Sistem de supraveghere video si alarma

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • briobit
    a răspuns
    legal nu aveti voie..... practic..... e romania.... in mod normal cand se instaleaza se face un plan ca prin montarea acestor camere imaginile obtinute sa nu violeze intimitatea persoanelor care lucreaza in spatiul respectiv sau a vecinilor in cazul in care le montati afara sa vedeti ce face vecina de la 2... accesarea datelor stocate e de preferat sa fie cat de cat securizata adica daca ati pus 1 camera in vestiar sau baie si se distreaza toata firma nu e bine ... trebuie expuse afise prin care se face publica treaba asta cu supravegere video (asta cu afisatu nu bag mana in foc da asa stiam).... mai asteptati pareri si eventual cititi primele 3 topicuri de la siguranta ambientala ......

    Lasă un comentariu:


  • oana_007
    a răspuns
    Buna ziua

    Am si eu o intrebare. In perspectiva acestor legi, o firma isi poate monta singura 5 camere cu IP in sediul sau? Avand in vedere ca aceste camere sunt legate la calculator si sunt montate intr-un sediu de firma (nu magazin) pot fi montate de personalul din cadrul firmei respective? In lege nu se stipuleaza clar conditiile. Cu atat mai mult cu cat camerele fac parte din reteaua de calculatoare a firmei. Si in cazul in care nu este posibil acest lucru, conectarea unei camere web nu este acelasi lucru din acest punct de vedere?

    Multumesc anticipat pt raspuns :P

    Lasă un comentariu:


  • DanielC
    a răspuns
    Eu pot sa va indic cativa producatori de echipamente..insa nu stiu daca o sa va ajute prea mult.
    Credeti ca daca va recomand JVC, sau Siemens sau Ganz sau Computar sau Fuho sau Everfocus sau etc...o sa alegeti mai usor?
    Toti cei de mai sus...au camere ieftine si camere scumpe....si dupa cum am mai amintit ...fiecare din ei au zeci de subclase la echipamente.
    Hai sa incercam altfel...mai bine cautati dvs cate ceva pe web...ca daca va spun eu de unde ce si cum...s-ar putea sa se creada ca fac reclama), postati aici ce ati gasit ca si pret /caracteristici...si mai discutam impreuna

    Cu respect!

    Lasă un comentariu:


  • RaduCA
    a răspuns
    1. Aş vrea mai întîi să văd la ce sumă ajung materialele şi echipamentele pentru configuraţia stabilită şi apoi, funcţie de sumă, să iau (eventual) decizia micşorării ei.
    2. Dacă ştiu ce am de luat (îmi puteţi recomanda ceva mărci la echipamente? atît pentru cele pe care ar trebui să le am în vizor cît şi cele de care să nu mă ating ), am să încerc să găsesc furnizori atît local cît şi pe net.
    3. Între timp caut şi rezolvarea problemei actelor.

    Lasă un comentariu:


  • DanielC
    a răspuns
    Mai departe...scrie in carte :P

    Banui ca ar trebui in prima faza sa va stabiliti un buget pentru aceasta lucrare (sau il veti stabili/ajusta pe parcurs.....).
    Apoi....sa va gasiti un furnizor mai serios pentru aceste echipamente...eventual mai multi....ca sa puteti sa faceti o alegere buna vis-a-vis de preturi si performante...
    Si nu in ultimul rand...sa va rezolvati aspectul legal al acestei lucrari (cine o face....cine semneaza...etc ).
    Apoi...sa ii dati drumul la lucrare

    Cu respect!

    Lasă un comentariu:


  • RaduCA
    a răspuns
    Nu mi-am propus "să stochez anumite date pe DVR", doar datele provenite de la camere şi nu stocare propriu-zisă (pe termen lung), ci doar 1-3 zile pînă vor fi trecute pe DVD-uri reinscriptibile. Iar datele de pe DVD-uri le voi păstra timp de 30-60 zile (nu sînt prea sigur de perioadă), după care pe ele voi suprascrie alte înregistrări.

