Problema cu sistem de supraveghere video

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • flobeats
    a răspuns
    Salutare, as avea si eu nevoie de ajutor.
    Doresc sa montez primul meu sistem de supraveghere si de o saptamana caut solutii si citesc in stanga si in dreapta ca sa aflu mai multe despre aceasta. Sistemul este format din un DVR si 4 camere de exterior. Problemele care pot sa apara sunt destul de multe dupa cat am citit.
    Asta ar fi o varianta la care m am gandit in functie de spatiul care va fi supravegheat:
    Camera 1 si camera 2 legate prin cablu coaxial la o distanta maxima de 50m de DVR.
    De aici apar problemele:
    Camera 3 este la o distanta de aproximativ 300m de DVR .
    Camera 4 este la o distanta de aproximativ 400m de DVR .
    Probabil camerele vor fi alimentate la 12v. Deci va trebui sa trag si cablu pentru 220v pe aceasta distanta. Ce cablu de curent ar trebui sa folosesc pentru a avea o tensiune buna dupa cei 300m, 400m la alimentarea camerelor?
    Am inteles ca, folosind un cablu coaxial bun pot duce semnalul video undeva pana la 200m..dar de aici si pana la ceilalti 200..? As putea sa folosesc ceva amplificatoare de semnal?
    Ma puteti ajuta?

    Lasă un comentariu:


  • briobit
    a răspuns
    o intrebare ... de care coaxial ai folosit (avea tresa din lita de cupru de culoare rosiatica sau avea o floie de aluminiu si cateva lite albe)?

    camerele cum sunt alimentate la 12 volti curent continuu sau 220 alternativ ?

    daca sunt la 12 volti incearca sa masori efectiv unde este pusa camera si vezi ce tensiune ai daca ai sub 12 nu e bine (ori nu face fata sursa ori distanta prea mare si cablu de alimentarea prea subtire) la fel la 220 masoara si vezi ce tensiuni ai

    ce soft folosesti pt supraveghere?

    Lasă un comentariu:


  • costyro1
    a răspuns
    Probleme imagini dvr

    Sal all
    Am si eu un sistem montat la care au aparut niste probleme de imagini de parca sar bruia camerele intre ele se schimba imaginile intre ele cateodata imaginea de la o camera apare de 2 ori o anuleaza de la alta camera si mai se stramba imaginea din cand in cand cu fugitul imagini de paraca ar bateo vantu pe camera si nu numai una cam la toate face asa are momente cand merge perfect nu face nimic dar cand i se pune pata face ca toate alea .
    Mentionez ca mufarea sa facut cu mufe bnc sertizate pentru a elimina lipsa de semnal din mufele vechi care aveau probleme la miscare cablu este coaxial de 75 omi alimentarea este pe cabluri de 0,5 m ca de boxe sunt ferite cablurile de o sursa de curent mai mare care sa le bruieze trec la distante de cativa cm de cele de curent 220 sau 380 la exterior sunt bagate prin copex pur si simplu nu mai stiu ce sa le fac , am testat si alt soft compatibil pentru placa de captura mai am de schimbat si testat placa de captura cu una mai profesionala si mai scumpa eventual de 8 camere nu de 4 cum este acum .

    Lasă un comentariu:


  • Ing. Teodor BALAN
    a răspuns
    Postat în original de briobit
    ... am mai castigat 2 secunde de experienta asa ca daca va pot ajuta cu ceva sunt aici...

    .... .... FELICITARI!
    Se pare ca perseverenta si inteligenta Dvs. si-au dat mana si ati rezolvat problema!

    Intr-adevar, varianta cu retea locala se practica (mai rar, ce-i drept), dar este o varianta buna in unele cazuri. De asemenea, se mai utilizeaza convertoarele de semnal (preiau semnalul de la iesirea din camera video sau DVR), il transporta pe cablu torsadat, iar inainte de a fi introdus in alt monitor sau sistem de inregistrare este readus la forma initiala.

    Va asteptam de fiecare data cu vesti bune! ...

    Cu stima, ...

