Problema cu sistem de supraveghere video

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • briobit
    Membru
    • 01.iun.2006
    • 210

    Problema cu sistem de supraveghere video

    Acum 1 luna de zile am contractat o lucrare de supraveghere video... in cateva cuvinte o cladire cu 5 etaje unde se doreste supravegherea parcarii aferente cladirii , a scrii interioare si a restaurantului situat la etajele superioare in total 16 camere. Camerele din exterior sunt in carcase termostate (incalzire iarna ventilatie vara) plus langa fiecare camera un luminator de infrarosu, cele din interior sunt modelul capsulat cu infrarosu incorporat (nu spun modele nu stiu daca am voie, model repet nu producator). Am realizat toate traseele alimentari si semnal am montat toate camerele se vad ok. inca ceva, unitatea de stocare este situata la etajul 4 in biroul proprietarului cladiri. Acum 2 zile vine omul si spune ca vrea si un monitor la demisol (ar veni la nivelul parcarii) unde a infiintat un post de paza permanent si sa aiba si agentul respectiv o imagine a cladirii si ca sa ii usuram munca. Problema care este cum fac sa dac semnal pana acolo?
    Placa video de pe unitate are 3 tipuri de iesiri:
    S-video, VGA si DVI. Din "prostie" in momentul in care am dus cablurile intre camera agentului si camera cu unitatea am lasat un cablu utp in ideea sa am o rezerva in caz de forta majora . Ca sa trag alt cablu mai bine imi dau demisia si ma apuc de altceva. Repet un monitor este langa calculator si unul trebuie dus 5 etaje mai jos adica o lungime de cablu de 35 - 40 de metri. Se poate realiza asa ceva sa imi fac singur de lucru?
    Atentie atentie atentie ... curentul nu iarta!
  • danhome_52
    Membru Marcant
    • 26.dec.2005
    • 751

    #2
    Salut!
    Sunt cam departe de domeniul meu,dar...crezi ca ar merge ceva wireless?
    Un emitator pe iesirea potrivita si un receptor cu monitorul de jos?
    Bafta!

    Comentariu

    • briobit
      Membru
      • 01.iun.2006
      • 210

      #3
      m`am gandit si la varianta asta dar intre unitate si postul de jos am 6 plansee cu armatura din belsug plus o gramada de fier de la tavanele false + o gramda de cabluri de tensiune cu consumatori putrnici (o garamada de bruiaj) + ca postul de jos are 3 pereti cam la 1 metru grosime cu armatura nesimtita ca e perete de fundatie si ma indoiesc de o buna comunicare in cazul asta (am testat cu statii de emisie receptie un om sus langa calc si unu acolo nu ne auzeam , cum iesea din camera se receptiona ceva dar foarte proasta receptia
      Atentie atentie atentie ... curentul nu iarta!

      Comentariu

      • Ing. Teodor BALAN
        Membru
        • 25.feb.2006
        • 268

        #4
        Re: o problema cu sistem de supraveghere video

        Postat în original de briobit
        ...... Am realizat toate traseele alimentari si semnal am montat toate camerele se vad ok. inca ceva, unitatea de stocare este situata la etajul 4 in biroul proprietarului cladiri. Acum 2 zile vine omul si spune ca vrea si un monitor la demisol (ar veni la nivelul parcarii) unde a infiintat un post de paza permanent si sa aiba si agentul respectiv o imagine a cladirii si ca sa ii usuram munca. Problema care este cum fac sa dac semnal pana acolo? .....

        Sa o luam metodic:

        - cred ca putem defini modele de produse, ... este bine sa ne retinem daca se poate la marcile de produse, .... iar cand este vorba despre firme din Romania sa ne abtinem complet.
        - faptul ca (eu as numi-o din inspiratie!) ati tras un circuit in plus, chiar si din cablu UTP, va salveaza, deoarece exista convertoare de semnal video "coaxial-UTP" si invers, cu care veti putea aduce semnalul video de la DVR la monitor si totul va fi O.K.!
        - va fi mai greu (poate ca trebuie sa ma mai gandesc si eu putin!), de schimbat imaginea de pe monitorul de la portar, deaorece comanda este la DVR!!! Sau poate lasati setat DVR-ul sa afiseze simultan toate camerele pe ecran.
        - de asemenea, presupunand ca ati setat cel putin unele dintre camerele video sa functioneze la detectia miscarii, ar trebui ca pe una dintre perechile cablului UTP sa aduceti si o semnalizare acustica. Nu de altceva, dar practica a demonstrat ca chiar daca nu este normal ( ), este omeneste ca noaptea acest portar sa mai adoarma, iar semnalizarea acustica in aceste conditii este salvatoare si pentru el (ca serviciu) si pentru obiectivul asigurat!

