Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Fosa ecologica

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Cypher
  a răspuns
  Răspuns la: Fosa ecologica

  Buna Ziua,

  doresc sa modernizez o casa din zona rurala. Normal achizitionarea ei a fost fara baie, toaleta aflandu-se in curte, acum doresc sa montez o fosa vidanjabila din polietilena. Am inteles ca imi trebuie autorizatie de constructie dar trebuie si plan al amplasarii avizat de un arhitect? De ce va intreb esta ca langa fosa vreau sa fac o fantana oarba pt apa menajera, desigur cu pietre si sort pentru a asigura o filtrarea a apei, astfel evitand umplerea fosei si vidanjarea ei asa des ( am inteles ca o fosa din polietilena pt un numar de 10 persoane se vidanjeaza cel putin de 2 ori pe an ). apa urmand a fi revarsata mai departe intr-un raulet ce curge nu departe de cabana.
  daca gresesc cu fantana oarba va rog a ma corecta si poate a-mi indica solutii.

  Multumesc.

  Lasă un comentariu:


 • TFB
  a răspuns
  Răspuns la: Fosa ecologica

  buna seara,
  as dori sa va cer sfatul in privinta unei fose septice ecologice.
  mentionez ca in acest moment,casa de la tara care este locuita de catre 3-4 persoane,avea o toaleta in curte,care a fost transformata in fosa,prin racordarea tevii de la bucatarie/baie.
  "fosa" a fost facuta in mod clasic,din 2 tuburi de fintina care pe fund,au piatra mare pt drenaj....atit.
  intentionez sa plasez o fosa septica alaturi,pt o mai buna epurare a apei.
  ce /cum ma sfatuiti sa fac?multumesc.

  Lasă un comentariu:


 • ABBA
  a răspuns
  Răspuns la: Fosa ecologica

  Cred ca solutia de fosa septica cu drenaj nu poate fi realizata in cazul dvs.
  Fosa septica cu vidanjare este solutia care se impune.
  Sau daca este posibil, racordarea la instalatia de canalizare a localitatii.
  In cazul in care localitatea nu dispune de canalizare (ma mir, pt ca multe localiati s-au declarat ca si cum au canalizare),putet face o fosa septica cu vidanjare priodica.
  Pt cca 3 luni aveti nevoie de cca18 mc utili in fosa- insemnand defapt o fosa de cca 21 mc.

  Lasă un comentariu:


 • macfero
  a răspuns
  Răspuns la: Fosa ecologica

  Buna ziua,

  Am si eu nevoie de parerea specialistilor. Am ajuns in punctul in care trebuie sa aleg intre o fosa din beton si una septica ecologica. Vom fi 4 persoane (2 adulti + 2 copii) care vom locui in casa. Problema este ca panza de apa este aproape de suprafata (aprox 2 m). Ce m-ati indruma sa fac ?

  Multumesc

  Lasă un comentariu:


 • feco
  a răspuns
  Răspuns la: Fosa ecologica

  si eu v-as recomanda tot o fosa septica din polietilena: rezista mai bine la crapaturi, ruginirea nu reprezinta o problema si e mai buna si pentru mirosuri.

  Lasă un comentariu:


 • Danciu Razvan
  a răspuns
  Eu v-as sugera sa optati pentru o fosa septica din polietilena.Se vidanjeaza la 2 ani si nu miroase. Fosa septica se alege dupa numarul de persoane iar lichidul care iese pe teava de evacuare este admis de Normele Europene. Gasiti si bioactivatori pentru toate modele de fose septice care mentin tevile si fosele curate fara depuneri. Indeparteaza vidanjarea si elimina mirosurile.
  Ultima editare de Consultant sanitare; 29.mar.2015, 19:27.

  Lasă un comentariu:


 • Consultant sanitare
  a răspuns
  Răspuns la: Fosa ecologica

  Legal trebuie sa se execute lucrarile numai cu autorizare. Ceea ce ar trebui sa difere sau sa fie oarecum numai niste formalitati, este continutul dosarelor de autorizare, cuantumul taxelor si timpul necesar obtinerii actelor. Una este sa construiesti o fosa si alta sa construiesti o casa. Fiecare lucrare de constructie care necesita respectarea unor prevederi legislative, de urbanism etc. trebuie facuta in cunostinta de cauza. Ca toate nu sunt perfecte iar la noi toate sunt imperfecte, deja este o alta discutie si poate fi extrapolata in multe domenii.
  Nu este nimic rau daca se fac lucrurile legal insa ar trebui facute si intr-un sistem flexibil, nerestrictiv si care sa ajute cetateanul, nu sa-l impovareze astfel incat sa fuga de la calea legala.

