de greu sa ajungeti la un rezultat bun!


    Mai apare un aspect, care este poate mai important decat tot ce am discutat pana aici: Legea 333/2003 si HG1010/2004 precizeaza foarte clar CINE si CUM are voie sa instaleze sisteme de alarma, supraveghere video, altele decat "jucariile" din supermarketuri. Iar consecintele pot fi soldate cu inchisoare de la 6 luni, la 3 ani!....


    Cu stima, ...
    Scuze omule dar esti cam dus cu pluta!
    Ce tot bati campii cu legea! Asta este pentru firme agenti economici iau o alarma si o INSTALEZ pur si simplu.

    Ce tot bagi in sperieti lumea aiurea ce consecinte??? Cu camera video esti de-a dreptul tampit!

    Lasă un comentariu:


  • medeve
    a răspuns
    Alarma te suna pe mobil - sistem GSM pentru orice alarma

    daca sunteti interesati de un modul care face ca alarma sa va sune pe mobil atunci cand porneste ma puteti gasi la tel: 0744211105 sau pe site: http://www.elektronica.us/viewtopic.php?f=46&t=211

    Lasă un comentariu:


  • DanielC
    a răspuns
    Va salut dl utilizator ''puravida''!
    Desi sunt adeptul sistemelor de avertizare efractie cablate, in ultimul timp cele wireless au inceput sa castige teren si simpatie chiar si in opinia mea.
    Ca recomandare personala, fara sa fac reclama, v-as recomanda gama wireless de la Paradox. Brandul acesta este foarte serios, produsele sunt foarte fiabile, ''esteticul'' arata foarte bine.
    Bateriile va tin cam 1-2 ani, inainte sa se consume va semnalizeaza ca trebuie schimbate cu 1-2 saptamani inainte.
    Inlocuirea lor...o puteti face dvs....in 2-3 min / senzor...deci nu se pierde timp/bani.
    Deci....cam asta ar fi solutia ptr dvs pe partea de efractie.

    Pentru supraveghere video....majoritatea DVR-urilor permit vizualizarea camerelor la distanta prin internet. Asigurati-va cand il achizitionati ca are aceasta optiune.
    Cu respect!

    Lasă un comentariu:


  • puravida
    a răspuns
    Totusi....niste info ontopic se poate???

    Stimati domni ,

    Vad ca partea legala a instalarii/instalatorilor..autorizatiilo si restu... e f bine cunoscuta ..si pt cine are rabdare sa citeasca cele 2 pag ...inteleasa perfect...


    totusi, pentru cineva care vrea sa monteze sistem alarma si sistem de supraveghere se poate un pic de ajutor?

    Sunt in momentul in care trebuie sa decid asupra unei solutii de sistem de alarma. Am chemat deja 2 firme din diverse recomandari si am ascultat ce spun domnii specialisti in alarme...

    Din pacate casa este terminata..nu am prevazut in instalatia electrica si cablare pt alarma..asa ca ori merg pe sistem wireless..ori pun cablu canal...ori dau gauri haos prin casa.

    Mentionez ca stau la curte si am de securizat 200 mp curte( cu caine talie medie in), parter si etaj .

    As vrea sa stiu daca sistemele wireless sunt serioase si soluti demne de luat in seama sau daca vreau o treaba k lumea sa merg pe sistemul clasi wired.

    De asemenea daca stie cineva, la cat timp trebuiesc inlocuite bateriile pt diversi senzori, daca se inlocuiesc f des, trebuie luat in calcul costul si timpul pierdut....

    Supravegherea video m-ar interesa doar pt exterior. si vreau camere normale pe fir. o pretentie ar fi k DVR-ul sa poata fi accesat din internet sa pot sa vad de la distanta contentul inregistrat...

    multumesc
    Fișiere Atașate

    Lasă un comentariu:


  • ordis
    a răspuns
    Sisteme de securitate

    Puteti incerca si aici, sisteme de securitate
    /ordis.ro
    /electric-zone.info

    Un blog interesant despre sisteme de securitate aici /sistemdesecuritate.com

    MESAJ MODIFICAT DE ADMIN.MC

    Lasă un comentariu:


  • DanielC
    a răspuns
    ..discutiile in contradictoriu,...de regula , fac bine ,cind exista argumente..
    Aveti dreptate! Nu aveti argumente! Eu va ''povestesc'' fara sa comentez Legea din Romania, dvs doar filozofati! Imi place foarte mult filozofia...dar mi-ar place daca am discuta-o exact pe marginea legii existente.