        Cu toate ca in ceea ce priveste domeniul WIRELESS sunt un adept convins al sistemelor de alarma de acest tip si am instalat multe dintre produsele existente pe piata de specialitate, in ceea ce priveste transportul semnalului video prin radio (wireless), nu recomand acest sistem de lucru! Si poate ca vom mai avea prilejul sa dezbatem acest subiect cu alta ocazie, mai pe larg!
        Echipamentele radio sunt in general scumpe, dependente de o anumita putere de emisie si vulnerabile prin faptul ca pot fi lesne bruiate, sau vizualizate de catre cei interesati cu tot felul de receptoare TV portabile (cat un telefon mobil).

        Nivelele de semnal radio cu care lucreaza echipamentele din benzile libere sunt foarte reduse si din acest motiv asigura raze mici de actiune, fiind totodata foarte sensibile la fenomene de absorbtie electromagnetica sau interferente locale cu alte campuri electomagnetice generate de echipamentele electrocasnice.

        Cresterea puterii de emisie radio il poate aduce pe instalator in fata organelor de stat de la IGC (Inspectoratul General al Comunicatiilor, un fel de "politie radio"!) si a cadrelor de la STS (Serviciul de Telecomunicatii Speciale), care au atributiuni de supraveghere permanenta a spectrului de comunicatii (si radio!) si care vor interveni prompt pentru aplicarea masurilor ce se impun!

        Am inca destul de proaspata in minte situatia unui tip, care si-a instalat in vila un sistem de supraveghere video wireless, iar specialistul care a efectuat lucrarea, din buna intentie fata de client (dar si din nestiinta unor elemente de amanunt!...) a facut tot ce a putut pentru cresterea puterii emitatorului la care a adus semnalele video: l-a modificat intern, l-a alimentat cu o tensiune mai mare, a pus o antena degajata pe un loc mai inalt etc. ... O buna perioada de timp a fost o distractie extraordinara pentru vecinii apropiati, care intamplator au receptionat pe televizoarele lor semnale provenind din interioarele vilei vecinului lor, iar vestea s-a raspandit imediat!
        Nu dupa multa vreme si-au facut aparitia cei de la IGC, care au desfiintat "postul local TV", spre disperarea proprietarului, care nu mai stia cum sa-si ascunda rusinea cand a aflat ce bucurie aveau vecinii lui si spre dezamagirea acestora pentru ca nu mai aveau subiecte de barfa si de distractie!

        Pentru a fi in legalitate, vor trebui inchiriate frecvente radio de la stat, cu taxele aferente si atunci se va putea lucra cu puterea radio aprobata. Iar pentru asigurarea secretizarii transmisiilor respective se vor utiliza codoare/decodoare de semnal video.

        Dar asa cum am spus mai inainte, poate ca despre acest gen de subiecte vom mai avea prilejul sa mai discutam in viitorul apropiat!...

        Cu stima, ...
        Confort si Siguranta Ambientala pentru Dumneavoastra!

        Comentariu

        • briobit
          Membru
          • 01.iun.2006
          • 210

          #5
          ma intereseaza sa vada si paznicu ce se vede sus adica sa am aceeasi imagine pe 2 monitoare.... stiu de existenta adptatorilor de la utp la bnc lucrez cu asa ceva ... am gasit pe net un convertor din semnal composite in vga ... am mai gasit un cablu adaptor din s-video in alte semnale adica are s-video la un capat si in partea cealalta are 4 mufe rca... de la cei unde am gasit convertorul am aflat ca asa ceav au facut dar nu mai mult de 12 metri .... jos la paznic nu am nevoie de atentionare doar semnal video atat .... panicul de fapt sunt 2 noaptea nu cred ca ii trage sa doarma ....una ca au armament la ei si a 2 ca in cladirea aia sunt 2 sedii de banca un consulat ...adica nu e un butic de 2 lei..... daca aveti o solutie o astept cu nerabdare...
          Atentie atentie atentie ... curentul nu iarta!