    Acum, că aceste aspecte au fost clarificate (sau cel puţin aşa cred eu ), putem trece la etapa următoare? ce urmează?

    Lasă un comentariu:


  • DanielC
    a răspuns
    O întrebare: creşterea de frame-uri la 100 va duce la creşteri semnificative de preţ pentru camerele respective?
    Nu este nici o legatura intre frame-urile DVR-ului si pretul la camere.
    Banui ca stiti ca un film este alcatuit din imagini in miscare. La noi in Romania se foloseste in televiziune cam 25 fps. Altii (americanii de exemplu) folosesc 29 de frameuri pe secunde pentru a realiza un film.
    Cand spun ca un DVR are 100 de frame-uri pe secunda....ma refer la capacitatea sa totala la inregistrare. Asta inseamna...ca daca am de exemplu 8 canale...100 : 8 canale = 12.5 frame-uri per canal. Din punctul meu de vedere....atunci cand am un film in supraveghere video cu peste 10 fps....eu ma declar multumit. Filmul o sa se vada usor sacadat...dar repet...e acceptabil. La un DVR de 50 fps si 8 canale....pot sa setez la maxim 6.75 fps/ per canal.
    Dar oricum ar fi....nu are nici o legatura cu pretul la camere.
    Camerele vor fi acelea pe care le veti alege dvs. caracteristicile acestora vor decide pretul lor si nu tipul de dvr folosit.

    PS. In cazul in care va hotarati sa stocati anumite date pe DVR....eu va sfatui de pe acum sa renuntati la idee. Daca umpleti la 5 camere cate vreti dvs sa montati un hard disk de 250 Gb in sa zicem 2-3 saptamani....asta inseamna 500 Gb pe luna....
    Si daca vreti sa le puneti pe dvd-uri...mie teama ca intr-un an de zile nu o sa mai aveti dulapuri in care sa puneti dvd--uri
    Nu asa se procedeaza deobicei.
    In mod normal....inregistrarile sunt utile atunci cand aveti incidente ( un furt, un accident de productie etc). Si atunci se vor efectua backupuri la respectivele filme ptr ca altfel se vor pierde (dvr-ul inregistreaza ciclic....sterge mereu ultimele inregistrari...astfel ca mereu veti avea ultimele 2 saptamani).

    Lasă un comentariu:


  • RaduCA
    a răspuns
    Mulţumesc mult!

    Transferul datelor cu stick-ul sau scoaterea HDD-ului nu este pentru mine. În plus, nu am de gînd să fac cine ştie ce cu datele înregistrate (doar să le stochez pentru o perioadă de timp limitată, pe DVD-uri reinscriptibile). Aşa că optez pentru un DVR 8 canale la 100 fps cu DVD-RW.
    O întrebare: creşterea de frame-uri la 100 va duce la creşteri semnificative de preţ pentru camerele respective?

    P.S. Prin '92 am învăţat singur AutoCAD doar din help-ul programului şi din foarte multe experimente... ajunsesem chiar să fac mici "programe" în LISP pentru AutoCAD. Şi tot fără manuale sau cursuri am învăţat şi celelalte programe pe care le folosesc în acest moment. Aşa că nu mă sperie softurile stufoase, dar nu se justifică softuri de top pentru ce am eu nevoie.

