Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Fosa ecologica

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Răspuns la: Fosa ecologica

    Da, diferenta vizibila este data de echipamentul suplimentar neecsar pentru aerare, o suflanta cu aer cu functionare intr-un anumit regim.
    Pe langa aceasta sulfanta de aer exista si o diferenta semnificativa intre modul de realizare al compartimentelor interioare. Este o diferenta semnificativa in a turna un bazin simplu si un ansamblu mai complicat cu forme interioare proiectate dedicat, asa cum este cazul statiilor de epurare. De aici rezulta un produs mai scump si cu un rezultat mai bun in privinta calitatii apei uzate deversate. Pentru multi sunt doua bazine, cu sau fara suflanta de aer dar adevarul consta in detalii. Pretul nu il pot discuta dar este cert ca nu este datorat doar de suflanta de aer.

    Comentariu


    • Răspuns la: Fosa ecologica

      Ce e de facut daca panza freatica de suprafata (apa de ploaie) sta constant la un nivel in sol de 50-60 cm (primavara cand e sezonul mai umed). Caut o solutie pentru a putea pune o fosa septica cu dren. Intrebarea este daca fosa se va umple cu apa de ploaie. Ar trebui sa fac o fantana langa fosa in care sa deversez supraplinul din fosa?
      Ma gandeam la o fosa de 3000 litrii si supraplinul sa-l drenez intr-o fantana (asta daca nu se recomanda dren subteran). Apa deversata in fantana va mirosii??

      Consumul de apa e unul normal pentru 4 persoane
      Ultima editare de pinzgauer; 13.ian.2017, 14:19.

      Comentariu


      • Răspuns la: Fosa ecologica

        Cum sa deversati apa uzata, chiar si tratata intr-o fantana? Apa din fosa trebuie deversata in sol si nu in panza freatica, trebuie sa treaca prin filtrul natural al solului. Fosa se poate inunda daca apa din sol va avea un nivel ridicat, deasupra drenului. O varianta poate fi colectarea apei intr-un rezervor si utilizarea pentru irigare.
        Deasemena, daca terenul permite, se pot face anumite drenaje ale terenului natural pentru reducerea gradului de umiditate din sol.

        Comentariu


        • Răspuns la: Fosa ecologica

          E un punct de vedere sa deversez apa intr-un bazinc de 2-3 mc si apoi sa o folosesc la irigare. Mnentionez ca "panza freatica" (e gresit spus) este apa de ploaie, solul fiind mai argilos nu are un grad mare de permeabilitate, din aceasta cauza am gandid o fantana pentru deversarea apei din fosa (din cate am inteles de pe forum apa din fosa este microbiologic admisa sa o deversam prin drenuri (adica tot in pamant), ce are daca o bag intr-o fantana?). Mersi de idee (rezervor pentru supraplin). Va rog sa ma sprijiniti cu idei. MULTUMESC!

          Comentariu


          • Răspuns la: Fosa ecologica

            In schemele de montare a drenului, sunt niste distante minime fata de panza freatica, deoarce pamantul o (mai) filtreaza natural inainte sa ajunga in panza freatica. Ceea ce nu este cazul daca o deversati direct in fantanta.
            Meseria se fură - să nu faceţi reclamaţii!

            Comentariu


            • Răspuns la: Fosa ecologica

              In cazul de fata este o solutie?

              Comentariu


              • Răspuns la: Fosa ecologica

                Ce sa fie o solutie? Deversarea fosei direct in fantana? Nu

                http://www.fose-septice-rezervoare.r...percolare.html
                Meseria se fură - să nu faceţi reclamaţii!

                Comentariu


                • cam asa sta treaba
                  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Poza casa.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	81,2 KB 
ID:	627659
                  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Fundatie si canalizarel.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	137,0 KB 
ID:	627660

                  Ee m-am gandit la aceasta solutie. Ar functiona?
                  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Fundatie Canalizare.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	139,5 KB 
ID:	627684
                  Ultima editare de Consultant sanitare; 01.feb.2017, 12:07.

                  Comentariu


                  • Răspuns la: Fosa ecologica

                    O cunostinta sta la baza unui deal iar cel putin primavara, dupa topirea zapezii are probleme majore cu apa in sol. Si are fosa de cel putin 4 ani. La un moment dat a zis ca fosa a fost inundata de apele stranse si a montat o pompa de ape murdare ca sa dreneze apa de langa fosa in alta parte. Nu stiu cat de eficient este drenul lui in aceste conditii, dar se pare ca nu il deranjeaza.
                    Deci, eu nu vad de ce nu ar functiona cei ~36m de dren din schita dumneavoastra
                    Meseria se fură - să nu faceţi reclamaţii!

                    Comentariu


                    • Răspuns la: Fosa ecologica

                      Sigur, drenarea solului in zona respectiva ajuta daca avem unde sa ducem apa. Drenul de langa casa nu sta prea bine acolo, atentie sa nu fie prea aproape de fundatie.
                      Piatra utilizata la dren se va acoperi cu o folie pentru a reduce influenta apei pluviale asupra fucctionarii drenului.

