Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Sistem de supraveghere video si alarma

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #46
  Postat în original de alin_mg
  Multumesc PRIETENE !!!

  In privinta "statului cu fondurile" nu prea stau grozav, in orice caz nu cred ca-mi permit sa platesc o firma care sa-mi instaleze camerele. Sunt interesat de cea ce se petrece in locatia respectiva ziua, cand au acces si alte persoane acolo. As vrea cel putin o camera care sa fie vazuta si de cei care intra acolo, sa fie si o "sperietoare " dar sa-mi si permita totusi sa vad ce se petrece acolo. Deci va rog sa-mi indicati o camera care s-ar preta pentru acest lucru (sa pot vedea locatia respectiva clar, fara sa inregistrez).
  Cu pozitionarea si montarea cred ca ma descurc singur, doar ca nu am mai facut asta si de acea cer ajutor de la cei care au experienta in acest domeniu.

  Cu respect !
  De unde vrei sa monitorizezi ce se vede acolo? Daca spatiul de unde vrei sa monitorizezi este pe-aproape, e mai ietfin cu o camera obisnuita, daca vrei sa monitorizezi de acasa, atunci camera IP.
  ratzele se trag din camioane

  Comentariu


  • #47
   SISTEME DE SUPRAVEGHERE

   Va salut domnule inginer. As dori un sfat de la dvs.
   Eu cu un prieten vrem sa incepem o afacere din montari camere de supraveghere. Am citit mai sus de legea si ordonanta de urgenta si ca trebuie sa luam o autorizatie de la politie. Ce ar trebui sa mai stiu sau sa mai fac?
   Va multumesc. cu respecte.

   Comentariu


   • #48
    Postat în original de RaduCA
    @ dmih & briobit: [...] m-ati putea ajuta si pe mine cu o solutie?
    Mai bine mai tîrziu decît niciodată! Revin cu rugămintea de mai sus, doar că de data asta am ataşat şi schiţele celor două spaţii comerciale (destinaţie: magazine de mobilier).
    Datorită faptului că nu mă pricep la acest domeniu, nici nu ştiu ce vreau . Dacă aţi putea să-mi spuneţi ce variante am, poate că m-aş putea hotărî ce soluţie să adopt. Posibilitatea vizualizării pe internet ar fi o opţiune pe care mi-o doresc.
    Mulţumiri anticipate tuturor celor care m-ar putea ajuta!
    Fișiere atașate
    De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
    În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

    Comentariu


    • #49
     @ RaduCA,

     prea multe in plus fata de ce am scris deja nu stiu a spune mai ales in ceea ce priveste configurarea sistemului. Aici Briobit care pare a lucra in bransa te-ar putea eventual ajuta mai mult.

     Eu sunt doar un utilizator al modelului descris mai sus si daca te pot ajuta cu mai multe in a-ti seta un eventual astfel de sistem, te rog, spune-mi si te ajut cu mare placere. Pot sa te ajut cu informatii privind monitorizarea de la distanta prin Internet (de exemplu) a unui PC pe care ruleaza aplicatia de monitorizare.

     Printre altele, e util a sti de catre cei care te-ar putea ajuta daca ne spui in ce interval de timp vrei sa faci inregistrarea evenimentelor. Permanent sau doar dupa program? Asta poate determina printre altele:
     1. Spatiul necesar de stocare pe HDD;
     2. Banda necesara monitorizarii de la distanta (dupa program se presupune ca nu mai face nimeni trafic pe Internet in locatia respectiva; evident daca nu sunt aplicatii care efectueaza replicari de date in acel interval).

     Comentariu


     • #50
      @ dmih: Mulţumesc pentru intervenţie!

      Mi-aş dori ca monitorizarea să fie permanentă, dar sistemul să înregistreze imagini doar dacă sesizează mişcare.
      Într-adevăr, după programul oficial (L-V 9.30-17.30, S 9.30-13.30) nu mai rulează nici un fel de aplicaţii care să folosească internetul.
      De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
      În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

      Comentariu


      • #51
       In acest caz cred ca cea mai buna solutie sunt camerele wireless cu ip.