    Lasă un comentariu:


  • DanielC
    a răspuns
    Majoritatea DVR-urilor au o iesire pe internet. Adica au o mufa de retea RJ45. Puteti sa accesati respectivul DVR fie de orice locatie cu internet din lume....si in mod implicit si din reteua -Lan-ul dvs local.
    Deci vedeti respectivul dvrin retea ca si orice alta adresa IP. Insa il veti accesa pe o pagina web la fel cum accesati un router de internet.....veti tasta adresa respectiva...si va vor aparea intro fereastra de web camerele si meniul acestora. Implicit veto avea astfel acces si la inregistrari.
    Salvarea datelor insa......se face diferit de la fiecare echipament in parte.
    Cele mai simple echipamente nu ofera nimic... Daca vrei datele...scoti hardiskul.....il montezi in alt calculator....iei datele si asa mai departe.
    Majoritatea dvr-urilor au insa integrate in ele un cd-writer sau dvd -write sau au o iesire pe usb unde puteti conecta un flash si unde va puteti face un backup la filme.
    Dezavantaje /avantaje....mie mi-ar fi greu sa vi le enumar fara sa fiu subiectiv.
    Ani la randul eu am preferat calculatoarele cu placi dvr.
    Softul camerelor este mult mai complex si iti permite sa faci tot ce vrei.
    Optiuni multiple....in functie de variante....de exemplu la unele softuri poti sa iti pui in meniuri un logo al firmei.....sau poti la imagini sa atasezi in spate un watermark...(un fel de cod de autenticitate ptr imagini). Asta numai ca sa va faceti idee pana la ce fel de optiuni se poate ajunge.
    Deci in functie de echipament...placile de captura mi s-au parut mai complete ca si softuri.
    Dezavantaj...placile de captura cer anumite resurse hardware....un anumit tip de placa de baza la calculator (aceasta primeaza), un procesor si o memorie....care cresc in functie de numarul de camere....In cazul in care exista incompatibilitati intre cele doua hardware-uri (placa de achizitie si mainboard) si software....de multe ori apar blocaje de sistem...''freez''. Si e neplacut sa verifici serverul video si sa constati dupa 1 saptamana ca nu a inregistrat nimic. Binenteles...exista functii de restart automat al calculatorului la o anumita ora zilnic (lucru pe care eu il fac intotdeauna...ptr ca am constatat ca un calculator pe care ruleaza un program bill gates...merge din ce in ce mai prost pe masura ce ma indepatez de data ultimei lui restartari). Exista si functii care restarteaza calculatorul in cazul in care se constata ca acesta ''crapa'' dar...
    Pe vremuri....un lucru imi era clar...sistemele cu windows 2000 erau de departe cele mai stabile.
    Acuma....exista si o serie de placi de captura care sunt recunoscute ca lideri in domeniu...si foarte stabile...dupa cum exista si placi de captura de care eu fug . Banui ca fiecare are aici experienta proprie.
    La DVR-uri ca avantaje este faptul ca se blocheaza mult mai rar.
    Butarea este mult mai rapida ele avand un sistem de operare embbeded (multe dintre ele pe linux).
    Softul desi are strictul necesar....si in unele cazuri mai mult chiar...este totusi mult mai simplut decat cele al placilor de captura.
    Si cu toate acestea in ultimul timp eu in multe aplicatii prefer sa lucrez cu dvr-uri.
    De ce? Simplu...pentru beneficiarul meu este mai comod....si imi da mai putina bataie de cap. La ce sa ii dau o placa de achizitie...cu un manual poate de 150-200 de pagini....in engleza ca la aceste echipamente nu le traduce nimeni manualele....cand pot sa ii ofer un meniu de numai 2-3-4 pagini...care are in principal tot ce ii trebuie?
    Pe langa asta sistemul este mult mai stabil...este si putin mai ieftin chiar....si sa stiti ca dvr-rile sunt relativ mici fata de un calculator si nu arata deloc urat.
    Sa nu uit si un alt aspect...deobicei multi clienti sunt tentati pe serverele video....sa mai instaleze si alte programe ...de contabilitate de exemplu ...sa mai foloseasca calculatorul respectiv si la altceva...sa mai joace un joc...sa mai intre pe internet....sa mai asculte o muzica....sa mai ia un virus....sa mai corupa niste registrii de windows....etc
    Cu DVR-ul scap de aceste probleme.
    Folosesc in continuare placile de captura atunci cand imi trebuie un numar mare de canale video ....pe un calculator putand sa instalez si 32 de camere de supraveghere. Sau atunci cand imi trebuie ceva aplicatii deosebite la care softul dvr-ului nu ma ajuta
    In situatia dvs...pentru cam 5 canale v-as recomanda un dvr cu 8 canale minim 50 fps (mai bine 100 fps sau mai mult) si dvd rw incorporat.
    Dar aceasta este numai parerea mea!

