Problema cu sistem de supraveghere video

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • Ing. Teodor BALAN
    a răspuns
    Postat în original de briobit
    ma intereseaza sa vada si paznicu ce se vede sus adica sa am aceeasi imagine pe 2 monitoare.... stiu de existenta adptatorilor de la utp la bnc lucrez cu asa ceva ...
    Daca ati mai lucrat cu convertoare UTP/BNC, eu cred ca in acest caz ar fi cea mai buna solutie, daca nu doriti sa mai intindeti cablu coaxial. Cu celelalte variante nu cred ca este cazul sa va pierdeti vremea acum, daca spuneti ca au limita de functionare la 12 metri. Atentie! Transmisia video se face bine pe cablul UTP obisnuit, banal, nu pe cabluri FTP, sau de alta natura, ecranate etc. In astfel de cazuri sunt necesare doar perechile torsadate, iar distanta pana la care transmit semnalul video in conditii bune este pana la 150 m.

    Spor la treaba!

    Cu stima, ...

    Lasă un comentariu:


  • briobit
    a răspuns
    ma intereseaza sa vada si paznicu ce se vede sus adica sa am aceeasi imagine pe 2 monitoare.... stiu de existenta adptatorilor de la utp la bnc lucrez cu asa ceva ... am gasit pe net un convertor din semnal composite in vga ... am mai gasit un cablu adaptor din s-video in alte semnale adica are s-video la un capat si in partea cealalta are 4 mufe rca... de la cei unde am gasit convertorul am aflat ca asa ceav au facut dar nu mai mult de 12 metri .... jos la paznic nu am nevoie de atentionare doar semnal video atat .... panicul de fapt sunt 2 noaptea nu cred ca ii trage sa doarma ....una ca au armament la ei si a 2 ca in cladirea aia sunt 2 sedii de banca un consulat ...adica nu e un butic de 2 lei..... daca aveti o solutie o astept cu nerabdare...

    Lasă un comentariu:


  • Ing. Teodor BALAN
    a răspuns
    Re: o problema cu sistem de supraveghere video

    Postat în original de briobit
    ...... Am realizat toate traseele alimentari si semnal am montat toate camerele se vad ok. inca ceva, unitatea de stocare este situata la etajul 4 in biroul proprietarului cladiri. Acum 2 zile vine omul si spune ca vrea si un monitor la demisol (ar veni la nivelul parcarii) unde a infiintat un post de paza permanent si sa aiba si agentul respectiv o imagine a cladirii si ca sa ii usuram munca. Problema care este cum fac sa dac semnal pana acolo? .....

    Sa o luam metodic:

    - cred ca putem defini modele de produse, ... este bine sa ne retinem daca se poate la marcile de produse, .... iar cand este vorba despre firme din Romania sa ne abtinem complet.
    - faptul ca (eu as numi-o din inspiratie!) ati tras un circuit in plus, chiar si din cablu UTP, va salveaza, deoarece exista convertoare de semnal video "coaxial-UTP" si invers, cu care veti putea aduce semnalul video de la DVR la monitor si totul va fi O.K.!
    - va fi mai greu (poate ca trebuie sa ma mai gandesc si eu putin!), de schimbat imaginea de pe monitorul de la portar, deaorece comanda este la DVR!!! Sau poate lasati setat DVR-ul sa afiseze simultan toate camerele pe ecran.
    - de asemenea, presupunand ca ati setat cel putin unele dintre camerele video sa functioneze la detectia miscarii, ar trebui ca pe una dintre perechile cablului UTP sa aduceti si o semnalizare acustica. Nu de altceva, dar practica a demonstrat ca chiar daca nu este normal ( ), este omeneste ca noaptea acest portar sa mai adoarma, iar semnalizarea acustica in aceste conditii este salvatoare si pentru el (ca serviciu) si pentru obiectivul asigurat!

    Cu toate ca in ceea ce priveste domeniul WIRELESS sunt un adept convins al sistemelor de alarma de acest tip si am instalat multe dintre produsele existente pe piata de specialitate, in ceea ce priveste transportul semnalului video prin radio (wireless), nu recomand acest sistem de lucru! Si poate ca vom mai avea prilejul sa dezbatem acest subiect cu alta ocazie, mai pe larg!
    Echipamentele radio sunt in general scumpe, dependente de o anumita putere de emisie si vulnerabile prin faptul ca pot fi lesne bruiate, sau vizualizate de catre cei interesati cu tot felul de receptoare TV portabile (cat un telefon mobil).

    Nivelele de semnal radio cu care lucreaza echipamentele din benzile libere sunt foarte reduse si din acest motiv asigura raze mici de actiune, fiind totodata foarte sensibile la fenomene de absorbtie electromagnetica sau interferente locale cu alte campuri electomagnetice generate de echipamentele electrocasnice.