    Ce intra in componenta sistemelor de avertizare efractie!
    L333/2003 art 28 al 5.6
    (5)In sensul prezentei legi, prin sistem de alarmare impotriva efractiei se intelege ansamblul de echipamente electronice compus din: centrala de comanda si semnalizare optica si acustica, detectoare de prezenta, antisoc si acustice, butoane si pedale de panica, control de acces si
    televiziune cu circuit inchis cu posibilitati de inregistrare si stocare a imaginilor si datelor, de natura sa asigure o protectie corespunzatoare obiectivelor si persoanelor.
    (6) Instalarea, modificarea, inclusiv punerea in functiune a sistemelor de alarmare impotriva efractiei, se avizeaza si se controleaza potrivit prevederilor alin. (2).

    Cine are nevoie de sisteme de avertizare efractie!
    L333/2003
    Art.2: “… regiile autonome, companiile si societatile nationale, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, societatile comerciale, indiferent de natura capitalului social, precum si alte organizatii care detin bunuri ori valori cu orice titlu, denumite in prezenta lege unitati, sunt obligate sa asigure paza acestora.”
    Art.3: “…la unitatile unde nu este posibila realizarea unui sistem de paza organizat, conducatorii acestora sunt obligati sa execute imprejmuiri, grilaje, obloane, incuietori sigure, iluminat de securitate, sisteme de alarma sau alte asemenea mijloace necesare asigurarii pazei si integritatii bunurilor.”
    Art.4: “…raspunderea pentru luarea masurilor de asigurare a pazei bunurilor si valorilor detinute cu orice titlu revine conducatorilor unitatilor prevazute la art. 2…” (n.n. amenda aplicata conducatorilor unitatilor este de 2000 lei)
    Art. 28. ”Conducatorii unitatilor care detin bunuri, valori si suporturi de stocare a documentelor, a datelor si informatiilor cu caracter secret de stat sunt obligati sa asigure paza, mijloacele mecano-fizice de protectie si sistemele de alarmare impotriva efractiei …”

    Normativ I 18/2-02 Aprobat prin Ordinul 2014/18.12.2002
    4.3.1: "Sistemele de alarma impotriva efractiei se prevad la cladiri si spatii deschise sau compartimentate din cladiri, civile sau industriale care adopostesc valori importante materiale sau spirituale, pentru prevenirea efractiei si protectia vietii. Sistemele de alarma impotriva efractiei alese trebuie sa asigure valorilor si persoanelor expuse la un risc, un nivel de protectie (nivel de securitate) compatibil cu importanta si consecintele riscului susceptibil de a se produce"
    4.4.1: "Instalatiile de televiziune cu circuit inchis (TvCI) se prevad pentru unitatile care impun o supraveghere video (porti de acces, sectii de productie, unitati bancare, supermagazine, centre de afaceri, baraje, locuri de parcare, supraveghere trafic auto, etc.)"
    4.4.2: "Amplasarea camerelor de luat vederi trebuie sa asigure atat eficienta cat si siguranta in functionare"

    HG1010 2004 art.4 din Anexa nr.3- Norme Tehnice
    „Sunt supuse avizării proiectele sistemelor de alarmare destinate: unităţilor financiarbancare, instituţiilor de interes public, cazinourilor, caselor de schimb valutar şi amanet, spaţiilor comerciale mari, magazinelor de arme şi muniţii, staţiilor de comercializare a
    produselor petroliere, deţinătorilor de produse ori substanţe toxice, unităţilor speciale şi altor obiective cu aglomerări de persoane ori valori însemnate.”

    ETC

    Cine instaleaza sisteme avertizare efractie!
    ART. 34
    (1) Persoanele fizice sau juridice pot desfasura activitati de proiectare, producere, instalare si
    intretinere a sistemelor de alarmare impotriva efractiei sau a componentelor acestora numai pe
    baza licentei eliberate de Inspectoratul General al Politiei Romane, reinnoita la fiecare 3 ani, si cu
    avizul prealabil al Serviciului Roman de Informatii, eliberat in termen de 30 de zile.
    Comentariu: In cazul in care nu aveti un asemenea aviz, nu stiu cum o sa va instalati legal asa ceva.