       Pot fi accesate de oriunde v-ati afla cu conditia sa dispuneti de o legatura la internet, pot fi repozitionate usor, majoritatea au detectie a miscarii si numai atunci inregistreaza. Un "dezavantaj" ar fi ca in momentul cand sesiseaza miscare majoritatea modelelor fac doar poze nu si filmeaza; totusi se poate seta intervalul intre poze la 1 secunda si iese un slideshow..

       Pentru o recomandare de pozitionare a camerelor ar trebui sa marcati pe schite zonele cu interes maxim, cele cu interes mediu si cele cu interes zero (adica cele care nu necesita supravegherea...)
       Deasemeni este importanta si structura pe verticala, adica eventualele obstacole din interiorul camerei. (un stalp/raft innalt, etc constituie un paravan visual ..)
       It's nice to be important, but it's more important to be nice!

       Comentariu


       • #52
        De la început vreau să vă atrag atenţia că sînt paralel cu domeniul acesta, aşa că am să vă rog să nu vă mire (prea tare ) gogomăniile pe care le voi debita.


        Postat în original de ghimpe--
        In acest caz cred ca cea mai buna solutie sunt camerele wireless cu ip.
        Pot fi accesate de oriunde v-ati afla cu conditia sa dispuneti de o legatura la internet, pot fi repozitionate usor, majoritatea au detectie a miscarii si numai atunci inregistreaza. Un "dezavantaj" ar fi ca in momentul cand sesiseaza miscare majoritatea modelelor fac doar poze nu si filmeaza; totusi se poate seta intervalul intre poze la 1 secunda si iese un slideshow. [...]
        1. Să înţeleg că fiecare cameră are IP-ul ei?
        2. Din ce am mai citit pe forum, am înţeles că cele wireless sînt mai puţin stabile. Aşa este?
        3. Nu mă deranjează prea tare firele, spaţiul 1 va intra în "şantier" şi cu această ocazie va avea cablare structurată (sper că acesta este termenul corect ).

        Postat în original de ghimpe--
        [...] Pentru o recomandare de pozitionare a camerelor ar trebui sa marcati pe schite zonele cu interes maxim, cele cu interes mediu si cele cu interes zero (adica cele care nu necesita supravegherea...) Deasemeni este importanta si structura pe verticala, adica eventualele obstacole din interiorul camerei. (un stalp/raft innalt, etc constituie un paravan visual ..)
        Încep cu sfîrşitul: în interiorul spaţiilor nu sînt elemente verticale a căror înalţime să depăşească 1-1,2 m.
        Am colorat zonele de interes. Am adăugat înălţimea spaţiilor (linia întreruptă reprezintă o grindă).
        Fișiere atașate
        De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
        În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

        Comentariu


        • #53
         Da, fiecare camera are IP-ul ei.

         Daca, cablurile nu constituie o problema atunci se poate opta pentru pentru camere wired. (PS: multe modele wireless au si mufa rj45 pentru wired, iar pretul nu este semnificativ mai mare)

         Orice varianta ai alege wireless sau wired tot vei avea nevoie de un router (care, in functie de tipul camerelor poate fi wired sau si wireless).

         Daca zona cu interes mediu nu necesita o supraveghere atenta, in principiu pentru toata lucrarea ai avea nevoie de doar 2 camere. Daca este nevoie se poate instala o camera si in camera albastra.
         In poza atasata de mine, camera nr2 supravegheaza si usa interioara de la camera albastra


         In functie de modelul de camera la care te hotarasti poti vedea specificatiile acesteia (cel mai important unghiul maxim de vizibilitate). In functie de acest unghi iti poti da seama daca o singura camera montata intr-un colt al camerei si care bate pe diagonala iti poate asigura o acoperire a tutror obiectivelor de pe acea directie. Conteaza foarte mult si innatimea la care este amplasata...
         PS: camerele vor fi montate in spatiu inchis, ferite de intemperii, da?? Ce fel de iluminat se va folosii?

         Distantele in ce sunt masurate?? Din cate imi dau eu seama distanta maxima de la camera la obiectuvul cel mai indepartat este de 10m, lucru foarte bun, toate camerele ar trebui sa acopere cu lejeritatea distanta aceasta.


         LE: imi cer scuze, doar dupa ce am postat am vazut ca sunt 2 planuri. In cazul acesta mai aveti nevoie de inca 2 sau 3 camere pentru cea de-a 2 schita. (2 camere pentru zona de interes maxim si eventual una in camera cu interes mediu)
         It's nice to be important, but it's more important to be nice!