          Comentariu

          • Ing. Teodor BALAN
            Membru
            • 25.feb.2006
            • 268

            #6
            Postat în original de briobit
            ma intereseaza sa vada si paznicu ce se vede sus adica sa am aceeasi imagine pe 2 monitoare.... stiu de existenta adptatorilor de la utp la bnc lucrez cu asa ceva ...
            Daca ati mai lucrat cu convertoare UTP/BNC, eu cred ca in acest caz ar fi cea mai buna solutie, daca nu doriti sa mai intindeti cablu coaxial. Cu celelalte variante nu cred ca este cazul sa va pierdeti vremea acum, daca spuneti ca au limita de functionare la 12 metri. Atentie! Transmisia video se face bine pe cablul UTP obisnuit, banal, nu pe cabluri FTP, sau de alta natura, ecranate etc. In astfel de cazuri sunt necesare doar perechile torsadate, iar distanta pana la care transmit semnalul video in conditii bune este pana la 150 m.

            Spor la treaba!

            Cu stima, ...
            Confort si Siguranta Ambientala pentru Dumneavoastra!

            Comentariu

            • TDJ
              Living Legend
              • 10.apr.2006
              • 2348

              #7
              Re: o problema cu sistem de supraveghere video

              Postat în original de Ing. Teodor BALAN
              Am inca destul de proaspata in minte situatia unui tip, care si-a instalat in vila un sistem de supraveghere video wireless, iar specialistul care a efectuat lucrarea, din buna intentie fata de client (dar si din nestiinta unor elemente de amanunt!...) a facut tot ce a putut pentru cresterea puterii emitatorului la care a adus semnalele video: l-a modificat intern, l-a alimentat cu o tensiune mai mare, a pus o antena degajata pe un loc mai inalt etc. ... O buna perioada de timp a fost o distractie extraordinara pentru vecinii apropiati, care intamplator au receptionat pe televizoarele lor semnale provenind din interioarele vilei vecinului lor, iar vestea s-a raspandit imediat!
              Nu dupa multa vreme si-au facut aparitia cei de la IGC, care au desfiintat "postul local TV", spre disperarea proprietarului, care nu mai stia cum sa-si ascunda rusinea cand a aflat ce bucurie aveau vecinii lui si spre dezamagirea acestora pentru ca nu mai aveau subiecte de barfa si de distractie!
              Cu stima, ...
              Am murit de ras cand am citit . Super buna patania, am trimis-o pe mail la mai multi prieteni. Inca odata se adevereste ca dubland cunostintele teoretice cu ingeniozitatea dar fara un grad ridicat de inteligenta, ajungi la niste rezultate nedorite. Daca nu cunosti secretele unei meserii in profunzime, nu te apuca de improvizatii, respecta recomandarile. Este mai sigur asa.

              Comentariu

              • briobit
                Membru
                • 01.iun.2006
                • 210

                #8
                am primit astazi un alt convertor am dat semnalul pe utp am facut niste update de drivere la placa video (bine ca am lucrat la o sala de internet ca ma chinuiam mult si bine) rezultatul este urmatorul: am aceasi imagine pe ambele monitoare adica in timp real pe amandoua cu o singura buba imaginea de jos este dublata ca sa cum as avea 2 imagini suprapuse numai ca este un decalaj intre ele de 10 mm care este chiar deranjant daca te uiti atent.... am incercat sa dublez si sectiunea cablului adica sa folosesc mai mult perechi ...am legat sparte la sparte si pline la pline ca sa ramana in continuare ecranarea dat efectele sunt foarte slabe..... mai aveti ceva solutii?

                multumesc anticipat....
                Atentie atentie atentie ... curentul nu iarta!