    Cu respect!

    Lasă un comentariu:


  • RaduCA
    a răspuns
    De buget nu am pomenit nimic! Nu sînt unitate bugetară, aşa că nu sînt interesat de "preţul cel mai mic" (ba chiar am ajuns să urăsc acestă expresie ). Cu siguranţă că-mi doresc să mă coste cît mai puţin posibil, dar nu în detrimentul calităţii.

    Eu apreciam că-mi vor trebui 2-3 camere pentru zona de interes maxim, una pentru cea de interes mediu şi două pentru exterior, aşa că va trebui să merg pe varianta cu 8 canale. De pe DVR cum se pot extrage datele? prin USB? sau este văzut ca şi un calculator în reţea?

    Puteţi să-mi spuneţi care ar fi avantajele şi dezavantajele folosirii unui DVR comparativ cu un calculator?


    P.S. Aşa-i că am avut dreptate cînd am spus că sînt dificil?

    Lasă un comentariu:


  • DanielC
    a răspuns
    In cazul in care incaperile sunt iluminate partial...ar fi bine sa luati niste camere cu IR incorporat. Se gasesc si in varianta dome ( acele camere rotunde...ca o semisfera), si in varianta glont - gata carcasate.....etc.
    DVRuri exista si cu 8 si cu 12 si cu 16 canale. Preturile cresc simtitor insa.
    Mai ales daca vreti sa aveti si ceva mai multe frame-uri pe secunda (fps) la camere.
    Insa indiferent ca folositi unitate centrala de calculator+ placa de achizitie+ licenta sau ca folositi un DVR... la peste 8 camere pretul este de la 300-400 Euro in sus. Asta ptr DVR. Daca folositi calculator....chiar mai bine .
    Eu v-am oferit initial solutia cu un DVR din mai multe motive....este ieftina ( si ati amintit ca aveti un buget mai de austeritate parca pe undeva prin posturi), cu 4 camere cred ca acoperiti minimul necesar....iar softul la dvr e foarte simplu si nu va da batai de cap.
    Dar aceasta nu este singura solutie!
    Exista si solutii cu placi de captura...cu camere pe IP...camere wireless....solutii mai ieftine...sau mai scumpe...mai bune...sau mai putin bune ( eu solutii proaste nu dau ).
    Dvs ati vrut o solutie....eu v-am oferit una.

    In ce priveste solutia gasita de dvs pentru realizarea montajului...banuiesc ca se poate incadra la ...solutii practice

    Cu respect!

    Lasă un comentariu:


  • RaduCA
    a răspuns
    Postat în original de DanielC
    [...] Cine ati dori sa va instaleze camerele? Dvs.? Prietenii? O firma autorizata?
    Dacă vorbim doar de dorinţă, atunci eu (de fapt nu eu personal, ci unul din angajaţii firmei; eu voi fi cu "mapa", adică cu "indicaţiile preţioase" ). Dar, în acest caz, apare problema legalităţii acestui lucru. Aşa că ar trebui să găsesc pe cineva autorizat, care ar fi dispus doar să semneze ca executant.

    În altă ordine de idei, pe timpul nopţii spaţiile sînt iluminate, dar nu la capacitatea maximă a sistemului de iluminat (să zicem ceva de genul "unul da, altul ba" ).

    "DVR 4 canale" Există variantă şi cu mai multe canale, sau ce se foloseşte în cazul cînd sînt mai multe camere?

