Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Construire fosa septica

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #91
  Răspuns la: Fosa septica - panza freatica 1,2 m

  Daca montati fosa mai puteti face drenaj sau renuntati la el?
  Avand panza asa de sus, si daca faceti drenaj fosa se va umple de apa din panza freatica.

  Comentariu


  • #92
   Canalizare toaleta.

   Buna ziua.Findca sunt student si acum sunt in vacanta la casa bunicilor mei , am o problema pe care sper sa o rezolv cu ajutorul vostru.
   Casa bunicilor mei fiind construita de mult timp ,este dotata cu o toaleta exterioara, toaleta este simpla construita din lemn fara groapa pentru dejectii. Toaleta trebuie curatata foarte des (gen sapat groapa pt depozitarea "mizerilor" in pamant )iar eu vreau sa le usurez munca.
   M'am gandit sa construiesc un fel de "fosa", o groapa in pamant la care sa ii fac pereti din beton si partea de jos tot din beton , iar deasupra "fosei" sa construiesc o noua toaleta din beton care sa aiba o gaura pentru vidanjare.
   1.Cat de grosi ar trebuie sa fie peretii? avand in vedere faptul ca doresc ca fosa sa fie de 200x200x140cm
   2.Este in regula planul pe care l'am conceput?

   Comentariu


   • #93
    Răspuns la: Canalizare toaleta.

    Postat în original de actyon20 Vezi post
    ..........
    2.Este in regula planul pe care l'am conceput?
    Nu , deoarece costa mult si muncesti mult .
    Daca doresti asa ceva , se poate face " fosa " din doua , trei tuburi de fintina ingropate si deasupra lor , clasica incapere . Este mult mai iefin si lucrarea o faci intr-o zi !
    ..........
    Daca vrei sa fi si eco , este pacat sa arunci rahatul ala , care poate deveni sursa de bani ... cauta ceva informatii despre toaletele cu compostare ! http://www.youtube.com/watch?feature...To9DkJQ#at=156
    Instalatii verificari-revizii gaze

    Comentariu


    • #94
     Răspuns la: Canalizare toaleta.

     Postat în original de actyon20 Vezi post
     Casa bunicilor mei fiind construita de mult timp ,este dotata cu o toaleta exterioara, toaleta este simpla construita din lemn fara groapa pentru dejectii. Toaleta trebuie curatata foarte des (gen sapat groapa pt depozitarea "mizerilor" in pamant )iar eu vreau sa le usurez munca.
     Ce dimensiuni are aceasta groapa? Se colecteaza si alte ape uzate sau resturi de prin curte? In general o toaleta clasica de la tara, groapa sapata in pamant de cativa metri cubi poate rezista fara probleme cativa ani insa depinde de modul de folosire.
     Un bazin etans, din beton, ar asigura posibilitatea de vidanjare. Cu alte cuvinte aecst bazin etans, prevazut cu o cabina edasupra, un WC tucesc si unmi csistem de ventilatie dinzona bazinului catre partea superioara a caninei ar trebui sa fie o varianta care sa va satisfaca cerintele.
     Pentru cele doua persoane, pentru cel putin 1 an de zile ar fi suficient volum mentionat de dvs.. se poate instala si o mica chiuveta cu un rezervor de apa pentru apa de serviciu dar a nu se abuza de consumul de apa.
     Ceea ce spune Mircea, este acelasi lucru cu groapa actuala, numai ca are niste pereti din beton, fundul fiind tot deschis spre pamant. Poate nu a fost prea explicit!

     Comentariu


     • #95
      Daca intampinati probleme cu panza freatica recomand sa optati pentru o fosa ecologica deoarece functioneza plina cu apa si nu o va ridica iar apele din ea se vor evacua la -60 cm adancime.Nu este nevoie sa turnati beton, ii trebuie un pat de nisip, umpluta au apa si acoperita cu pamant.In cazul in care aveti probleme cu mirosurile puteti gasi bioactivator .Solutie care elimina mirosurile si curata atat fosa septica cat si teava .
      Ultima editare de Consultant sanitare; 29.mar.2015, 19:20.