    Lasă un comentariu:


  • briobit
    a răspuns
    pana la urma din cauza mofturilor proprietarului am abordat alta solutie la problema asta .... nici cu cablu coaxial nu se vede clar si la insistentele beneficiarului de genu " bah eu am dat o gramada de bani vedeti ce faceti sa se vada bine" am studiat si am facut urmatoarele:

    1. am cautat un client de remote adica un program cu ajutorul carui te conectezi pe retea sau internet in calculatorul de supraveghere si am gasit
    2. am descoperit ca acesta merge si fara internet sa te conectezi adica doar lan mai exact 2 calculatoare conectate la un swich in care se seteaza ip gateway dns si alte cele
    3. procurat un calculator cap coada cu performante suficiente pt ce vreau eu (a costat 12 miloane cu tot cu monitot) si un swich cel mai ieftinache
    4. pus cap la cap toate cablurile facut setari de retea teste etc.

    in final a iesit de 1000 de ori mai bine cum ma chinuiam jos la paznic se poate uita la orice camera vrea la inregistrari si poate face setari la camere (luminozitate contrast saturatie) toate astea independent de calculatorul principal care poate face ce operatiuni doreste simultan cu cel de jos... am mai castigat 2 secunde de experienta asa ca daca va pot ajuta cu ceva sunt aici...

    Lasă un comentariu:


  • Ing. Teodor BALAN
    a răspuns
    Postat în original de briobit
    cablu coaxial stiu de care spuneti .... produs autohton cu toate ca e mai scump de 2 ori ca ala de afara .....

    In rest ce sa spun multa sanatate si multumesc pentru ajutorul acordat.... imi cer scuze daca la inceputul discutiei am sarit calul .... va stau la dispozitie daca pot sa va ajut cu ceva....
    Nu va faceti griji! Mi-a facut placere sa discut cu Dvs.!
    Daca mai pot sa va fiu util cu ceva, nu ezitati sa ma contactati. Stiu cum este sa stai "agatat de un cablu", sa fii singur cu propria-ti lucrare, sa simti nevoia unui partener de discutie si sa ai pe cine sa intrebi, sau sa suni la telefon fiind convins ca vei primi un sfat sincer si care iti poate fi de folos!

    Va astept de fiecare data cu aceeasi placere, iar daca vre-o data sunteti in teren la vre-o lucrare si aveti nevoie sa ne consultam in legatura cu vre-o problema, sunati-ma si sunt sigur ca nu va fi in zadar!

    Cu stima, ...

    Lasă un comentariu:


  • briobit
    a răspuns
    cablu coaxial stiu de care spuneti .... produs autohton cu toate ca e mai scump de 2 ori ca ala de afara .....



    In rest ce sa spun multa sanatate si multumesc pentru ajutorul acordat.... imi cer scuze daca la inceputul discutiei am sarit calul .... va stau la dispozitie daca pot sa va ajut cu ceva....

    Lasă un comentariu:


  • briobit
    a răspuns
    distanta masurata la ochi este cam de 45 de metri.... am incercat faza cu inversarea stecherului in priza dar nici un efect.... momentan nu stiu ce sa mai zic lungimea maxima cu care am lucrat la utp este de 300 de metri adica o cutie intreaga pe care am dat 4 camere la un standallone si se vedea brici... doar cu adaptori de utp/bnc ... o sa ma apuc de tras cablu coaxial am vorbit si cu cineva de la firma care a facut instalatia electrica sa vina sa faca niste masuratori si sa speram sa iasa bine ... lucram si noi cu standallone dar la sisteme mici de pana in 4 camere... sincer raman la parerea ca la un dvr ai mai multe optiuni in privinta reglajelor... dar am inceput sa ma cam satur de erori de windows

    Lasă un comentariu:


  • Ing. Teodor BALAN
    a răspuns
    Postat în original de briobit
    puteti sa`mi garantati macar cu jumatate de gura ca un cblu coaxial ar fi solutia ca daca e asa ii mobilizez pe baieti si il tragem si pe ala ....
    va multumesc anticipat
    ... Eu v-as garanta si cu toata gura ca daca instalati cablu coaxial de 50 ~ 75 Ohmi (vedeti cat este si impedanta de iesire a DVR-lui) si daca legati la o impamantare buna fiecare capat al acestui cablu, va merge bine.
    Noi am instalat si la aproape 100 m de traseu aplicatii similare cu cea prezentata de Dvs. si au functionat foarte bine.
    Atentie la calitatea cablului coaxial, care trebuie sa fie ecranat cu tresa impletita din Cupru, iar axialul sa fie dintr-un singur conductor din Cupru, cu diametrul minim de 0,3 mm.