                Comentariu

                • Ing. Teodor BALAN
                  Membru
                  • 25.feb.2006
                  • 268

                  #9
                  Postat în original de briobit
                  am primit astazi un alt convertor am dat semnalul pe utp am facut niste update de drivere la placa video (bine ca am lucrat la o sala de internet ca ma chinuiam mult si bine) rezultatul este urmatorul: am aceasi imagine pe ambele monitoare adica in timp real pe amandoua cu o singura buba imaginea de jos este dublata ca sa cum as avea 2 imagini suprapuse numai ca este un decalaj intre ele de 10 mm care este chiar deranjant daca te uiti atent.... am incercat sa dublez si sectiunea cablului adica sa folosesc mai mult perechi ...am legat sparte la sparte si pline la pline ca sa ramana in continuare ecranarea dat efectele sunt foarte slabe..... mai aveti ceva solutii?

                  multumesc anticipat....
                  Da! Este o situate tipica de semnal reflectat cu un anumit decalaj, datorita neadaptarilor de impedanta intre cele doua decodoare si linia de transmisie.

                  De obicei, astfel de situatii se intampla din cauza calitatii si caracteristicilor cablului UTP. Poate ca nici nu este cablu UTP, ci FTP!

                  De aceea v-am spus in mesajul anterior ca nu trebuie cablu FTP, sau ecranat, pentru ca pe astfel de cabluri se produc situatii de genul precizate de Dvs. Poate fi si din cauza calitatii decodorilor UTP/BNC, dar acest lucru se poate verifica montandu-le pe o linie de aproximativ 25 ~ 30 m formata din doua sarme izolate, impletite intre ele.

                  Totusi, daca vreti sa scapati de orice alte chinuri si probleme, luati-va o saptamana de concediu, , linistiti-va si cand reveniti, instalati un cablu coaxial!

                  Pentru ca daca va sfatuiesc sa instalati un alt cablu (cel mai simplu!) UTP, fara ecranare, ati crede ca glumesc, iar efortul este acelasi!

                  Cu stima, ...
                  Confort si Siguranta Ambientala pentru Dumneavoastra!

                  Comentariu

                  • briobit
                    Membru
                    • 01.iun.2006
                    • 210

                    #10
                    cu tot respectul .... cablul pe care il am este utp cat 5 am verifivicat de mai mult ori ....maine ii fac poza ..... off ca sa traga alt cablu ... e mult de mancat.... inchipuitiva ca am cate o usa de acces cu dimensiunile de 100X100 mm iar pe unde trebuie sa trag cablu sunt tevi de apa reteaua de internet telefonie alarma mea incendiu camerele toate coloanele de la instalatia electrica e ca o mica jungla in spatele peretelui )... e posibil ca acest efect sa aiba drept cauza distanta insuficienta dintre calul meu utp si cele de tensiun?
                    Atentie atentie atentie ... curentul nu iarta!

                    Comentariu

                    • briobit
                      Membru
                      • 01.iun.2006
                      • 210

                      #11
                      puteti sa`mi garantati macar cu jumatate de gura ca un cblu coaxial ar fi solutia ca daca e asa ii mobilizez pe baieti si il tragem si pe ala ....
                      va multumesc anticipat.....
                      Atentie atentie atentie ... curentul nu iarta!

                      Comentariu

                      • Ing. Teodor BALAN
                        Membru
                        • 25.feb.2006
                        • 268

                        #12
                        Postat în original de briobit
                        ..... e posibil ca acest efect sa aiba drept cauza distanta insuficienta dintre cablul meu utp si cele de tensiune?
                        .......... Prin urmare, apar elemente noi! ....
                        Este normal si foarte posibil ca din cauza cablurilor de alimentare cu curent electric sa apara interferente induse in semnalele video, dar dupa cum descrieti Dvs. arata mai mult a componenta de semnal reflectata si defazata (intarziata) suprapusa peste semnalul initial. De obicei, interferentele cu reteaua electrica se manifesta prin aparitia unor "ondulatii" peste semnalul util.
                        Sunt convins de faptul ca este foarte greu de tras un alt cablu si imi pare rau ca nu sunt acolo sa pot masura tensiunile de alimentare, nivele de semnal, ... Asa, prin acest mijloc de comunicare riscam de multe ori sa "trecem unul pe langa altul", indepartandu-ne de subiect.