                      Comentariu


                      • Răspuns la: Fosa ecologica

                        Multumesc pentru info. M-am gandit si eu sa acopar zona de drenuri cu o folie care s reziste la eventulele radacini care pot sa o gaureasca.

                        Comentariu


                        • Răspuns la: Răspuns la: Fosa ecologica

                          Protectia va fi si fata de apa din solul aflat deasupra drenului.

                          Comentariu


                          • Eu cred ca cel mai bine cand panza freatica este ridicata sa montezi o statie de epurare,
                            cu un rezervor ulterior cu pompa cu plutitor iar ulterior sistemul de drenaj.Cand nu functioneaza sistemul de drenaj in perioadele cand panza freatica este foarte ridicata va porni pompa care va duce apa la un sant sau chiar va fi reutilizata la irigatul gradinii.Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	schema statie+rezervor+deversare rau.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	125,2 KB 
ID:	627741 De la o fosa septica fie ea ecologica nu poti recicla apa si nu poti deversa in sant.

                            Conform legii trebuie montata o fosa septica ecologica certificata si testata pentru a verifica daca este conforma cu norma Europeana SR-EN 12566-1,in general colaborez cu firme care prezinta astfel de certificare.
                            Mai nou in blocul comunitar nu se mai accepta decat statii de epurare rezidentiale cu eficienta mare(practic apa epurata poate fi reutilizata la udatul gradinii,spalatul masinii,etc).
                            De aceea va recomand ca sa fiti siguri ca nu trebuie sa cheltuiti banii inca o data in viitor sa montati o statie de epurare.
                            Ultima editare de Consultant sanitare; 19.apr.2017, 16:35.

                            Comentariu


                            • Răspuns la: Fosa ecologica

                              Ca este fosa sau statie, tine totusi de mai multe aspecte tehnice sau specifice amplasamentului. Daca ar fi sa mizam doar p eun produs, sigur optiunile ar fi restranse si lipsa concurentei este daunatoare in orice directie. Sigur, o stati de tratare are cea mai bune eficienta a epurarii si permite deversarea in emisar sau utilizarea apei in gardina. La fel putem folosi diverse fose, cu 3 sau 4 compartimente, unele fiind variante destul de evoluate fata de o fosa standard. Daca panza freatica este ridicata, putem gasi produse care au fost dezvoltate tinand cont si de acest aspect. Pentru astfel de aplicatii se poate utiliza o fosa orizontala, cu mai multe compartimente si eficienta mai ridicata. O fosa de acest tip este fosa septica cu patru compartimente cu volum de 2000 L.

                              Comentariu


                              • Răspuns la: Fosa ecologica

                                Buna ziua,

                                Ma aflu intr-o perioada delicata a vietii mele cand trebuie sa o fac si pe asta, si anume sa construiesc o fosa septica, si am ales varianta din beton, cu tot ce-i trebuie - sistem de drenaj, 2 camere, armata cum trebuie si etc
                                Iar pana sa ma apuc de treaba mai intai am pus pe foaie cu meseriasul unele detalii de care inca nu sunt lamurit, si daca se poate sa ma lamuriti dumneavoastra. Ar fi urmatoarele:

                                1. Locuinta e mai mult o casa de vacanta si va fi folosita cu indulgenta de 4 persoane. Asa ca dimensiunea de 2.5x1.5m cu 2.5m adancime mi-ar fi suficienta? Ar insemna un 9.3mc. Luand in calcul ca din lungimea de 2.5m, in 1.5m se va depozita grosierul iar restul de 1m va fi camera unde va ajunge apa curata care mai apoi va pleca spre sistemul de drenaj.

                                2. Fundul fosei sa fie betonat? Daca DA, de ce?

                                3. Peretii fosei, inclusiv placa, le sunt sificienti 15cm grosime?

                                4. Fosa va fi acoperita cu 60cm pamant, e ok?

                                5. Pentru o armare corecta ce fier trebuie de folosit?

                                6. Inainte de turnarea peretilor doresc ca de jur imprejur sa acopar malul de pamant cu folie de ciolofan pentru ca apa din ciment sa nu fie absorbita de pamant. E o operatiune ok?

                                7. Panta scurgerii ce porneste din casa spre fosa o pot face incepand de la ce adancime? Trebuie tot 90 cm limita de inghet? Ca totusi in scurgere apa nu sta, curge la vale spre fosa

                                8. Panta minima e de 3% pe ml? Adica daca am fosa la distanta de 20m fata de unde incepe scurgerea, va rezulta o diferenta de nivel de 60cm pana in punctul in care se inteapa in fosa?? Iar daca scurgerea incepe de la 90cm se mai adauga cei 60cm, asta ar inseamna ca fosa mea sa fie la 1.5m adancime? Aici va rog sa ma lamuriti musai ca nu am idee deloc cum se procedeaza

                                9. Ar fi o distanta maxim de luat in calcul pentru sistemul de scurgere de la casa pana la fosa?

                                10. E indicat ca interiorul fosei sa fie hidroizolat?

                                Comentariu

                                Procesare...
                                X