    Montarea de sisteme antiefractie fara aviz este INFRACTIUNE!!!! (in domeniul comercial si nu rezidential)
    L333/2003 ART. 58
    Desfasurarea de activitati de paza sau protectie, de proiectare, producere, instalare si intretinere a
    sistemelor de alarma impotriva efractiei sau a componentelor acestora fara atestat sau fara licenta
    de functionare prevazuta de lege constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la
    3 ani.
    Comentariu : Pe un alt forum (softpedia), o sa gasiti un ''norocos'' care si-a montat 2 camere IP in magazin....si are proces penal in momentul de fata. Nu stiu cat adevar este in ce spune, daca doriti va pot da linkul, sunt destul de rare aceste exemple...pe motiv ca nu se fac controale de catre politie, nu ca nu exista legi!

    Se aduce la cunostinta angajatului prin mentionarea in CONTRACTUL de MUNCA " Un contract se semneaza prin voia PARTILOR
    Din nou nu cunoasteti legea! In cazul in care in societatea dvs aveti sistem de avertizare video instalat, si este instalat autorizat, nu aveti nevoie de nici o mentiune in contract. Este suficient sa ii aduceti la cunostinta acest lucru prin orice forma (chiar si acele anunturi/panouri). In cazul in care dvs nu aveti aviz pentru respectivul sistem video, si nici o alta justificare legala pentru acesta si obligati angajatul sa accepte acest sistem, prin mentionarea sa in contractul de munca....va incriminati singur, calcand inafara legilor de care v-am amintit mai sus si Codul Muncii, drepturile individule garantate de constitutie etc. Drepturile persoanelor incadrate in munca nu pot face obiectul vreunei tranzactii, renuntari sau limitari, ele fiind aparate de stat impotriva oricaror incalcari, a manifestarilor de subiectivism sau abuz (Art 6. Codul Muncii - Salariaţii nu pot renunţa la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege).

    Ca teme de reflectie
    Pe vremuri mi-a placut foarte mult in facultate bioetica.
    Poate oarecum inrudita cu filozofia pe care o facem noi aici.
    Va propun si eu o tema de reflectie:
    - stomatologul care va trateaza pe dvs sa aiba camere de supraveghere instalate deasupra scaunului unde lucreaza. Eventual sa ofere filmul si live pe internet.
    - barbierul sau frizeriile unde mergeti sa aiba camere de supraveghere instalate in salonul de lucru
    -restaurantul unde mancati sa aiba camere de supraveghere video...focalizate pe farfuria dvs...
    - toata lumea, toate societatile comerciale, indiferent de domeniul de activitate sa aiba supraveghere video. Montate din belsug, in orice camera, in orice numar. Si sa puna la dispozitie filmele pe internet. Live!Ca doar dorim sa ''normam'' activitatea angajatilor. Eventual sa dam si altora un exemplu.
    - toata lumea, toate societatile comerciale sa monteze pe langa camere si microfoane care sa ''asculte'' si sa inregistreze tot ce sufla. De fapt foarte multe camere au si microfoane. De ce sa punem microfoane? Sa avem probe cu clientii care vorbesc urat cu angajatii nostrii, sau probe cu angajatii care vorbesc la telefon ore intregi pe banii societatii in interes personal...sau...nu conteaza....gasim noi ''justificari''
    V-ar place o astfel de societate? Ar fi moral?
    In cazul in care nu stiti exista un restaurant in Brasov care are camere de supraveghere video in...wc-uri.
    Sa stiti ca in lege nu exista nicaieri scris in mod express ca nu e voie sa pui camere in wc-uri, cabine de proba, camere de hotel etc.

    Cu respect!
    PS. Cele de mai sus nu reprezinta altceva decat o opinie proprie, personala a legislatiei actuale. Este posibil sa nu inteleg sau sa nu cunosc eu bine anumite aspecte. In acest caz imi cer anticipat scuze !

    Lasă un comentariu:


  • danecdan
    a răspuns
    In atentia Dl. DANIEL...

    ..discutiile in contradictoriu,...de regula , fac bine ,cind exista argumente..

