Fosa ecologica

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Armata
    a răspuns
    Răspuns la: Fosa ecologica

    Ce sa fie o solutie? Deversarea fosei direct in fantana? Nu

    Modalitatea de efectuare a testului de percolarea pentru aflarea ariei campului de drenaj pentru o fosa septica astfel incat sa cunoasteti lungimea tubului de dren

    Lasă un comentariu:


  • pinzgauer
    a răspuns
    Răspuns la: Fosa ecologica

    In cazul de fata este o solutie?

    Lasă un comentariu:


  • Armata
    a răspuns
    Răspuns la: Fosa ecologica

    In schemele de montare a drenului, sunt niste distante minime fata de panza freatica, deoarce pamantul o (mai) filtreaza natural inainte sa ajunga in panza freatica. Ceea ce nu este cazul daca o deversati direct in fantanta.

    Lasă un comentariu:


  • pinzgauer
    a răspuns
    Răspuns la: Fosa ecologica

    E un punct de vedere sa deversez apa intr-un bazinc de 2-3 mc si apoi sa o folosesc la irigare. Mnentionez ca "panza freatica" (e gresit spus) este apa de ploaie, solul fiind mai argilos nu are un grad mare de permeabilitate, din aceasta cauza am gandid o fantana pentru deversarea apei din fosa (din cate am inteles de pe forum apa din fosa este microbiologic admisa sa o deversam prin drenuri (adica tot in pamant), ce are daca o bag intr-o fantana?). Mersi de idee (rezervor pentru supraplin). Va rog sa ma sprijiniti cu idei. MULTUMESC!

    Lasă un comentariu:


  • Consultant sanitare
    a răspuns
    Răspuns la: Fosa ecologica

    Cum sa deversati apa uzata, chiar si tratata intr-o fantana? Apa din fosa trebuie deversata in sol si nu in panza freatica, trebuie sa treaca prin filtrul natural al solului. Fosa se poate inunda daca apa din sol va avea un nivel ridicat, deasupra drenului. O varianta poate fi colectarea apei intr-un rezervor si utilizarea pentru irigare.
    Deasemena, daca terenul permite, se pot face anumite drenaje ale terenului natural pentru reducerea gradului de umiditate din sol.

    Lasă un comentariu:


  • pinzgauer
    a răspuns
    Răspuns la: Fosa ecologica

    Ce e de facut daca panza freatica de suprafata (apa de ploaie) sta constant la un nivel in sol de 50-60 cm (primavara cand e sezonul mai umed). Caut o solutie pentru a putea pune o fosa septica cu dren. Intrebarea este daca fosa se va umple cu apa de ploaie. Ar trebui sa fac o fantana langa fosa in care sa deversez supraplinul din fosa?
    Ma gandeam la o fosa de 3000 litrii si supraplinul sa-l drenez intr-o fantana (asta daca nu se recomanda dren subteran). Apa deversata in fantana va mirosii??

    Consumul de apa e unul normal pentru 4 persoane
    Ultima editare de pinzgauer; 13.ian.2017, 14:19.

    Lasă un comentariu:


  • Consultant sanitare
    a răspuns
    Răspuns la: Fosa ecologica

    Da, diferenta vizibila este data de echipamentul suplimentar neecsar pentru aerare, o suflanta cu aer cu functionare intr-un anumit regim.
    Pe langa aceasta sulfanta de aer exista si o diferenta semnificativa intre modul de realizare al compartimentelor interioare. Este o diferenta semnificativa in a turna un bazin simplu si un ansamblu mai complicat cu forme interioare proiectate dedicat, asa cum este cazul statiilor de epurare. De aici rezulta un produs mai scump si cu un rezultat mai bun in privinta calitatii apei uzate deversate. Pentru multi sunt doua bazine, cu sau fara suflanta de aer dar adevarul consta in detalii. Pretul nu il pot discuta dar este cert ca nu este datorat doar de suflanta de aer.

    Lasă un comentariu:


  • emanuel.teodorescu
    a răspuns
    Răspuns la: Fosa ecologica

    Am o curiozitate legata de diferenta dintre fosele septice si cele de epurare. Am inteles ca primele trateaza apa uzata intr-un mediu anaerob, iar celelalte o fac mai eficient intr-un mediu aerob. Din cat am citit (fara a aprofunda) statiile de epurare oxigeneaza apa prin sisteme de balbotare (pompe de aer). Nedumenrirea mea este legata de posibilitatea de a transforma relativ ieftin o fosa septica intr-o statie de epurare. Daca as instala langa fosa septica o pompa de aer, precum cele folosite la iazuri, care sa aereze lichidul din fosa, nu se poate spune ca am trasformat-o intr-o statie de epurare? Un raspuns afirmativ ar fi o mare realizare, pentru ca pretul unei statii este cel putin dublu fata de cel al unei fose, iar instalarea unei pompe de aer n-ar fi foarte costisitoare.

    Acesta este unul dintre clipurile care au inspirat intrebarea:



    Bine, cica si aerarea asta trebuie facuta cu cap:

    Ultima editare de emanuel.teodorescu; 27.oct.2016, 00:21.