                        Cati metri de traseu cablat sunt in total de la iesirea de monitor a DVR-ului si pana la monitorul portarului?
                        Confort si Siguranta Ambientala pentru Dumneavoastra!

                        Comentariu

                        • Ing. Teodor BALAN
                          Membru
                          • 25.feb.2006
                          • 268

                          #13
                          Postat în original de briobit
                          puteti sa`mi garantati macar cu jumatate de gura ca un cblu coaxial ar fi solutia ca daca e asa ii mobilizez pe baieti si il tragem si pe ala ....
                          va multumesc anticipat
                          ... Eu v-as garanta si cu toata gura ca daca instalati cablu coaxial de 50 ~ 75 Ohmi (vedeti cat este si impedanta de iesire a DVR-lui) si daca legati la o impamantare buna fiecare capat al acestui cablu, va merge bine.
                          Noi am instalat si la aproape 100 m de traseu aplicatii similare cu cea prezentata de Dvs. si au functionat foarte bine.
                          Atentie la calitatea cablului coaxial, care trebuie sa fie ecranat cu tresa impletita din Cupru, iar axialul sa fie dintr-un singur conductor din Cupru, cu diametrul minim de 0,3 mm.

                          Inainte de a lega tresa cablului la capatul dinspre calculator la o buna priza de pamant (despre acest subiect putem discuta separat), verificati cu un aparat de masura diferenta de potential dintre masa calculatorului si firul de impamantare, iar daca este cazul, inversati stekerul in priza. Nu ar fi rau daca ati aplica acelasi procedeu tehnic si camerelor video. Este surprinzator ce se poate obtine cu o buna impamantare!

                          Pe cablu coaxial cum am precizat mai sus, este imposibil sa nu funtioneze bine! Daca prin absurd si dupa aceasta operatiune tot nu rezulta o imagine de calitate buna si comparabila cu cea de pe monitorul calculatorului, incepeti cu schimbarea placii de captura video cu alta similara, sau chiar inlocuirea de proba cu alt calculator.

                          Stiu ca pot fi subiectiv de aceasta data (dar sunt convins ca nu intr-o doza foarte mare), daca va spun ca noi nu mai lucram de multa vreme cu DVR-uri pe structura PC. Utilizam DVR-uri standalone cu 4, 8 sau 16 porturi si nu am avut probleme de ne rezolvat, chiar daca am instalat sistemele de supraveghere video in fabrici cu un pronuntat camp electromagnetic si interferente industriale.

                          Cu stima, ...
                          Confort si Siguranta Ambientala pentru Dumneavoastra!

                          Comentariu

                          • briobit
                            Membru
                            • 01.iun.2006
                            • 210

                            #14
                            distanta masurata la ochi este cam de 45 de metri.... am incercat faza cu inversarea stecherului in priza dar nici un efect.... momentan nu stiu ce sa mai zic lungimea maxima cu care am lucrat la utp este de 300 de metri adica o cutie intreaga pe care am dat 4 camere la un standallone si se vedea brici... doar cu adaptori de utp/bnc ... o sa ma apuc de tras cablu coaxial am vorbit si cu cineva de la firma care a facut instalatia electrica sa vina sa faca niste masuratori si sa speram sa iasa bine ... lucram si noi cu standallone dar la sisteme mici de pana in 4 camere... sincer raman la parerea ca la un dvr ai mai multe optiuni in privinta reglajelor... dar am inceput sa ma cam satur de erori de windows
                            Atentie atentie atentie ... curentul nu iarta!

                            Comentariu

                            • briobit
                              Membru
                              • 01.iun.2006
                              • 210

                              #15
                              cablu coaxial stiu de care spuneti .... produs autohton cu toate ca e mai scump de 2 ori ca ala de afara .....



                              In rest ce sa spun multa sanatate si multumesc pentru ajutorul acordat.... imi cer scuze daca la inceputul discutiei am sarit calul .... va stau la dispozitie daca pot sa va ajut cu ceva....
                              Atentie atentie atentie ... curentul nu iarta!

                              Comentariu

                              Procesare...