    "Nu am sa discut de faptul ca din motive practice real nu prea o sa fie posibil sa normati absolut nimic ...(...) Dar aceste camere isi vor face treaba bine referitor la adevaratul scop: acela de a va verifica angajatii! (cit timp muncesc )
    Regret ca nu PREA dati atentie si ce scriem noi ... de ex. am scris :"..Pui citeva anunturi cu "OBIECTIV SUPRAVEGHEAT VIDEO " , si acelasi lucru il mentionezi si in fixa de angajare, ca angajatii sa fie "PREVENITI"...( si completez..."Se aduce la cunostinta angajatului prin mentionarea in CONTRACTUL de MUNCA " Un contract se semneaza prin voia PARTILOR .

    Asa ca, un angajat care este de acord cu o astfel de mentiune in contractul de munca,...este putin probabil sa aibe sanse de reusita in vreo instanta de judecata.. pentru as "apara" imaginea.

    Tot ceace am discutat mai sus este o oglinda a NEPUTINTEI Institutului de Cercetare al Min . Justitiei de a fi capabil de a crea si/sau asimila legislatie internationala in binele societatii Romanesti .
    Ca teme de reflectie,..:" Dreptul la propria imagine " sau Rasismul. Este o imbecilitate modul in care este el folosit in Romania si mai ales FALS.
    Cit despre controlul celor de la MAI..., cind decizi sa cumperi DACII de 70.000 de Euro totul este continut in context.

    Lasă un comentariu:


  • DanielC
    a răspuns
    Domnule Dan,
    Eu nu doresc sa am o discutie in contradictoriu cu dvs.
    Nu am nici un motiv sa o fac.
    Eu doar incerc sa va ajut sa intelegeti un punct de vedere legal. Bazat pe legile prezente. Punct de vedere pe care il cunosc foarte bine lucrand in acest domeniu.
    Dumneavoastra incercati sa ocoliti cumva cateva aspecte legale incercand sa va justificati actiunile prin cateva lucruri de bun simt. Nu am nimic impotriva lor.
    Permiteti-mi insa in cele ce urmeaza inca cateva opinii:
    Cred ca avem o parere diferita despre ce anume inseamna ''flux tehnologic''
    In opinia mea (si recunosc ca am apelat si la un dictionar ca sa ma verific) aceasta sintagma se refera cu precadere la un proces industrial cu o definire clara. In care sunt implicate masinarii, procese tehnologice de productie si multe altele. Si aici iarasi este vorba de altceva.
    Nu are nimic de-a face cu birocratia dintr-un birou de firma cu personal.
    Eu am inteles insa perfect la ce anume va referiti dvs.
    Va referiti prin extenso la supravegherea activitatii dintr-un birou.
    La ''normarea'' muncii angajatilor.
    Dar daca tineti cu dintii de aceasta incadrare …banui ca veti infiinta un post in care o persoana va avea ca atributii in fisa postului verificarea camerelor de supraveghere video nu? Ca doar aveti un ''flux tehnologic'' si trebuie sa il verificati. Si eventual va veti modifica si procedura interna de lucru in conformitate cu aceasta cu indicii pe care ii urmariti cu un orar, grafic etc
    Nu am sa discut de faptul ca din motive practice real nu prea o sa fie posibil sa normati absolut nimic cu camere de supraveghere in birouri , presupunand ca chiar asta veti sa faceti. Dar aceste camere isi vor face treaba bine referitor la adevaratul scop: acela de a va verifica angajatii!

    Va anunt insa ca in mod sigur conform Legii 667 / 2001 orice angajat al dvs poate sa va dea in judecata pentru faptul ca il filmati daca el nu este deacord!!! Lucru pe care vi l-am comunicat si intr-un post anterior. Neexistand o lege sau o decizie a Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) privind prelucrarea acestor date prin mijloacele de supraveghere video, tot ceea ce ramane la baza discutiei este L667 / 2001. Si conform acestei legi..chiar daca putina lume stie….trebuie sa stiti ca amplasamentul oricaror camere in locuri publice sau cu incidenta publica ,sunt ilegale.
    Si cum dvs nu aveti un aviz de la politie pentru respectivul sistem video, aviz care este singurul pe baza L333 si HG1010 ce poate sa sustina instalarea sistemelor de supraveghere video … va fi greu sa va justificati prin ''normare'' camerele de supraveghere.