    Inainte de a lega tresa cablului la capatul dinspre calculator la o buna priza de pamant (despre acest subiect putem discuta separat), verificati cu un aparat de masura diferenta de potential dintre masa calculatorului si firul de impamantare, iar daca este cazul, inversati stekerul in priza. Nu ar fi rau daca ati aplica acelasi procedeu tehnic si camerelor video. Este surprinzator ce se poate obtine cu o buna impamantare!

    Pe cablu coaxial cum am precizat mai sus, este imposibil sa nu funtioneze bine! Daca prin absurd si dupa aceasta operatiune tot nu rezulta o imagine de calitate buna si comparabila cu cea de pe monitorul calculatorului, incepeti cu schimbarea placii de captura video cu alta similara, sau chiar inlocuirea de proba cu alt calculator.

    Stiu ca pot fi subiectiv de aceasta data (dar sunt convins ca nu intr-o doza foarte mare), daca va spun ca noi nu mai lucram de multa vreme cu DVR-uri pe structura PC. Utilizam DVR-uri standalone cu 4, 8 sau 16 porturi si nu am avut probleme de ne rezolvat, chiar daca am instalat sistemele de supraveghere video in fabrici cu un pronuntat camp electromagnetic si interferente industriale.

    Cu stima, ...

    Lasă un comentariu:


  • Ing. Teodor BALAN
    a răspuns
    Postat în original de briobit
    ..... e posibil ca acest efect sa aiba drept cauza distanta insuficienta dintre cablul meu utp si cele de tensiune?
    .......... Prin urmare, apar elemente noi! ....
    Este normal si foarte posibil ca din cauza cablurilor de alimentare cu curent electric sa apara interferente induse in semnalele video, dar dupa cum descrieti Dvs. arata mai mult a componenta de semnal reflectata si defazata (intarziata) suprapusa peste semnalul initial. De obicei, interferentele cu reteaua electrica se manifesta prin aparitia unor "ondulatii" peste semnalul util.
    Sunt convins de faptul ca este foarte greu de tras un alt cablu si imi pare rau ca nu sunt acolo sa pot masura tensiunile de alimentare, nivele de semnal, ... Asa, prin acest mijloc de comunicare riscam de multe ori sa "trecem unul pe langa altul", indepartandu-ne de subiect.

    Cati metri de traseu cablat sunt in total de la iesirea de monitor a DVR-ului si pana la monitorul portarului?

    Lasă un comentariu:


  • briobit
    a răspuns
    puteti sa`mi garantati macar cu jumatate de gura ca un cblu coaxial ar fi solutia ca daca e asa ii mobilizez pe baieti si il tragem si pe ala ....
    va multumesc anticipat.....

    Lasă un comentariu:


  • briobit
    a răspuns
    cu tot respectul .... cablul pe care il am este utp cat 5 am verifivicat de mai mult ori ....maine ii fac poza ..... off ca sa traga alt cablu ... e mult de mancat.... inchipuitiva ca am cate o usa de acces cu dimensiunile de 100X100 mm iar pe unde trebuie sa trag cablu sunt tevi de apa reteaua de internet telefonie alarma mea incendiu camerele toate coloanele de la instalatia electrica e ca o mica jungla in spatele peretelui )... e posibil ca acest efect sa aiba drept cauza distanta insuficienta dintre calul meu utp si cele de tensiun?