    Lasă un comentariu:


  • Adyyda
    a răspuns
    Răspuns la: Răspuns la: Fosa ecologica

    Postat în original de ion cornel
    Fosa a intra in functiune in AUGUST 2012 deci...nu poate fi vorba de vidanjare acum.
    Super pozele ce detaliaza etapele constructiei - caut de ceva vreme exact asta. Am cateva intrebari la dvs.:
    - pentru cate persoane este fosa respectiva si ce dimensiuni are
    - cum se numeste substanta neagra de izolare folosita pe interior si cum s-a comportat pana acum
    - la ce perioada ati vidanjat

    Multumesc

    Un film ce detaliaza o fosa din beton poate fi vizualizat prin linkul de mai jos sau un model mai avansat

    Lasă un comentariu:


  • Consultant sanitare
    a răspuns
    Răspuns la: Fosa ecologica

    Partea cu zona inundabila are legatura cu autorizatia de construire.
    In mod normal se duc toate scurgerile de apa uzata in fosa septica.

    Lasă un comentariu:


  • Cypher
    a răspuns
    Răspuns la: Fosa ecologica

    @ Consultant sanitare

    Este o casa individuala, ce doresc a o inchiria cu weekendul, va avea 4 sau 5 dormitoare si 2 bai, casa se afla intre un baraj si o statie de epurare ape,casa are in spate un rau de munte, acuma sunt in process de avizare a tot ceea ce este de construit, arhitectul mi-a cerut sa cer si un aviz de la apele romane cum ca zona nu este inundabila, acuma nu stiu daca sa cer si pt fosa septica si amplasarea ei tot de la ei ?. Apa curenta nu este in locatie, alimentarea o voi face din fantana si direct din rau. de aceea ma gandeam ca apa luata din rau si trecuta odata prin o statie de filtrare ca apoi sa fie folosita la dusuri si chiuveta se poate evacua inapoi in rau desigur inainte printrun filtru natural de pietre de diferite marimi si nisip. Numai toaletele sa fie evacuate in fosa de polietilena

    Lasă un comentariu:


  • Neinteresant
    a răspuns
    Răspuns la: Fosa ecologica

    Sunt interesat de o fosa septica sau ministatie de epurare pt. 4 persoane in zona Brasovului. Solul este argilos nisipos cu ceva izvorase, de aceea ma gandesc ca o ministatie ar fi mai potrivita pt. a putea deversa apa direct in sant. Pe de alta parte, ar fi o solutie temporara, intrucat sunt sperante de canalizare in cativa ani. Vecinul si-a instalat in urma cu 4 ani o fosa de 600l cu tuburi de percolare, o vidanjeaza de doua ori pe an si s-a cam colmatat. Ma puteti ajuta cu recomandari de producatori, distribuitori seriosi? Multumesc.

    Lasă un comentariu:


  • Consultant sanitare
    a răspuns
    Răspuns la: Fosa ecologica

    Vidanjarea este necesara datorita sedimentelor, partii solide din apa uzata. Apa din fosa se poate scurge prin dren, fara a fi necesara separarea apei de la lavoar/chiuveta.
    Deversarea in emisar, acel rau nu este recomandat sa se realizeze si nu o puteti face decat in conditii speciale, conform normelor NTPA.
    Vidanjarea depinde de modul de utilizare, folosirea bioactivatorilor etc.
    Apa de la chiuveta nu este atat de curata pentru a fi deversata direct in sol.
    Ati fost la Primarie si ati cerut informatiile respective privind autorizarea lucrarilor?
    Este o casa individuala sau o pensiune?

    Lasă un comentariu:


  • Cypher
    a răspuns
    Răspuns la: Fosa ecologica

    Buna Ziua,

    doresc sa modernizez o casa din zona rurala. Normal achizitionarea ei a fost fara baie, toaleta aflandu-se in curte, acum doresc sa montez o fosa vidanjabila din polietilena. Am inteles ca imi trebuie autorizatie de constructie dar trebuie si plan al amplasarii avizat de un arhitect? De ce va intreb esta ca langa fosa vreau sa fac o fantana oarba pt apa menajera, desigur cu pietre si sort pentru a asigura o filtrarea a apei, astfel evitand umplerea fosei si vidanjarea ei asa des ( am inteles ca o fosa din polietilena pt un numar de 10 persoane se vidanjeaza cel putin de 2 ori pe an ). apa urmand a fi revarsata mai departe intr-un raulet ce curge nu departe de cabana.
    daca gresesc cu fantana oarba va rog a ma corecta si poate a-mi indica solutii.

    Multumesc.

    Lasă un comentariu:


  • TFB
    a răspuns
    Răspuns la: Fosa ecologica

    buna seara,
    as dori sa va cer sfatul in privinta unei fose septice ecologice.
    mentionez ca in acest moment,casa de la tara care este locuita de catre 3-4 persoane,avea o toaleta in curte,care a fost transformata in fosa,prin racordarea tevii de la bucatarie/baie.
    "fosa" a fost facuta in mod clasic,din 2 tuburi de fintina care pe fund,au piatra mare pt drenaj....atit.
    intentionez sa plasez o fosa septica alaturi,pt o mai buna epurare a apei.
    ce /cum ma sfatuiti sa fac?multumesc.

    Lasă un comentariu:

Procesare...