  Lasă un comentariu:


 • fanero
  a răspuns
  Răspuns la: Răspuns la: Fosa ecologica

  Postat în original de Specialistul MC Vezi post
  http://www.fose-septice.net/raspunsuri-juridice-legislatia-ce-reglementeaza-modalitatea-de-montare-a-foselor-septice/[/url]
  Deci pana la urma tot am aflat raspunsul.
  "Pentru edificarea unor astfel de fose septice vidanjabile este necesar să se obţină o autorizaţie de construcţie eliberată de primăria locului unde se execută lucrarea."

  Lasă un comentariu:


 • anti77
  a răspuns
  Răspuns la: Fosa ecologica

  Postat în original de anti77 Vezi post
  pana acum nu au mai eliberat niciodata autorizatie separat pt. fosa ci numai impreuna cu case noi.
  Avand in vedere ca 80% din locuitori din comuna nici nu au fose...

  Garda de Mediu mi-a trimis sesizarea adresata lor tot la primarie, iar de la Directia de Sanatate Publica am PV precum ca toti vecinii recunosc ca devarsa "materiale fecalier menajere" si ca trebuie sa-si faca fose. Tot acel PV de la DSP mentioneaza ca fosa mea este in regula din punctul lor de vedere. Detin analize laborator ca fantana mi-a fost infectata cu bacterii mortale Ecoli si streptococi fecali. Nu a fost amendat nimeni pana acum, desi deversarea de materiale fecalier menajere in canale deschise conform legea apelor din 1996 constituie infractiune (1->5 ani, sau 15-20 ani daca moare cineva din aceasta cauza). Nu prea pot depune denunt penal, ca oricum nu vor fi condamnati cei 80% din proprietarii din comuna in frunte cu primarul care le este complice, iar ganditi-va daca incep toti astia si rudele lor sa-mi bata la poarta... Ar trebui sa oblig cumva primaria sa depolueze zona, eventual sa betoneze acest parau/sant/canal de la marginea drumului.

  Lasă un comentariu:


 • Consultant sanitare
  a răspuns
  Răspuns la: Fosa ecologica

  Orice raspuns va oferim noi, din cauza modului de abordare neunitara si subiectiva a problemelor legate de autorizare in cazul diverselor autoritati locale, nu exista o regula certa. Evident ca ultima solutie pe care o aveti este contestarea acestei sanctiuni si aceasta se face la Judecatorie. Uneori este suficient sa ii spuneti celui care va ameninta cu amenda, deranjat de atitudinea dvs. de cetatean mai corect, ca exista si varianta actionarii in judecata. Reactia acestuia nu o pot cunoaste dar merita incercat, putin voalat.
  Certificatul de Urbanism este doar un document informativ si nu va ajuta cu nimic. In primaria respectiva exista si alte persoane decat cel care va ameninta, ar trebui sa incercati sa obtineti informatii pe alte cai, tot din Primarie. Daca a existat o autorizare anterioara pentru macar o singura locuinta este o situatie nefavorabila dvs. in caz ca o sa continuati conflictul.
  Reclamatia legata de evacuarea apelor uzate de catre vecini ar trebui sa o faceti la alte autoritati, Ape, Mediu etc..
  Ultima editare de Consultant sanitare; 31.oct.2013, 10:35.

  Lasă un comentariu:


 • anti77
  a răspuns
  Răspuns la: Răspuns la: Fosa ecologica

  Postat în original de RaduCA Vezi post
  Cred că greşiţi pe undeva: la calcule, la exprimarea valorii, la moneda (lei vechi în loc de noi)...
  Art. 26

  (1) Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii, să fie considerate infracţiuni:

  a) executarea sau desfiinţarea, totală ori parţială, fără autorizaţie a lucrărilor prevăzute la art. 3, cu excepţia celor menţionate la lit. b), de către investitor şi executant;
  ...
  (2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1), săvârşite de persoanele fizice sau juridice, se sancţionează cu amendă după cum urmează:
  - de la 1.000 lei la 100.000 lei, cele prevăzute la lit. a);
  Dar intradevar, am gresit cu un 0, scuzati-ma, dar nu prea dorm de cateva nopti. Costurile de autorizare sunt numai max. 10.000 RON si nu 100.000 RON, dar daca depun cereri pt. fosa sigur primesc si amenda daca e deja construita.

