Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Fosa ecologica

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Fosa ecologica

  Construiesc o casa in zona rurala unde nu exista momentan canalizare. Sunt interesat de o fosa ecologica pentru 4-6 persoane. Ideal ar fi ca apele uzate dupa tratare sa le pot folosi la irigat. Solutiile din mase plastice s-au fibra de sticla existente momentan pe piata sunt prea scumpe pentru mine. O cunstructie din beton armat ar fi mai interesanta deoarece as putea sa o realizez in regie proprie, dar nu am un proiect, o dimensionare. Sunt interesat de orice informatie in acest domeniu. Va multumesc anticipat.

 • #2
  Va inteleg domnule Tudorcea insa va rog sa luati in seama cateva elemente cu privire la statiile de epurare individuale.

  O constructie de acest gen, in regim particular, nu va putea oferi confortul pe care il doriti. Pentru a putea deversa in receptori naturali, apa epurata trebuie sa indeplineasca anumite conditii mentionate in legislatia in vigoare (a se vedea Normativul NTPA 011/2002).

  O statie de epurare individuala este construita astfel incat sa se respecte acesti indicatori calitativi ai apei iar pentru utilizarea la irigatii aveti nevoie de avizul autoritatilor locale.
  Din punct de vedere tehnic, este dificil de realizat o constructie care sa functioneze la parametrii optimi. Statiile de epurare performante sunt similare din punct de vedere functional cu cele municipale avand doua etape: fermentarea aeroba cu injectie de aer si recircularea namolului urmata de decantare. Injectia de aer in bule fine este realizata cu ajutorul unei suflante, ceea ce asigura o dezvoltarea corespunzatoare a microorganismelor si o calitate superioara a apei evacuate.

  Instalarea usoar si rapida a statiilor de epurare este un avantaj deloc de neglijat.

  Cu cea mai mare placere va pot prezenta si alte date cu privire la modul de functionare, instalare si exploatare al statiilor de tratare a apelor menajere insa va sfatuiesc sa nu riscati constructia unei statii care poate fi doar un bazin de colectare al apelor uzate.

  Comentariu


  • #3
   cumpara 3 tuburi de fintana cu diametru de 1 metru.fa o groapa in care sa intre 2 tuburi unu peste altu si inca o gropa imediat dupa in care sa bagi pe celalalt. pimele doua sunt pt grosier iar al treilea pt subtire.

   Comentariu


   • #4
    Cu cea mai mare placere va pot prezenta si alte date cu privire la modul de functionare, instalare si exploatare al statiilor de tratare a apelor menajere insa va sfatuiesc sa nu riscati constructia unei statii care poate fi doar un bazin de colectare al apelor uzate.
    Astept mai multe informatii referitoare la acest subiect, am gasit un proiect cu trei camere de decanatre dar nu sunt sigur ca sunt neutralizati si detergenti de la masina de spalat. Sunt convins ca sunt o gramada de necunoscute pentru un om de rand in a construi o fosa ecologica dar nu ar fi mai intersant sa dam cat mai multe informatii despre asa ceva intrucat componentele care fac functionala o astfel de fosa ecologica sunt cumparate tot de la o firma de profil pompe, comreosaore, automatizari,tubulaturi, fitinguri, etc. Multumesc celor care au fost interesati.

    Comentariu


    • #5
     Atat timp cat detergentii folositi (de la spalrea vaselor si/sau masina de spalat) sunt biodegradabili nu exista pericolul afectarii masei bacteriene.

     Comentariu


     • #6
      Fosa ecologica este aceiasi treaba cu fosa septica?

      Comentariu


      • #7
       Statia de epurare a apelor uzate menajere se bazeaza pe procese biologice aerobe, creind conditii optime pentru activitatea microorganismelor aerobe. Aerobe insemnand ca intreg procesul se desfasoara cu injectie de aer, cu ajutorul unor echipamente - suflante.
       Statia de epurare este denumita generic fosa septica.

       Termenul ecologic este asociat mai mult cu alte instalatii, de exemplu toalete ecologice.

       Comentariu


       • #8
        Chiar nu a facut nimeni o fosa septica din beton?
        Nu dorim indrumari spre fose septice gata fabricate deorece sunt foarte scumpe.
        Nu cred ca te ajunge 6000ron o fosa din beton, cat te ajunge una din plastic.
        Pe un site romanesc chiar am gasit posibilitatea adaptarii unui dren la o fosa din beton existenta, dar costa cam 2800ron, ceea ce iar mi se pare enorm. Cu banii aia iti faci toata fosa. Asta arata ca se pot face si fose din beton, si nu doar din plastic.
        Daca stie cineva cum se face, sau a facut rog sa posteze.
        Multumesc

        Comentariu


        • #9
         Cam asa arata o fosa septica din beton. Cauta pe google si vei gasi pe un site chiar din romania cum se dimensioneaza o fosa septica in functie de numarul de persone.
         Fosa din imagine nu este din beton dar pornind de la ea am realizat una din asemanatoare din beton.
         Fișiere atașate

         Comentariu


         • #10
          Multumesc pt. imagine
          Am gasit si eu astfel de poze pe net, dar as vrea sa discut despre constructia ei efectiva.
          Fișiere atașate

          Comentariu


          • #11
           plan facut de firma (informativ)
           Fișiere atașate

           Comentariu


           • #12
            Ce nu inteleg eu:
            -compartimentarea se face total, sau pana la o anumita inaltime precum este in prima imagine postata de mine?
            -care este treaba cu acele T-uri de admisie si evacuare?
            Imi ajung 3 tevi de 9m lungime pt. dispersia apei la o fosa de 15mc?
            Multumesc.

            Comentariu


            • #13
             Buna ziua,
             si eu m-am lovit de aceasta problema: fosa septica. Dar nu pentru o casa de locuit, ci pentru una de vacanta, unde o sa merg probabil o data sau de doua ori pe luna cate 2-3 zile (3 persoane). Nu se pune problema de spatat haine sau alte activitati care necesita un consum mare de apa. Doresc doar sa-mi construiesc o baie dotata cu o toaleta si un dus (cu debit mic de apa). Ce ma sfatuiti? Cum pot sa realizez o fosa sau ceva de genul cu o cheltuiala minima, dar care sa nu degaje mirosuri neplacute si nici sa nu se umple dupa 2-3 zile de utilizare?

             Va multumesc.

             Comentariu


             • #14
              Am cautat si "septic tank" si am mai gasit niste imagini edificatoare.
              Se pare ca afara se agreeaza astfel de constructii, numai la noi iti baga pe gat solutii la cheie din plastic la preturi aberante.
              Bafta

              Comentariu


              • #15
               Domnule Taz21 vedeti ca poza respectiva are jos in colt o marca MM, adica MaistrulMax, deci nu este gasita pe net ci este de pe forum.

               Detalii asupra constructiei gasiti aici: http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=5185

               Randamentul fosei septice din peretii de BA este mai slab decat in cazul folosirii sistemelor profesionale.

               Comentariu

               Procesare...
               X