    Cresterea puterii de emisie radio il poate aduce pe instalator in fata organelor de stat de la IGC (Inspectoratul General al Comunicatiilor, un fel de "politie radio"!) si a cadrelor de la STS (Serviciul de Telecomunicatii Speciale), care au atributiuni de supraveghere permanenta a spectrului de comunicatii (si radio!) si care vor interveni prompt pentru aplicarea masurilor ce se impun!

    Am inca destul de proaspata in minte situatia unui tip, care si-a instalat in vila un sistem de supraveghere video wireless, iar specialistul care a efectuat lucrarea, din buna intentie fata de client (dar si din nestiinta unor elemente de amanunt!...) a facut tot ce a putut pentru cresterea puterii emitatorului la care a adus semnalele video: l-a modificat intern, l-a alimentat cu o tensiune mai mare, a pus o antena degajata pe un loc mai inalt etc. ... O buna perioada de timp a fost o distractie extraordinara pentru vecinii apropiati, care intamplator au receptionat pe televizoarele lor semnale provenind din interioarele vilei vecinului lor, iar vestea s-a raspandit imediat!
    Nu dupa multa vreme si-au facut aparitia cei de la IGC, care au desfiintat "postul local TV", spre disperarea proprietarului, care nu mai stia cum sa-si ascunda rusinea cand a aflat ce bucurie aveau vecinii lui si spre dezamagirea acestora pentru ca nu mai aveau subiecte de barfa si de distractie!

    Pentru a fi in legalitate, vor trebui inchiriate frecvente radio de la stat, cu taxele aferente si atunci se va putea lucra cu puterea radio aprobata. Iar pentru asigurarea secretizarii transmisiilor respective se vor utiliza codoare/decodoare de semnal video.

    Dar asa cum am spus mai inainte, poate ca despre acest gen de subiecte vom mai avea prilejul sa mai discutam in viitorul apropiat!...

    Cu stima, ...

    Lasă un comentariu:


  • briobit
    a răspuns
    m`am gandit si la varianta asta dar intre unitate si postul de jos am 6 plansee cu armatura din belsug plus o gramada de fier de la tavanele false + o gramda de cabluri de tensiune cu consumatori putrnici (o garamada de bruiaj) + ca postul de jos are 3 pereti cam la 1 metru grosime cu armatura nesimtita ca e perete de fundatie si ma indoiesc de o buna comunicare in cazul asta (am testat cu statii de emisie receptie un om sus langa calc si unu acolo nu ne auzeam , cum iesea din camera se receptiona ceva dar foarte proasta receptia

    Lasă un comentariu:


  • danhome_52
    a răspuns
    Salut!
    Sunt cam departe de domeniul meu,dar...crezi ca ar merge ceva wireless?
    Un emitator pe iesirea potrivita si un receptor cu monitorul de jos?
    Bafta!

    Lasă un comentariu:


  • briobit
    a creat un topic Problema cu sistem de supraveghere video

    Problema cu sistem de supraveghere video

    Acum 1 luna de zile am contractat o lucrare de supraveghere video... in cateva cuvinte o cladire cu 5 etaje unde se doreste supravegherea parcarii aferente cladirii , a scrii interioare si a restaurantului situat la etajele superioare in total 16 camere. Camerele din exterior sunt in carcase termostate (incalzire iarna ventilatie vara) plus langa fiecare camera un luminator de infrarosu, cele din interior sunt modelul capsulat cu infrarosu incorporat (nu spun modele nu stiu daca am voie, model repet nu producator). Am realizat toate traseele alimentari si semnal am montat toate camerele se vad ok. inca ceva, unitatea de stocare este situata la etajul 4 in biroul proprietarului cladiri. Acum 2 zile vine omul si spune ca vrea si un monitor la demisol (ar veni la nivelul parcarii) unde a infiintat un post de paza permanent si sa aiba si agentul respectiv o imagine a cladirii si ca sa ii usuram munca. Problema care este cum fac sa dac semnal pana acolo?
    Placa video de pe unitate are 3 tipuri de iesiri:
    S-video, VGA si DVI. Din "prostie" in momentul in care am dus cablurile intre camera agentului si camera cu unitatea am lasat un cablu utp in ideea sa am o rezerva in caz de forta majora . Ca sa trag alt cablu mai bine imi dau demisia si ma apuc de altceva. Repet un monitor este langa calculator si unul trebuie dus 5 etaje mai jos adica o lungime de cablu de 35 - 40 de metri. Se poate realiza asa ceva sa imi fac singur de lucru?
Procesare...