    Lasă un comentariu:


  • Ing. Teodor BALAN
    a răspuns
    Postat în original de briobit
    am primit astazi un alt convertor am dat semnalul pe utp am facut niste update de drivere la placa video (bine ca am lucrat la o sala de internet ca ma chinuiam mult si bine) rezultatul este urmatorul: am aceasi imagine pe ambele monitoare adica in timp real pe amandoua cu o singura buba imaginea de jos este dublata ca sa cum as avea 2 imagini suprapuse numai ca este un decalaj intre ele de 10 mm care este chiar deranjant daca te uiti atent.... am incercat sa dublez si sectiunea cablului adica sa folosesc mai mult perechi ...am legat sparte la sparte si pline la pline ca sa ramana in continuare ecranarea dat efectele sunt foarte slabe..... mai aveti ceva solutii?

    multumesc anticipat....
    Da! Este o situate tipica de semnal reflectat cu un anumit decalaj, datorita neadaptarilor de impedanta intre cele doua decodoare si linia de transmisie.

    De obicei, astfel de situatii se intampla din cauza calitatii si caracteristicilor cablului UTP. Poate ca nici nu este cablu UTP, ci FTP!

    De aceea v-am spus in mesajul anterior ca nu trebuie cablu FTP, sau ecranat, pentru ca pe astfel de cabluri se produc situatii de genul precizate de Dvs. Poate fi si din cauza calitatii decodorilor UTP/BNC, dar acest lucru se poate verifica montandu-le pe o linie de aproximativ 25 ~ 30 m formata din doua sarme izolate, impletite intre ele.

    Totusi, daca vreti sa scapati de orice alte chinuri si probleme, luati-va o saptamana de concediu, , linistiti-va si cand reveniti, instalati un cablu coaxial!

    Pentru ca daca va sfatuiesc sa instalati un alt cablu (cel mai simplu!) UTP, fara ecranare, ati crede ca glumesc, iar efortul este acelasi!

    Cu stima, ...

    Lasă un comentariu:


  • briobit
    a răspuns
    am primit astazi un alt convertor am dat semnalul pe utp am facut niste update de drivere la placa video (bine ca am lucrat la o sala de internet ca ma chinuiam mult si bine) rezultatul este urmatorul: am aceasi imagine pe ambele monitoare adica in timp real pe amandoua cu o singura buba imaginea de jos este dublata ca sa cum as avea 2 imagini suprapuse numai ca este un decalaj intre ele de 10 mm care este chiar deranjant daca te uiti atent.... am incercat sa dublez si sectiunea cablului adica sa folosesc mai mult perechi ...am legat sparte la sparte si pline la pline ca sa ramana in continuare ecranarea dat efectele sunt foarte slabe..... mai aveti ceva solutii?

    multumesc anticipat....

    Lasă un comentariu:


  • TDJ
    a răspuns
    Re: o problema cu sistem de supraveghere video

    Postat în original de Ing. Teodor BALAN
    Am inca destul de proaspata in minte situatia unui tip, care si-a instalat in vila un sistem de supraveghere video wireless, iar specialistul care a efectuat lucrarea, din buna intentie fata de client (dar si din nestiinta unor elemente de amanunt!...) a facut tot ce a putut pentru cresterea puterii emitatorului la care a adus semnalele video: l-a modificat intern, l-a alimentat cu o tensiune mai mare, a pus o antena degajata pe un loc mai inalt etc. ... O buna perioada de timp a fost o distractie extraordinara pentru vecinii apropiati, care intamplator au receptionat pe televizoarele lor semnale provenind din interioarele vilei vecinului lor, iar vestea s-a raspandit imediat!
    Nu dupa multa vreme si-au facut aparitia cei de la IGC, care au desfiintat "postul local TV", spre disperarea proprietarului, care nu mai stia cum sa-si ascunda rusinea cand a aflat ce bucurie aveau vecinii lui si spre dezamagirea acestora pentru ca nu mai aveau subiecte de barfa si de distractie!
    Cu stima, ...
    Am murit de ras cand am citit . Super buna patania, am trimis-o pe mail la mai multi prieteni. Inca odata se adevereste ca dubland cunostintele teoretice cu ingeniozitatea dar fara un grad ridicat de inteligenta, ajungi la niste rezultate nedorite. Daca nu cunosti secretele unei meserii in profunzime, nu te apuca de improvizatii, respecta recomandarile. Este mai sigur asa.

    Lasă un comentariu:

Procesare...