Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Fosa ecologica

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Răspuns la: Răspuns la: Fosa ecologica

  Postat în original de Specialistul MC Vezi post
  http://www.fose-septice.net/raspunsuri-juridice-legislatia-ce-reglementeaza-modalitatea-de-montare-a-foselor-septice/[/url]
  Deci pana la urma tot am aflat raspunsul.
  "Pentru edificarea unor astfel de fose septice vidanjabile este necesar să se obţină o autorizaţie de construcţie eliberată de primăria locului unde se execută lucrarea."

  Comentariu


  • Răspuns la: Fosa ecologica

   Legal trebuie sa se execute lucrarile numai cu autorizare. Ceea ce ar trebui sa difere sau sa fie oarecum numai niste formalitati, este continutul dosarelor de autorizare, cuantumul taxelor si timpul necesar obtinerii actelor. Una este sa construiesti o fosa si alta sa construiesti o casa. Fiecare lucrare de constructie care necesita respectarea unor prevederi legislative, de urbanism etc. trebuie facuta in cunostinta de cauza. Ca toate nu sunt perfecte iar la noi toate sunt imperfecte, deja este o alta discutie si poate fi extrapolata in multe domenii.
   Nu este nimic rau daca se fac lucrurile legal insa ar trebui facute si intr-un sistem flexibil, nerestrictiv si care sa ajute cetateanul, nu sa-l impovareze astfel incat sa fuga de la calea legala.

   Comentariu


   • Eu v-as sugera sa optati pentru o fosa septica din polietilena.Se vidanjeaza la 2 ani si nu miroase. Fosa septica se alege dupa numarul de persoane iar lichidul care iese pe teava de evacuare este admis de Normele Europene. Gasiti si bioactivatori pentru toate modele de fose septice care mentin tevile si fosele curate fara depuneri. Indeparteaza vidanjarea si elimina mirosurile.
    Ultima editare de Consultant sanitare; 29.mar.2015, 19:27.

    Comentariu


    • Răspuns la: Fosa ecologica

     si eu v-as recomanda tot o fosa septica din polietilena: rezista mai bine la crapaturi, ruginirea nu reprezinta o problema si e mai buna si pentru mirosuri.

     Comentariu


     • Răspuns la: Fosa ecologica

      Buna ziua,

      Am si eu nevoie de parerea specialistilor. Am ajuns in punctul in care trebuie sa aleg intre o fosa din beton si una septica ecologica. Vom fi 4 persoane (2 adulti + 2 copii) care vom locui in casa. Problema este ca panza de apa este aproape de suprafata (aprox 2 m). Ce m-ati indruma sa fac ?

      Multumesc

      Comentariu


      • Răspuns la: Fosa ecologica

       Cred ca solutia de fosa septica cu drenaj nu poate fi realizata in cazul dvs.
       Fosa septica cu vidanjare este solutia care se impune.
       Sau daca este posibil, racordarea la instalatia de canalizare a localitatii.
       In cazul in care localitatea nu dispune de canalizare (ma mir, pt ca multe localiati s-au declarat ca si cum au canalizare),putet face o fosa septica cu vidanjare priodica.
       Pt cca 3 luni aveti nevoie de cca18 mc utili in fosa- insemnand defapt o fosa de cca 21 mc.

       Comentariu


       • Răspuns la: Fosa ecologica

        buna seara,
        as dori sa va cer sfatul in privinta unei fose septice ecologice.
        mentionez ca in acest moment,casa de la tara care este locuita de catre 3-4 persoane,avea o toaleta in curte,care a fost transformata in fosa,prin racordarea tevii de la bucatarie/baie.
        "fosa" a fost facuta in mod clasic,din 2 tuburi de fintina care pe fund,au piatra mare pt drenaj....atit.
        intentionez sa plasez o fosa septica alaturi,pt o mai buna epurare a apei.
        ce /cum ma sfatuiti sa fac?multumesc.

        Comentariu


        • Răspuns la: Fosa ecologica

         Buna Ziua,

         doresc sa modernizez o casa din zona rurala. Normal achizitionarea ei a fost fara baie, toaleta aflandu-se in curte, acum doresc sa montez o fosa vidanjabila din polietilena. Am inteles ca imi trebuie autorizatie de constructie dar trebuie si plan al amplasarii avizat de un arhitect? De ce va intreb esta ca langa fosa vreau sa fac o fantana oarba pt apa menajera, desigur cu pietre si sort pentru a asigura o filtrarea a apei, astfel evitand umplerea fosei si vidanjarea ei asa des ( am inteles ca o fosa din polietilena pt un numar de 10 persoane se vidanjeaza cel putin de 2 ori pe an ). apa urmand a fi revarsata mai departe intr-un raulet ce curge nu departe de cabana.
         daca gresesc cu fantana oarba va rog a ma corecta si poate a-mi indica solutii.

