Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Scurgere masina spalat

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #76
  Postat în original de doni1 Vezi post
  Va multumesc mult pentru sprijin! O sa insist totusi cu o intrebare: varianta propusa de dumneavoastra (clapeta) asigura izolarea de mirosul din scurgere? Nu imi dau seama daca masina de spalat vase face singura aceasta izolare. Toate cele bune!
  Clapeta de sens nu o sa permita ca mirosul din canalizare sa patrunda in spatiul locuit. In mod normal si masina de spalat vase opreste mirosul deoarece in interior, din constructie, are o garda hidraulica. Dar doua masuri de siguranta nu strica niciodata.

  Comentariu


  • #77
   Instructiunile necesare pentru instalarea racordului de evacuare a apei sunt mentionate clar in cartea masinii de spalat vase. De regula acestea sunt similare masinilor de spalat rufe.
   Inaltimea capatului care se racordeaza la canalizare, chiuveta sau alt punct de scurgere este cuprinsa intre 50 si 100cm. Lungimea furtunului de evacuare este undeva la maxim 3m, in caz contrar poate fi o problema evacuarea apei si vor ramane vasele murdare.
   Nu trebuie nicio clapeta sau vreo alta piesa pentru conectare la canalizare deoarece in masina ramane o cantitate de apa care inchide circulatia aerului din canalizare.
   Daca puteti executa un racord la canalizare in cei maxim 3m, pozitionat la circa 50-60cm inaltime este in regula, sau direct la sifonul de la chiuveta prevazut cu racord dedicat. Poate fi o solutie si varianta 1 din schita dvs. Evident ca pe un furtun de evacuare apa uzata,fie ca este masina de spalat vase sau rufe, se pot acumula depuneri in timp.

   Comentariu


   • #78
    Inca o data va multumesc tuturor pentru sfaturi si amabilitate. Singurele detalii legate de instalarea masinii de spalat sunt prezentate in cateva desene, foarte schematic (Electrolux ESL4201LO). Despre scurgere nu exista decat informatiile atasate in foto, unde se vede furtunul de scurgere facand bucla pe podea pana sa "urce" pentru a fi conectat deasupra sifonului de la chiuveta. Astfel, fortand putin ideea, ma gandeam daca ar merge o varianta ca in schita atasata mai jos, cu dezavantajul de a retine apa pe o lungime mai mare (practic, distanta pe podea ar fi de 2m). Mi-ar conveni foarte mult sa evit folosirea clapetei de sens, pentru ca pana acum n-am gasit pe nicaieri la dimensiunea de 32 (cea mai mica fiind de 50).

    Comentariu


    • #79
     Postat în original de doni1 Vezi post
     Mi-ar conveni foarte mult sa evit folosirea clapetei de sens, pentru ca pana acum n-am gasit pe nicaieri la dimensiunea de 32 (cea mai mica fiind de 50).
     Din pacate comerciantii mai dau si alte denumiri unor piese. Incercati dupa varianta din foto


     Fișiere atașate

     Comentariu

     Procesare...
     X