Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Atentie la amplasarea camerelor de supraveghere video!

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #16
  Răspuns la: Atentie la amplasarea camerelor de supraveghere video!

  Postat în original de kml Vezi post
  Am avut nevoie, de nenumarate ori, sa extrag inregistrari din sistemele de supraveghere (la magazine, case de schimb valutar, spital, etc.).
  Am observat unele greseli comune (daca pot sa le numesc greseli) si anume ca se pun camerele de supraveghere astfel incat sa "vada cat mai mult". Am intalnit situatia, de exemplu, intr-un magazin din 4 camere sa fie puse 3 in colturi si una afara, pe peretele magazinului. Acum vine partea interesanta: magazinul a fost spart. Patronul: am sistem de supraveghere. Ok, hai sa vedem. Si:
  - camera care filma usa era pusa in coltul opus usii
  - camera care filma pe exterior nu mai fusese stearsa de praf probabil de la instalare; camera avea leduri in infrarosu; ziua se vedea acceptabil, insa stiti ce frumos luceste o plasa de paianjen din fata camerei in lumina ledurilor infrarosii?
  - camera care filma spre casa de marcat era pusa (evident, ati ghicit!) pe partea opusa a tejghelei (ca sa vada si rafturile), astfel incat sa vezi palaria si nu chipul clientului de la casa
  - camera din depozit era pusa intr-un colt, insa depozitul fiind foarte mic, era orientata cam in jos (oricum indivizii n-au intrat acolo)
  A fost imposibil sa vedem CINE a spart magazinul. S-a vazut ca sunt 2 barbati, imbracati cu ...haine gri (ca asa se vede in infrarosu), unul avea o sapca culoarea ....gri, erau cam asa de inalti, s-au servit cu ce le-a picat la indemana, le-au bagat in doua genti de voiaj si au plecat, insa chipul lor n-a putut fi identificat. Va dati seama ce mic apare chipul unui om pe o inregistrare 640x480, comprimata, filmat in infrarosu, sub un unghi nepotrivit. Cat despre camera de afara, nu s-a putut nici macar vedea cand si pe unde au intrat.

  Recomandarea mea este sa puneti macar o camera care sa poata surprinde un prim-plan al intrusului. Chiar daca intrusul o observa si o anihileaza, sistemul deja a inregistrar ce ne interesa. Nu e asa important sa vezi ce ti s-a furat (ca asta constati si fara sistem de supraveghere), cat sa ai macar o poza a celui care a facut-o. Puneti un reflector cu senzor care sa lumineze zona filmata de o camera exterioara (chiar si in interior daca e magazin si noaptea nu ar trebui sa fie nimeni inauntru). Este incomparabila calitatea filmarii la lumina ledurilor infrarosii de 3-5W cu cea la lumina unui halogen de 150W; in plus de asta oricine este tentat sa arunce o privire reflectorului in momentul in care s-a aprins si daca lnga el este si camera, cu atat mai bine. Si, nu in ultimul rand, aveti grija la panzele de paianjen si praful care, inevitabil, se depune pe lentila camerei sau geamul carcasei.

  Sunt unii oameni care nu stiu de aceste lucruri, sau pun camerele fie sa se laude doar, fie sa sperie hotii ( am camera, vrei sa ma furi te vede camera si gata). Asta e in Romania. Mai este si lenea ( de a sterge praful, panza de pajanjen, etc)
  Realizare site - propriul site in cateva minute

  Comentariu


  • #17
   Răspuns la: Atentie la amplasarea camerelor de supraveghere video!

   Postat în original de Ing. Teodor BALAN Vezi post
   Din ce in ce mai mult am intalnit in ultimul timp situatii in care diversi beneficiari au solicitat amplasarea camerelor sistemelor de supraveghere video in locatii sau pozitii care aduc sistemul respectiv in afara legii.
   Din aceste motive doresc acum sa pun la dipozitia celor interesati cateva sfaturi privind particularitatile acestor sisteme de protectie:

   - nu se instaleaza camere video pe caile comune de acces, alei, casa scarilor etc., in blocuri sau vile cu mai multe apartamente comune, decat daca exista acordul expres (scris) al tuturor locatarilor de drept care tranziteaza aceste zone;
   - camerele video exterioare care au rolul de a supraveghea perimetrul locuintei se instaleaza la inaltimi corespunzatoare si astfel pozitionate incat sa nu aduca atingere intimitatii vecinilor, dandu-le astfel motivul sa va actioneze in procese lungi si foarte costisitoare, din care in mod sigur nu veti iesi castigatori (sau, poate aveti avocati mai buni decat ai lor ... ).
   - nu se instaleaza camere video in baie, dormitor etc. Niciodata nu puteti sti ce oaspeti veti avea vreodata, sau pe unde ar putea ajunge in mod absolut accidental inregistrarile efectuate de sistemul Dvs.!

   Dar pentru ca nu doresc sa epuizez acest subiect, las la latitudinea vizitatorilor si membrilor acestui forum posibilitatea sa adreseze si alte intrebari, astfel incat sistemele pe care si le comanda sau instaleaza, sa le aduca in mod sigur motive de confort si siguranta si nu altceva!

   intamplator rasfoind forum-ul in cautarea modului prin care sa fac o alee durabila in timp, in gradina, am gasit acest post. pentru a inlatura orice inexactitate referitor la acest subiect, va atasez hotararea in vigoare referitoare la subiect. in meseria mea acesta este unul din sistemele pe care le utilizez zilnic

   cu stima,

   52 2012.txt52 2012.txt

   Comentariu


   • #18
    Răspuns la: Atentie la amplasarea camerelor de supraveghere video!

