Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Fosa ecologica

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Răspuns la: Fosa ecologica

  Buna ziua,
  Am avut si eu problema asta pentru o casa in mediu rural unde nu era canalizare, am incercat sa gasesc o solutie de epurare a apei menajere...., dar din fericire am dat peste o firma din Bucuresti care spre surprinderea mea fabrica statii de epurare la care nu este necesara utilizarea de curnet electric,bioactivatori si cel mai tare nu se vidanjeaza deloc.Ei nu folosesc furtune de drenaj care se pot colmata, infunda mult mai repede, ci folosesc niste tevi speciale care sunt cam pe la acelasi pret dar mult mai eficiente si rezistente). Apropo sunt foarte decenti la preturi.Stiu ca se numea ceva cu Waste water easy srl probabil ii gasiti pe net.
  Sper sa va fie utila aceasta informatie.

  Comentariu


  • Răspuns la: Fosa ecologica

   Postat în original de Rodicaaa Vezi post
   din fericire am dat peste o firma din Bucuresti care spre surprinderea mea fabrica statii de epurare la care nu este necesara utilizarea de curnet electric, bioactivatori si cel mai tare nu se vidanjeaza deloc.
   Am trait sa o vad si pe asta.
   Ne puteti da mai multe detalii sau un link unde "sa ne desteptam si noi"

   Comentariu


   • Răspuns la: Fosa ecologica

    Postat în original de fanero Vezi post
    Am trait sa o vad si pe asta.
    Ne puteti da mai multe detalii sau un link unde "sa ne desteptam si noi"
    http://www.foseseptice-epurare.ro/ este site-ul firmei

    Comentariu


    • Buna ziua,
     Am montat acum vreun an pe vremea asta o fosa ecologica. Montajul a fost facut de cei de la care am si cumparat-o si din ce-mi aduc aminte s-a facut asa:
     - o mare groapa
     - umplutura de nisip compactat
     - fosa
     - nisip de jur-imprejurul ei
     - furtunul de dren asezat pe pietris 16-32

     Acum “problema” e ca fosa s-a “lasat” intr-o parte, nu rau dar vizibil. Firma este din Cluj , as apela la “garantie”, dar sa vina pana aici pentru o treaba probabil simpla - nu imi place sa pun oamenii pe drumuri.

     ce ar trebui facut?
     Multumesc

     Comentariu


     • Puteti pune cateva fotografii sa vedem mai exact cum este.
      Si la mine s-a inclinat putin acum doi ani dar nu a afectat functionarea fosei

      Comentariu


      • In curand ma apuc si eu de constructia unei mini statii de epurare a apei cu 3 camere din beton si apoi voi tencui cu mortar hidroizolant pentru a evita scurgerile in pamant.
       In prima camera voi separa namolul care se la lasa la fund, grasimile se vor ridica la suprafata, iar la mijloc va fi apa ce va fi transferata in al doilea bazin. Aici voi monta o pompa de aer ca cele pentru iazuri unde cu ajutorul oxigenului va avea loc descompunerea aeroba. De aici apa va fi transferata in al treilea bazin unde se va decanta, iar cu ajutorul unei pompe aer lift actionata de aceeasi pompa de aer voi trage namolul decantat pe fund si voi pompa in primul bazin. In acest ultim bazin voi face ca apa ori sa se scurga subteran intr-un camp de deversare cu 3 tevi de dren ori voi monta o pompa submersibila cu flotor care va pompa apa in gradina, iar in cazul defectarii pompei voi monta pentru siguranta un intrerupator cu flotor care va sta undeva mai sus iar cand apa va ajunge acolo va porni o alarma ca ma va anunta ca nivelul apei este prea mare asta insemnand ca pompa are probleme.
       Separat voi avea un panou de comanda unde voi monta alarma ce va fi conectata la flotorul din ultimul bazin si la pompa de aer. Aici am o problema si sper sa ma ajutati voi. Incerc sa gasesc aici la noi un intrerupator care intra in el in furtun de la pompa de aer iar cand aceasta se defecteaza si nu mai baga aer acest intrerupator va cupla si va actiona alarma.
       Voi reveni cu poze cand voi incepe lucrul.

       Comentariu


       • Am realizat fosa insa nu din beton si din 3 bazine de 1000l. Le-am legat intre ele cu teava de canalizare de 75. In primul bazin se scurge tot, grosul de duce la fund, la mijloc apa si sus se aduna grasimea.
        In al doilea ajunge doar apa. Aici am pus o pompa de aer de iaz cu difuzor de bule care merge non-stop.
        In al treilea bazin ajunge apa unde am o pompa submersibila cu flotor care porneste automat cand bazinul e cam pe jumatate. Apa o folosesc sa ud gazonul caruia ii prieste foarte bine. Tind sa cred ca apa destul de curata deoarece in ultimul bazin sunt multi mormoloci.
        O folosesc cu succes de un an si inca nu am golit-o.

        Comentariu

        Procesare...
        X