      Comentariu


      • #96
       Răspuns la: Canalizare toaleta.

       Salutare. Vreau sa imi construiesc o fosa septica din fibra de sticla (am lucrat in domeniu si o sa o confectionez chiar eu). Pentru o casa unde locuiesc 2 persoane, cred ca ar fi suficienta de 2-2.5 mc. O sa fie cilindrica cu diametrul de 110 cm, compartimentata in doua, cu 2 guri de vizitare cu diamentrul de 40 cm fiecare. Vroiam sa stiu, ce trebuie sa fac in plus sau ce solutii sa cumpar pentru a elimina mirosurile din fosa si vreau sa stiu daca pot sa dau drumul undeva la partea lichida din fosa. Eventual sa fac un drenaj.
       Multumesc.

       Comentariu


       • #97
        Răspuns la: Construire fosa septica

        Trebuie sa faceti un camp de drenaj plus sa utilizati bioactivatori pentru fosa din fibra de sticla. Vedeti cum pozitionari racordurile de intrare si iesire.

        Comentariu


        • #98
         Răspuns la: Construire fosa septica

         Am nevoie de un sfat. Construiesc instalatia de canalizare si datorita pantei si diferenței de nivel de la casa la fosa (50 m) trebuie să cobor cu teava la 95 cm. Vreau sa plec cu teava de la adincimea de 30cm si ajun la 1,25 m la fosă. Mi se pare fooarte mult. Pot adopta o altă soluție?

         Comentariu


         • #99
          Răspuns la: Construire fosa septica

          Puteti realiza diferenta de nivel corelat cu traseul pe care il aveti de realizat. La o distanta de 50m, la o panta de 1% aveti deja 50cm acoperiti. Iesirea la adancimea de 30cm este cam putin , daca asa iesiti din fundatie. Pentru restul diferentei de nivel se poate utiliza un camin pentru rupere panta.

          Comentariu


          • Răspuns la: Construire fosa septica

           Buna ziua,
           Intrucat la noi canalizarea este facuta partial si nu sunt sanse sa ajunga la casa mea vreo 5 ani de acum inainte, doresc sa-mi fac o fosa din boltari cu fund betonat, durabila cu doua compartimente dimensiuni 2lx3Lx2.4H, realizata din boltari de fundatie pe care i-am cumparat deja dimensiune20x50x20.
           As vrea sa ii armez cu fier striat de 8, atat pe lungime cat si pe inaltime si sa ii umplu cu beton.
           Am nevoie de careva lamuriri, poate pentru multi dintre dvs sunt lucruri banale insa cum nu le stiu.....mai bine intreb;
           - ce dimensiuni are trebui sa afac centura de jos pe care se zidesc boltarii?
           - fiecare nivel de boltari ar trebui armat sau sa zicem 4-5 nivele de jos si dupaia din 2 in doua nivele?
           - la armarea pe verticala data fiind greutatea boltarilor si adancimea sapaturii, as putea taia fierul in bucati mai mici de 1.2m sa zicem pe care sa le tot asez cand ma ridic cu zidaria?
           - care este procentajul corect amestecului de beton ce trebuie turnat in boltari? Nu sunt de meserie, as dori sa stiu exact pt o betoniera mica de 120 litri cat ciment pun de ex: 2lopeti ciment, 4 nisip, 4 pietris si o galeata de x litri de apa. Betonul trebuie sa fie mai fluid sau mai tare?
           - cum fac compartimentarea? Partea pt grosier trebuie sa fie mai mica sau mai mare ca si volum( ex camera de grosier 1x2x2.4 si cealalta 2x2x2.4)?

           Si nu un ultimul rand va multumesc anticipat pentru indrumari.
           Ultima editare de mihai n; 27.mai.2018, 08:12. Motiv: Completari

           Comentariu

           Procesare...
           X