    Lasă un comentariu:


  • DanielC
    a răspuns
    Mea culpa!
    Am modificat 10>13 m
    Sa stiti ca formularea mea de incheiere nu este una protocolara.
    M-am alaturat acestu forum din dorinta de a invata acolo unde am nevoie de la colegii mei de breasla in cazul in care voi intalni pe cineva pe aici.
    Si deoarece programul de munca presupune la mine nu numai teren ci si birou am avantajul ca din cand in cand mai pot hoinari pe forumuri in limita unui anumit timp. Deci mai am posibilitatea sa si citesc /postez anumite raspunsuri.
    Trebuie sa va marturisesc ca dintre toate domeniile curentilor slabi...supravegherea video aduce cei mai multi clienti nefericiti (si implicit relatii incordate cu instalatorul).
    La efractie e simplu....bagi codul se armeaza/dezarmeaza....la sisteme de avertizare incendiu e chiar mai simplu ..ca nici nu ai nevoie de cod....deci peste tot in curenti slabi ( telefonie, sonorizari, sisteme de control acces, transmisie date-voce etc)l ucrurile sunt mai facile ca raport multumire client/ calitate echipamente/serviciu prestat.
    In supraveghere video lucrurile stau altfel.
    Ba distanta e prea mare...si nu se vad detalii (daca la distanta dvs de 13 m puneti o lentila de 4 mm....pe cei care sunt la o distanta mai mare de cam 6-7 m...nu prea le veti mai distinge fetele), ba lentila e prea puternica....si desi vede clar...vroia sa ia mai mult din spatiu, ba imaginea este noaptea prea intunecata ( ca deh nimeni nu a folosit un aparat de masura sa verifice intensitatea luminoasa a incaperii noaptea ), ba etc...
    Deci foarte multe motive de nemultumire.
    Si desi in aparenta lucrurile in CCTV sunt simple ( ca la o camera trebuie un cablu coaxial cu 2 mufe.....un cabu de alimentare cu 2 mufe...o camera si un televizor ..asta simplificat la extrem)....totusi realitatea arata ca nu asa stau lucrurile.
    Daca la asta se adauga si faptul ca in comert exista aproximativ 15-20d e ''branduri'' de camere mai cunoscute fiecare avand o sumedenie de subclase plus inca cel putin pe atatea camere noname-uri ca si productie...poate de multe ori ii intelegem si pe instalatorii mai novici....ca mai dau chix cu echipamente slabe (un scurt exemplu...exista camere la 150-200 E care au IR si pe cutie scrie ca IR-ul bate la 100 m...culmea e ca exista unii care chiar si cred asta ).
    Si clientul vine cu prejudecati.
    Clientul are impresia ca daca pune camere de supraveghere de exemplul casierul nu il va mai fura ( nu va dura mult si casierul va afla unghiul mort al camerei...sau eventual va cauta alte metode de a insela).
    Sau hotul chiar daac stie ca exista camere....vine cu un ciorap pe fata...
    Pot sa va dau zeci de asemenea exemple.
    De asta in primul rand eu imi sustin solutia (opinia la urma urmei) ofertita anterior: Adresati-va unui instalator competent..care in faza de vizionare a siteului o o sa va sublinieze toate problemele.
    Dar ca sa va indrum spre ceva mai concret....in cazul in care doriti sa va faceti o idee asupra a ce va trebuie....o ofer un scurt necesar pentru o locatie de-a dvs (m-am uitat pesteacele planuri).
    Va trebuie:
    1. DVR 4 canale Mpeg 4 canale 25 fps. Costa cam 110-120 E + TVA. Puteti sa il conectati la internet pentru a vedea de oriunde din lume ( cu mentiunea ca va trebuie internet cu viteza ...in ambele capete ...si de unde transmiteti...si unde vizualizati..altfel o sa se vada f sacadat). Acest DVR este unul mic....minimal chiar as putea zice.....fara un soft complicat...dar va permite sa faceti tot ce aveti nevoie (este cel mai ieftin de pe piatza la ora actuala)
    2. Un hardidsk de 160 Gb. La 4 camere puse pe motion detection...veti avea cam 7-10 zile de inregistari. Costa cam 45 Euro.
    3. 4 camere de supraveghere. Exista in comert cateva domuri ieftine.....cam pe la 35-40 E+ TVA bucata. Au lentila standard de 3-4 mm deobicei....si va ofera o imagine de ansamblu buna. Pentru ca in schimb la distante mari nu puteti sa identificati persoanele....si in cazul in care aveti un incident poate aveti nevoie de acest lucru...la intrare veti pozitiona o camera orientata spre usa in maxim 1-2 metri fata de planul acestei. De la o asemenea distanta mica...oricine va intra...va putea fi identificat la fizionomie...si apoi pe camerele de ansamblu va putea fi recunoscut. Aceste domuri insa sufera la lipsa luminii. Noaptea daca nu aveti iluminat bun....veti vedea multe ''zgomote'' pe imagine. Adica ceva foaaarte neclar si urat ). Exista si camere cu IR. Dar trebuie sa va precizati conditiile incaperilor noaptea.
    4. 100 m cablu coaxial RG 50-60 75 ohm. Indicat sa luati un cablu mai de calitate. Cam 20 E .
    5. 50-80 m cablu 2x0.75 MYYM pentru a alimenta camerele Cam 12 Euro
    6. Alimentatoare pentru camere. Decat sa puneti 4 alimentatoare eu va recomand o sursa 230-12 V bine stabilizata. Costa cam 15-20 E
    7. 8 Mufe BNC si 5 mufe jack pentru semnal si alimentare cost total cam 10 E.
    Elemente de prindere, coliere pvc etc
    Acestea sunt lucruri pe care banuiesc ca le stiati...in principiu e simplu...in practica ( daca dam la o parte aspectul legal) e cam la fel.
    Dar ajutati-ma sa inteleg cam cum ati vedea dvs rezolvarea acestor lucruri. Cine ati dori sa va instaleze camerele? Dvs? Prietenii? O firma autorizata?

