Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Drenaj fosa septica ecologica si ape pluviale in zona cu panza freatica ridicata

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Drenaj fosa septica ecologica si ape pluviale in zona cu panza freatica ridicata

  Construiesc o casa intr-o zona fara canalizare in care panza freatica este foarte sus, la aproximativ 0,50 m sub cota terenului natural si 0,80 m sub cota terenului amenajat. Vreau sa instalez o fosa septica ecologica cu camp de drenaj si un dren suplimentar pentru apele pluviale provenite de la un acoperis de tip terasa necirculabila cu suprafata mare (aproximativ 300 mp; apele pluviale se elimina de pe acoperis prin doua scurgeri interioare). Ma puteti ajuta cu cateva sfaturi?

  1. La ce adancime imi recomandati sa ies cu canalizarea prin fundatii (fata de cota terenului amenajat)? Cei care instaleaza fose mi-au recomandat 10 cm insa mi se pare foarte putin. La adancimea de inghet (1,00 m in zona mea) nu se pune problema sa le pun pentru ca nu mai am nici o sansa sa fac drenajul. Traseul de la cel mai indepartat camin pana la fosa e de aproximativ 30 m cu teva de 110.

  2. La ce adancime imi recomandati sa pozez canalizarea pluviala (tot teava de 110)? Sunt recomandate tunele de percolare pentru drenajul pluvial?

  3. Ce tip de fosa ar fi recomandata pentru a putea iesi cu drenajul cat mai sus (Imhoff sau clasic)?

  4. Daca in viitor ma voi putea racorda la reteaua de canalizare, risc sa am probleme daca ies prea sus cu tevile din casa?

  Multumesc mult pentru sfaturi.
Procesare...
X