         Multumesc.

         Comentariu


         • Răspuns la: Fosa ecologica

          Vidanjarea este necesara datorita sedimentelor, partii solide din apa uzata. Apa din fosa se poate scurge prin dren, fara a fi necesara separarea apei de la lavoar/chiuveta.
          Deversarea in emisar, acel rau nu este recomandat sa se realizeze si nu o puteti face decat in conditii speciale, conform normelor NTPA.
          Vidanjarea depinde de modul de utilizare, folosirea bioactivatorilor etc.
          Apa de la chiuveta nu este atat de curata pentru a fi deversata direct in sol.
          Ati fost la Primarie si ati cerut informatiile respective privind autorizarea lucrarilor?
          Este o casa individuala sau o pensiune?

          Comentariu


          • Răspuns la: Fosa ecologica

           Sunt interesat de o fosa septica sau ministatie de epurare pt. 4 persoane in zona Brasovului. Solul este argilos nisipos cu ceva izvorase, de aceea ma gandesc ca o ministatie ar fi mai potrivita pt. a putea deversa apa direct in sant. Pe de alta parte, ar fi o solutie temporara, intrucat sunt sperante de canalizare in cativa ani. Vecinul si-a instalat in urma cu 4 ani o fosa de 600l cu tuburi de percolare, o vidanjeaza de doua ori pe an si s-a cam colmatat. Ma puteti ajuta cu recomandari de producatori, distribuitori seriosi? Multumesc.

           Comentariu


           • Răspuns la: Fosa ecologica

            @ Consultant sanitare

            Este o casa individuala, ce doresc a o inchiria cu weekendul, va avea 4 sau 5 dormitoare si 2 bai, casa se afla intre un baraj si o statie de epurare ape,casa are in spate un rau de munte, acuma sunt in process de avizare a tot ceea ce este de construit, arhitectul mi-a cerut sa cer si un aviz de la apele romane cum ca zona nu este inundabila, acuma nu stiu daca sa cer si pt fosa septica si amplasarea ei tot de la ei ?. Apa curenta nu este in locatie, alimentarea o voi face din fantana si direct din rau. de aceea ma gandeam ca apa luata din rau si trecuta odata prin o statie de filtrare ca apoi sa fie folosita la dusuri si chiuveta se poate evacua inapoi in rau desigur inainte printrun filtru natural de pietre de diferite marimi si nisip. Numai toaletele sa fie evacuate in fosa de polietilena

            Comentariu


            • Răspuns la: Fosa ecologica

             Partea cu zona inundabila are legatura cu autorizatia de construire.
             In mod normal se duc toate scurgerile de apa uzata in fosa septica.

             Comentariu


             • Răspuns la: Răspuns la: Fosa ecologica

              Postat în original de ion cornel Vezi post
              Fosa a intra in functiune in AUGUST 2012 deci...nu poate fi vorba de vidanjare acum.
              Super pozele ce detaliaza etapele constructiei - caut de ceva vreme exact asta. Am cateva intrebari la dvs.:
              - pentru cate persoane este fosa respectiva si ce dimensiuni are
              - cum se numeste substanta neagra de izolare folosita pe interior si cum s-a comportat pana acum
              - la ce perioada ati vidanjat

              Multumesc

              Comentariu


              • Răspuns la: Fosa ecologica

               Un film ce detaliaza o fosa din beton poate fi vizualizat prin lin-uk de mai jos.

               https://www.youtube.com/watch?v=Ei_cC6anIL4

               sau https://www.youtube.com/watch?v=IhdRJ8KCB3E -un model mai avansat

               Comentariu


               • Răspuns la: Fosa ecologica

                Am o curiozitate legata de diferenta dintre fosele septice si cele de epurare. Am inteles ca primele trateaza apa uzata intr-un mediu anaerob, iar celelalte o fac mai eficient intr-un mediu aerob. Din cat am citit (fara a aprofunda) statiile de epurare oxigeneaza apa prin sisteme de balbotare (pompe de aer). Nedumenrirea mea este legata de posibilitatea de a transforma relativ ieftin o fosa septica intr-o statie de epurare. Daca as instala langa fosa septica o pompa de aer, precum cele folosite la iazuri, care sa aereze lichidul din fosa, nu se poate spune ca am trasformat-o intr-o statie de epurare? Un raspuns afirmativ ar fi o mare realizare, pentru ca pretul unei statii este cel putin dublu fata de cel al unei fose, iar instalarea unei pompe de aer n-ar fi foarte costisitoare.

                Acesta este unul dintre clipurile care au inspirat intrebarea:                Bine, cica si aerarea asta trebuie facuta cu cap:

                Ultima editare de emanuel.teodorescu; 27.oct.2016, 00:21.

                Comentariu

                Procesare...
                X