         Comentariu


         • #54
          Double post, sorry.
          It's nice to be important, but it's more important to be nice!

          Comentariu


          • #55
           Postat în original de ghimpe--
           [...] multe modele wireless au si mufa rj45 pentru wired, iar pretul nu este semnificativ mai mare [...]
           Cînd spuneţi acest lucru vă referiţi la camera wireless + RJ45 faţă de camera wireless simplă. Dar cred că lucrurile se schimbă atunci cînd vorbim de diferenţa dintre o camera wireless şi una camera wired, nu?

           Îmi este foarte clar faptul că vor fi necesare routere la fiecare locaţie, dar nu cunosc ce configuraţie ar trebui să aibă ele (din ce am mai auzit, nu e nevoie chair de un calculator gen NASA ).

           Şi aş opta şi pentru o cameră în zonele de interes "mediu".

           Dimensiunile date sînt exprimate ca în domeniul construcţiilor, în cm.

           Ce unghiuri (pe verticală şi pe orizontală) aproximative acoperă o cameră?
           De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
           În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

           Comentariu


           • #56
            Din cate am vazut eu, majoritatea camerelor wireless au si conector RJ45. Eu m-am referit la diferenta destul de mica de pret dintre o camera care este numai wired si una care este atat wired cat si wireless.

            Un router wireless costa aproximativ 180lei. Nu este nevoie de prezenta unui calculator la fata locului, routerul se descurca bine si singur :P Daca se doreste inregistrare atunci este indicat ca acest lucru sa se efectueze pe un calculator afla in LAN cu camerele, desii, cu o conexiune buna la internet calculatorul pe care se face inregistrarea se poate afla si la distanta.

            In general camerele au un unghi de circa 130grade pe orizontala si circa 100grade pe verticala.

            Numarul de camere numai dumneavoastra il puteti hotara, in functie de pretentiile de la fata locului.

            Pentru a va face o idee luati o camera foto de buzunar, chiar si un telefon cu camera si faceti poze din locul unde ar trebui montata camera.
            It's nice to be important, but it's more important to be nice!

            Comentariu


            • #57
             Postat în original de ghimpe--
             Din cate am vazut eu, majoritatea camerelor wireless au si conector RJ45. Eu m-am referit la diferenta destul de mica de pret dintre o camera care este numai wired si una care este atat wired cat si wireless. [...]
             Postat în original de ghimpe--
             [...] In general camerele au un unghi de circa 130 grade pe orizontala si circa 100 grade pe verticala. [...]
             Aha! Deja am băgat la cap informaţiile de mai sus (oare creierul o fi RAM sau HDD? ).

             Postat în original de ghimpe--
             [...] Un router wireless costa aproximativ 180 lei. Nu este nevoie de prezenta unui calculator la fata locului, routerul se descurca bine si singur :P Daca se doreste inregistrare, atunci este indicat ca acest lucru sa se efectueze pe un calculator afla in LAN cu camerele, desi, cu o conexiune buna la internet calculatorul pe care se face inregistrarea se poate afla si la distanta. [...]
             Un router wireless am deja, dar nu ştiu cît mă pot baza pe conexiunea la internet (provider R...M), aşa că de aceea spuneam de un calculator care să facă şi înregistrările.

             Postat în original de ghimpe--
             [...] Numarul de camere numai dumneavoastra il puteti hotara, in functie de pretentiile de la fata locului. [...]
             Conform propunerii Dvs. de amplasare a camerelor, se pare că-mi mai trebuie doar cea de-a treia, pentru zona de interes "mediu". Cu informaţiile referitoare la unghiuri, voi încerca să văd dacă mă descurc să fac o poziţionare a camerelor şi pentru cel de-al doilea spaţiu.