    Va dau o ''veste buna'' insa!
    Foarte putina lume are habar de L667 / 2001.
    Si nu este nevoie sa va ascundeti dupa diverse incadrari care nu o sa justifice nimic la un control serios.
    Puteti sa va instalati linistit tot ceeace doriti pentru ca ….sunt 99.99 % sanse sa nu fiti verificati niciodata. Nu exista suficiente resurse in aparatul nostru administrativ ptr asa ceva.
    Iar angajatii dvs…sunt angajatii dvs…si probabil o sa fie deacord cu tot ce zice sefu

    Dar decizia de a va instala sau nu ceva va apartine.
    In cazul in care considerati ca sunteti indreptatit si legal in ceeace faceti astept cu interes sa imi comunicati si mie punctul dvs de vedere.

    Cu respect!

    Lasă un comentariu:


  • danecdan
    a răspuns
    sa le luam pe rind...: "Sa pun 2 camere video intr-un birou cu 4 persoane care se ocupa de hartii interne si nu lucreaza cu publicul si sa spun ca supraveghez fluxul tehnologic ..... nu prea merge." cine poate sa ma opreasca sa "NORMEZ" munca facuta de un angajat? sau sa vad "TIMPI MORTI" , pentru a stii daca postul se preteaza la ...norma intreaga sau nu . Facem ce facem si ajungem in KAFKA..".Trebuie sa intelegeti si ca conform legislatiei romane si europene orice om are dreptul la pastrarea confidentialitatii informatiilor personale, dreptul la imagine etc". sa-i propun muncitorului (functionarului) sa-si puna o masca sau o cagula ? pentru a rezolva si "NORMAREA" si "DREPTUL la IMAGINE" ? ADICA daca o camera este montata la "flux tehnologic " si descopar un...hot, NU se PUNE pentru ca imaginea surprinsa nu este "conforma" cu scopul declarat ...
    Vai de MAMA si steaua noastra...

    Lasă un comentariu:


  • DanielC
    a răspuns
    Exemplul cu Coreea este un exemplu care nu are nici o legatura cu subiectul in discutie. Nu este greu de imaginat ca pot exista sisteme industriale sau zone de o anumita importanta in care fotografiatul este interzis. Ca in zilele de azi gasesti ceas sau pix cu camera video in el...asta e altceva.
    Exista foarte multe muzee de exemplu in Europa in care pentru a face fotografii se plateste o taxa. Sau intrarea cu aparat foto fara permis/taxa e interzisa. Asta nu impiedica turistii sa intre cu telefoane mobile....si interesant de observat....vin japonezii cu cate 2-3 telefoane de gat
    Dar banui ca nu va intereseaza sa dicutam de cum sa fentam legile alea proaste si amarate pe care le avem nu-i asa? Indiferent de tehnologia pe care o gasim acuma cu multa usurinta pe internet.
    Nici mie nu imi place impozitul forfetar...si nu sunt deacord cu el....insa daca imi vine de plata...asta e....il platesc!!! Nu militez pentru evaziune fiscala chiar daca impozitele si taxele sunt strigatoare la cer.
    Foarte multa lume face o confuzie cand vorbeste despre supraveghere video si de sisteme de avertizare efractie separat.
    Trebuie sa stiti ca din punctul de vedere legal vorbim numai de sisteme de avertizare efractie! Atat! Astfel efractia include a) sisteme de efractie proriu-zise, b) sisteme de supraveghere video, c) sisteme de control acces.
    Acum ...ce zice L333 si HG1010 despre sistemele de avertizare efractie
    1. se adreseaza persoanelor juridice, societatilor comerciale, si nu persoanelor fizice.
    2. Se refera la mijloace de paza si protectie. Nu au nici-o o treaba cu ''supraveghere fluxului tehnologic de lucru''. Aceasta notiune nu exista in lege....si in nici un caz amplasarea de camere de supraveghere intr-un birou public sau intr-un magazin nu se justifica in acest fel. Daca aveti o banda rulanta, o instalatie industriala etc...putem vorbi de asa ceva. Daca vorbim de supravegherea angajatilor, a publicului, supravegherea cailor de acces, a zonelor cu bunuri de valoare, a traficului rutier etc alta este incadrarea.
    Trebuie sa intelegeti clar ca in anumite limite nimeni nu va opreste sa va puneti camere video unde doriti. Dar :
    a) trebuie sa specificati scopul acestei actiuni. Sa pun 2 camere video intr-un birou cu 4 persoane care se ocupa de hartii interne si nu lucreaza cu publicul si sa spun ca supraveghez fluxul tehnologic ..... nu prea merge. Trebuie sa intelegeti si ca conform legislatiei romane si europene orice om are dreptul la pastrarea confidentialitatii informatiilor personale, dreptul la imagine etc. Si majoritatea coducatorilor de unitati comerciale isi pun sisteme de supraveghere pentru a nu fi furati de catre angajati sau de catre alte persoane. Folosind scopul efractie puteti sa va instalati (si in unele situatii chiar e indicat) camere video. Dar daca le instalati cu scop de paza, efractie ....va trebuie instalare autorizata cu tot ce presupune aceasta.
    b) Informatia pe care dvs o veti stoca si pastra in format electronic nu trebuie sa fie accesibila oricui....si rolul acestei informatii trebuie sa fie strict conform scopului declarat. Pentru orice alt caz contrar (teoretic ca parctic la noi mai greu ...) puteti fi actionat in judecata de catre persoanele filmate.
    c) Spatiile supravegheate video trebuie sa aiba pancarde afise clare care sa indice ca sunt sub monitorizare. Tot pentru a respecta libertatile individuale.