    Mi se pare normal sa nu poti instala oriunde camerele de supraveghere

    Comentariu


    • #19
     Răspuns la: Atentie la amplasarea camerelor de supraveghere video!

     Buna ziua..locuiesc la parterul unui bloc. Doresc sa-mi instalez un sistem de supraveghere cu camere video astfel : 1. O camera de interior amplasată in casa scării care sa-mi supravegheze 2 biciclete care sunt prinse pe peretele meu aproape de ușa mea de la intrare.. Menționez ca camera poate sa preia imagini si de la vehicul din fata mea ( este de acord) doar ca langa acel vecin este scara de acces al locatarilor. Doresc sa instalez aceasta camera datorită faptului ca in aceasta scara se fura , deci doresc sa-mi protejez bunurile personale, nu ma intereseaza viata personală a niciunui vecin. 2. A doua doresc sa o montez pe peretele exterior , direcționarea pe mașina proprie din parcare, pt a vedea cine o scuipa, arunca tot felul de obiecte sau îmi face pana.. Intrebare: pot sa-mi fac eu tot sistemul nefiind persoana autorizată; este legal sa folosesc un asemenea sistem? Daca vecinii nu sunt de acord cu camerele, astept sa fiu vandalizat incontinuare? Ce autorizării si unde trebuie sa umblu dupa ele.... As dori un raspuns concret fara trimiteri la legi sau stiu eu ce articole pt ca nu le inteleg.... Va multumesc anticipat

     Comentariu


     • #20
      Răspuns la: Răspuns la: Atentie la amplasarea camerelor de supraveghere video!

      Buna seara,

      Aceasi "problema" o am si eu, locuiesc la casa si mi-am montat camere de supraveghere pentru a vedea ce se intampla in fata portii mele, pentru ca acolo am parcate masinile.
      Am luat aceasta decizie dupa mai multe incidente neplacute de care am avut parte.

      Acum ideea e ... in instanta se pot folosi aceste imagini video, pentru ca din cate stiu, un incident petrecut la un magazin, camera filmand angajatele cum furau, nu a fost primit ca proba in instanta deoarece camerele nu erau omologate. Nu inteleg ce este aceasta omologare. Daca cineva cunoaste aceste aspecte, as dori sa ma lamureasca.
      Imaginile surprinse de camerele de supraveghere de ori unde se pot folosi ca probe in instanta? Pentru ca daca vezi cine ti-a facut pana la masina sau ti-a distrus geamurile si ramai doar cu vazutul nu stiu daca mai are rost investitia.

      Seara buna

      Comentariu


      • #21
       Răspuns la: Atentie la amplasarea camerelor de supraveghere video!

       Buna ziua,


       Firma autorizata in instalarea sistemelor de supraveghere CCTV va ofera posibilitatea instalarii unui asemenea sistem in variante cat mai accesibile posibilitatilor dumneavoastra.

       Plata Cash - persoane fizice care doresc montarea unui sistem de supraveghere pentru casa, masina personala, etc

       Plata Cash sau abonament lunar, caz in care investitia din partea dumneavoastra este minima ( 50 - 200lei ), echipamentul fiind pus la dispozitia dumneavoastra in baza abonamentului. Acest serviciu este destinat in cea mai mare parte Asociatiilor de proprietari, firmelor.

       Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ma contactati. Prefer contact prin e-mail.


       Va multumesc.

       Comentariu


       • #22
        Răspuns la: Atentie la amplasarea camerelor de supraveghere video!

        Idea ca sistemele de alarma profesionale trebuie sa fie omologate, nu mai exista din momentul in care am intrat in EU. Sint necesare certifiatele de conformitate ca la orice produs, delatfel.
        In legatura cu ce spune d-l Balan, este defapt o cutuma a instalatorilor, mai repede decat o obligatie legala. Legea care guverneaza proiectare si instalarea sistemelor de securiate, nu prevede expres aces lucru, in plus de aceasta exista chiar o obligatie a societatilor comericale de a avea unu sistem instalat. Pozitionarea camerelor de suplraveghere se face intradevar pentru a securiza obiectivul, iar cel care va da in judecata pentru violarea intimitatii, trebuie sa dovedeasca reaua dumneavoastra vointa, in pozitionarea camerelor. Dar, revin, exita o cutuma, ca atunci cand se instaleaza camere in spatii private comune sa existe un acord scris al co-locatarilor.

        Comentariu


        • #23
         Răspuns la: Atentie la amplasarea camerelor de supraveghere video!

         "Eu inteleg ca va referiti la un bun simt atunci cand dati acele sfaturi!"
         Si nu-i de-ajuns?!
         Mii de multumiri OAMENILOR...

         Comentariu


         • #24
          Răspuns la: Atentie la amplasarea camerelor de supraveghere video!

          Treaba sta in felul urmator cand vine vorba de sisteme de supraveghere video in curtea omului.
          1) Iti montezi camere cate vrei tu si in curte si in casa dar sa nu bata pe domeniul public sau la vecinu in curte. Problema e ca aceste inregistrari nu pot fi folosite ca doovada in instanta daca nu sunt montate de catre o firma autorizata si in acest stadiu mai intervin si alte costuri cum ar fi un proiect de instalare care DA nu trebuie sa fie avizat de catre politie dar totusi trebuie sa existe un proiect dupca care se executa lucrarea care mai costa ceva banuti acolo.

          Comentariu

          Procesare...
          X