  Citind pe alte forumuri este necesara autorizatie de constructie si pentru antene satelit si pt. grilluri de gradina...

  Postat în original de Specialistul MC
  Ca o parere personala, consider ca daca nu construiti fosa ci doar o montati nu este necesar sa obtineti o autorizatie de constructie ci doar un certificat de urbanism.
  Certificatul de urbanism eliberat de administrţia publică locală nu înlocuieşte autorizaţia de construire şi nu conferă drept de construire (acest fapt este subliniat cu majuscule pe certificatul de urbanism). Începerea lucrărilor, fără a deţine autorizaţie de construire, se sancţionează cu amendă contravenţională, conform cap. III, art. 26 din Legea nr. 50/1991 republicată.

  Deci eu va rog inca odata, daca aveti cunostinte la o primarie rurala, va rog mult sa va interesati voi cum e cu autorizarea acestor fose si reveniti aici cu raspunsul sa stie si altii. Ganditi-va oricand aveti o disputa cu primaria, pot veni sa va amendeze daca nu sunteti in regula.
  Ultima editare de anti77; 31.oct.2013, 10:17.

  Lasă un comentariu:


 • Specialistul MC
  a răspuns
  Răspuns la: Fosa ecologica

  Postat în original de anti77 Vezi post
  Detin o fosa ecologica tip Imhoff montata anul trecut cu camp de drenaj la o casa construita in 1975. Fosa o sosit cu un certificat de conformitate cu toate normele in vigoare. Primaria vrea sa ma amendeze ca nu detin autorizatie de constructie la fosa......
  Ca o parere personala, consider ca daca nu construiti fosa ci doar o montati nu este necesar sa obtineti o autorizatie de constructie ci doar un certificat de urbanism. Un raspuns la o intrebare asemanatoare puteti vedea aici: http://www.fose-septice.net/raspunsu...selor-septice/

  Lasă un comentariu:


 • RaduCA
  a răspuns
  Răspuns la: Răspuns la: Fosa ecologica

  Postat în original de anti77 Vezi post
  [...] obtinerea autorizatiei de constructie dupa un calcul rapid ajunge cam tot la suma de 100.000 lei [...]
  Cred că greşiţi pe undeva: la calcule, la exprimarea valorii, la moneda (lei vechi în loc de noi)...

  Lasă un comentariu:


 • anti77
  a răspuns
  Răspuns la: Răspuns la: Fosa ecologica

  Postat în original de fanero Vezi post
  Si totusi de ce nu ii intrebati.
  Raspunsul primit ar fi util si pentru altii care vor sa-si cumpere si sa monteze o fosa dupa ce au finalizat constructia casei.
  Deoarece nu prea mai pot intreba. Am facut reclamatie ca vecinii amonte devarsa ape fecaloid menajere in paraul de pe strada, si la audienta la primar am fost amenintat cu amenda pt. lipsa autorizatie constructie pentru fosa septica imhoff, daca nu ma opresc cu reclamatiile. Primarul (infect ca si apa din acel parau) ar pierde votul oamenilor daca ar lua masuri... Pe de alta parte obtinerea autorizatiei de constructie dupa un calcul rapid ajunge cam tot la suma de 100.000 lei, deoarece sunt necesare exact acelasi documente/avize/proiecte ca si pt. constructia unei case.

  Daca aveti cunostinte la o primarie rurala, va rog mult sa va interesati voi cum e cu autorizarea acestor fose si reveniti aici cu raspunsul, eu nu vreau sa ma pun cu mafia politica.

  Lasă un comentariu:


 • fanero
  a răspuns
  Răspuns la: Fosa ecologica

  Postat în original de anti77 Vezi post
  singurul articol care se poate aplica ar fi
  Si totusi de ce nu ii intrebati.
  Raspunsul primit ar fi util si pentru altii care vor sa-si cumpere si sa monteze o fosa dupa ce au finalizat constructia casei.

  Lasă un comentariu:

Procesare...
X