    Lasă un comentariu:


  • RaduCA
    a răspuns
    Postat în original de DanielC
    Am impresia ca desi vorbim aceeasi limba nu ne intelegem. [...]
    Eu oricum sînt "paralel" cu acest domeniu, aşa că nu cred că "vorbim aceeaşi limba". Aşa că "pisica" este în curtea mea!

    Postat în original de DanielC
    [...] Imi cer iertare ca nu m-am facut suficient de clar inteles. [...]
    Nu este nevoie nicidecum să vă cereţi iertare pentru aşa o "vină"! Sîntem pe un forum, nu la o spovedanie sau într-un confesional.

    Postat în original de DanielC
    [...] intrebarea dvs nu este deloc pertinenta. Orice camera ''bate'' la 10 m! Nu exista camera pe lumea aceasta care sa nu ''bata'' la 10 m. Acest lucru fiind evident pentru toata lumea... atunci eu am inteles din aceasta intrebare ca aveti ceva de supravegheat care se afla pe un plan situat la 10 m distanta de camera. [...]
    Cu o singură, minoră şi nevinovată menţiune: eu am spus 13 m şi nu 10 m!
    Postat în original de RaduCA
    Din măsurătorile mele se pare că distanţa maximă ar fi aproximativ 13 m. Sînt camere care "bat" la distanţa aceasta?
    Postat în original de DanielC
    [...] Dumneavoastra confundati grav lucrurile
    Eu am spus... IR sau autoiris. Dar autoirisul nu este totuna cu autofocusul sau focalizarea de care vorbiti dvs. Autoirisul se refera la o capacitate de a deschide sau a inchide automat o apertura in functie de conditiile de luminozitate. [...]
    Doar le confund? În acest caz, îmi faceţi un compliment! Sper că încă îmi recunosc limitele (de aceea am şi semnătura pe care o vedeţi )! Dar, dacă aţi fi citit postările mele anterioare, aţi fi văzut că eu am spus
    Postat în original de RaduCA
    De la început vreau să vă atrag atenţia că sînt paralel cu domeniul acesta, aşa că am să vă rog să nu vă mire (prea tare ) gogomăniile pe care le voi debita.
    Postat în original de DanielC
    [...] Deoarece dvs ca potential client al meu... nu puteti sa va definiti exact niste criterii in alegerea unui tip de camera / lentila etc. (nefiind in cunostinta de cauza)... si cum eu ca instalator nu doresc sa va cumpar niste camere... si dupa aceea dvs sa imi spuneti ca nu va plac... eu intotdeauna in aceste situatii prefer sa ofer clientului imagini filmate cu diverse modele de camere. In asa fel... fiecare alege ceea ce ii place [...]
    Recunosc că la acest aspect... mă recunosc! Dacă ar fi să aleg între mai mulţi ofertanţi, pe Dvs. v-aş alege numai pentru acest principiu!