             Mulţumesc mult pentru ajutorul dat pînă acum!
             Cu siguranţă voi mai avea nevoie de ajutor şi în continuare, pentru a putea afla ce anume îmi mai trebuie (atît hardware cît şi software), precum şi alte detalii "de fineţe".
             De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
             În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

             Comentariu


             • #58
              La alegerea modelului de camera, ar fi poate util sa luati in considerare si urmatorii factori:

              1. Nivelul de iluminare din zona monitorizata. Exista unele modele de camere care lucreaza in conditii de luminozitate scazuta;
              2. Daca este nevoie si de efectuarea de "zoom". Sunt unele modele de camere care, pe langa zoom-ul digital, au si zoom optic (pana la 10x unele);
              3. Camerele au nevoie de alimentare. Sunt modele care se alimenteaza din cablul de retea.
              4. Sunt modele de camere care nu au nevoie de calculator pentru inregistrarea filmelor, pot inregistra pe un dispozitiv de stocare atasat retelei (in engleza network attached storage - NAS) - asta daca un calculator este prea scump; ma rog, nici NAS-ul asta nu e gratis.
              5. Nivelul de securiate al camerelor (wireless). Exista modele care pe langa username si password ofera nivele de securitate mai ridicate. Cei mai multi utilizatori de wireless nu protejeaza suficient reteaua si ea este expusa catre exterior (am avut ocazia constat la cat de multe retele wireless ma pot conecta fara probleme).

              Comentariu


              • #59
               Postat în original de dmih
               [...] 2. Daca este nevoie si de efectuarea de "zoom". Sunt unele modele de camere care, pe langa zoom-ul digital, au si zoom optic (pana la 10x unele); [...]
               Sincer, nu am folosit şi nici nu-mi propun să folosesc zoom-ul digital. Îl consider o "abureală"! Sursa "aburelii": marketing-ul!

               Postat în original de dmih
               [...] 3. Camerele au nevoie de alimentare. Sunt modele care se alimenteaza din cablul de retea. [...]
               Deja am citit nenumărate topicuri pe forum, aşa că ştiu de problema apropierii cablului de alimentare cu cel de semnal, dar asta nu înseamnă că am şi găsit soluţia ideală!

               Postat în original de dmih
               [...] 4. Sunt modele de camere care nu au nevoie de calculator pentru inregistrarea filmelor, pot inregistra pe un dispozitiv de stocare atasat retelei (in engleza network attached storage - NAS) - asta daca un calculator este prea scump; ma rog, nici NAS-ul asta nu e gratis. [...]
               NAS-ul ăsta nu cumva este un HDD cu LAN?

               Postat în original de dmih
               [...] 5. Nivelul de securiate al camerelor (wireless). Exista modele care pe langa username si password ofera nivele de securitate mai ridicate. Cei mai multi utilizatori de wireless nu protejeaza suficient reteaua si ea este expusa catre exterior (am avut ocazia constat la cat de multe retele wireless ma pot conecta fara probleme).
               Eu unul mi-am securizat wireless-urile de la serviciu şi de acasă (prin varianta oferită de producătorii lor). Recunosc, habar n-am de ce pericole am scăpat, dar am zis că nu mă costă nimic să fac acest lucru. Care ar putea fi consecinţele în cazul în care aş renunţa la securizare? Menţionez că teoria o ştiu: posibilitatea ca un outsider să-mi intre în reţea. Dar vreau să-mi spuneţi cît de posibil este acest lucru, care este nivelul de cunoştinţe şi de echipament necesar pentru a realiza acest lucru şi dacă există contra-măsuri (gen firewall sau altceva).
               De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
               În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

               Comentariu


               • #60
                Creierul uman cred ca este mai degraba o memorie flash...

                Referitor la securiatea camerelor wireless, eu nu am intalnit model de camerea care pe langa "traditionalul" username/password sa nu aibe posibilitatea de criptare pe WEP KEY de minim 64biti.

                Aceasta simpla criptare va protejeaza reteaua fata de utilizatorii obisnuiti dar daca vreti protectie impotriva unui hacker priceput ma tem ca nici NASA nici FBI nu va pot oferii o protectie sigura

                Dupa cum am spus, ca sa puteti fi sigur de numarul de camere necesare faceti o proba cu o camera foto digitala, plasati camera in locul unde ar trebui montata camera de supraveghere si faceti mai multe poze din diferite unghiuri. Daca gasiti o pozitie care sa acopere toate spatiul de interes este perfect, daca nu probabil mai trebuie o camera in plus...
                It's nice to be important, but it's more important to be nice!

                Comentariu

                Procesare...
                X