Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Obtinere autorizatie constructie casa, RETROACTIV

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Obtinere autorizatie constructie casa, RETROACTIV

  Salut, am cumparat un teren langa Iasi (comuna Aroneanu) aprox 800mp cu o casa (~30mp) construita ca anexa, fara autorizatie, de catre propietarul original al terenului, in ideea ca o voi folosi pt ai mei iar eu voi construi langa. Casa e noua, nefolosita si finisata.

  Totusi daca as vrea sa o extind, imi trebuie autorizatie si cadastru, presupun, devreme ce nu apare pe actele de cadastru.

  Stie cineva daca si cum se poate obtine o autoriziatie de constructie retroactiv? Cam cat ar costa, estimativ?

  In privinta extinderii nu sunt inca sigur daca se poate, fizic, deoarece nu stiu cat de adanca e constructia, presupun ca nu mai mult de cativa zeci de cm, e posibil sa fie doar placa de beton, mai groasa. va trebui sa verific asta, oriccum. Casa nu e facuta pe cadre din cate stiu, dar voi verifica si asta.

  Mai trebuie luat in calcul ca terenul este pe culmea dealului de langa aeroport, iar mai nou, autorizatiile de constructii pt orice casa vor trebui luate, din cate am inteles, sau aprobate de AACR (Autoritatea Aeronautică Civilă Română)


  https://www.caa.ro/r...i-emitere-avize


  Pana a ajunge la ei, intrebarea e daca pot obtine acea autorizatie dupa constructia casei, cum am zis mai sus si transformarea din anexa in imobil.

  Multumesc anticipat pt sfaturi.

 • #2
  La Primarie este luata in evidenta? Nu toate constructiile au cadastru, depinde cand este facuta.

  Nu este mai usor sa o lasi asa cum este si sa faci demersurile strict pentru noua constructie, indiferent ca este langa anexa sau nu?
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

  Comentariu


  • #3
   Nu este, adica nu apare pe acte, nu sunt sigur; Este racordata la curent, apa si canal, insa. As putea o casa noua, dar ce fac cu cea existanta, ocupa spatiu aiurea. Daca o daram pierd bani, practic

   Comentariu

   Procesare...
   X