    Postat în original de DanielC
    [...] In cazul in care credeti ca sunt si alte informatii de care aveti nevoie va stau la dispozitie Succes!
    Chiar dacă formularea este una protocolară/obligatorie, să ştiţi că voi "profita" de ea!
    Întrebarea este... puteţi face unui client aşa dificil?

    Lasă un comentariu:


  • DanielC
    a răspuns

    Am impresia ca desi vorbim aceeasi limba nu ne intelegem.
    Imi cer iertare ca nu m-am facut suficient de clar inteles.
    Nici pe departe de mine gandul de a fi ironic Scopul meu atunci cand postez ceva este acela de a ajuta lumea eu fiind instalator autorizat in asemenea sisteme si avand o experienta destul de mare.
    Dar intrebarea dvs nu este deloc pertinenta.
    Orice camera ''bate'' la 13 m!
    Nu exista camera pe lumea aceasta care sa nu ''bata'' la 13 m.
    Acest lucru fiind evident pentru toata lumea....atunci eu am inteles din aceasta intrebare ca aveti ceva de supravegheat care se afla pe un plan situat la 13 m distanta de camera.
    De aceea v-am si exemplificat cum se vede cu diverse tipuri de lentile.
    Cu o lentila mica...am o imagine panoramica larga ( sau unghiuri largi) si detalii putine...cu o lentila mare....am unghiuri mici camp vizual ingust insa detalii si claritate buna. Dar cu ambele lentile vad ceva la 10 m .


    Şi dacă tot discutăm de acţiunea de "a înţelege", ce treabă are vizualizarea în condiţii de lucşi puţini cu focalizarea?
    Dumneavoastra confundati grav lucrurile
    Eu am spus....IR sau autoiris.
    Dar autoirisul nu este totuna cu autofocusul sau focalizarea de care vorbiti dvs.
    Autoirisul se refera la o capacitate de a deschide sau a inchide automat o apertura in functie de conditiile de luminozitate. Lucru de care nu beneficiati in cazul in care folositi o lentila simpla.

    Si deoarece vad ca in continuare asteptati o solutie....eu repet tipul de solutie pe care vi l-am dat mai inainte.
    Deoarece dvs ca potential client al meu....nu puteti sa va definiti exact niste criterii in alegerea unui tip de camera / lentila etc (nefiind in cunostinta de cauza)...si cum eu ca instalator nu doresc sa va cumpar niste camere....si dupa aceea dvs sa imi spuneti ca nu va plac...eu intotdeauna in aceste situatii prefer sa ofer clientului imagini filmate cu diverse modele de camere.
    In asa fel...fiecare alege ceea ce ii place
    Inca odata imi cer scuze in cazul in care v-am facut impresia ca sunt tendentios dar va asigur ca nu am nici o intentie in aceasta privinta.
    In cazul in care credeti ca sunt si alte informatii de care aveti nevoie va stau la dispozitie
    Succes!

    Lasă un comentariu:

Procesare...