    Stiu ca nimeni dintre noi nu doreste sa traim in lumea lui Kafka in care va trebuie pentru fiecare chestie pe care o faceti o legisoara.
    Dar banui ca nimanui nu ii place nici sa traiasca nici in lumea lui Orwell (1984) in care in orice incapere din domeniul public / privat se gasesc cel putin cateva camere de supraveghere video si microfoane. Doar pentru ca un sefulet vrea sa vada cand se apleaca secretara!
    Parerea mea

    Cu respect!

    Lasă un comentariu:


  • ear1976
    a răspuns
    la faza cu telefoanele nu e numai in Romania confuzia...intr-un santier din Coreea s-a cerut tuturor inspectorilor sa declare orice aparat de fotografiat ce se va utiliza in cadrul santierului, dar nimeni nu a mentionat nimic despre telefoane, desi marea majoritate au camera foto acum...

    Lasă un comentariu:


  • danecdan
    a răspuns
    Postat în original de oana_007
    Buna ziua

    Am si eu o intrebare. In perspectiva acestor legi, o firma isi poate monta singura 5 camere cu IP in sediul sau? Avand in vedere ca aceste camere sunt legate la calculator si sunt montate intr-un sediu de firma (nu magazin) pot fi montate de personalul din cadrul firmei respective? In lege nu se stipuleaza clar conditiile. Cu atat mai mult cu cat camerele fac parte din reteaua de calculatoare a firmei. Si in cazul in care nu este posibil acest lucru, conectarea unei camere web nu este acelasi lucru din acest punct de vedere?

    Multumesc anticipat pt raspuns :P
    ....prietene,am impresia ca am ramas Eu in locul lui Kafka, el a plecat putin, sigur ca poti sa-ti montezi cite camere vrei in interiorul firmei fara sa anunti Politia si pe Masa...le declari parte integranta a supravegherii fluxului tehnologic...
    ...atit ca folosesti acceasi curvie ca a lor, nu este instalatie de supraveghere si alarmare ci este instalatie optica de MONITORIZARE a fluxului tehnologic si respectarea Normelor de protectie a muncii. Pui citeva anunturi cu "OBIECTIV SUPRAVEGHEAT VIDEO " , si acelasi lucru il mentionezi si in fixa de angajare, ca angajatii sa fie "PREVENITI"...si afaceri bune....
    ...poate cei care isi tot dau cu parerea in..."sa respectam LEGEA " ne explica ce sint telefoanele cu inregistrare video si aparatele de Fotografiat cu posibilitate de inregistrare a fisierelor Video...si daca avem voie sa filmam la servici , si cind le declaram la politie , cit timp avem obligatia sa tinem in telefon filmele facute...si citi dinti are Dumnezeu...?

    Lasă un comentariu:


  • irinamardare
    a răspuns
    BUNA !

    Daca folosesti camere video de supraveghere , te sfatuiesc sa fie CCD , adica o rezolutie mai buna. Cablurile care iti trebuiesc sunt : cablu coaxial 75 ohmi ( de la camera la placa de captura / digital video recorder ) si cablu de alimentare ( de la camera la priza / sursa stabilizata ). Cunosc cateva firme autorizate , daca ai nevoie , trimite-mi un mesaj.
    Bafta !

    Lasă un comentariu:

Procesare...