Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Fosa ecologica

Adună
Acesta este un topic important.
X
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Consultant sanitare
    a răspuns
    Postat în original de crdi26 Vezi post
    Buna seara,
    Nu stiu daca postez bine si imi cer scuze daca nu am postat bine.
    Am o fosa septica din beton si vreau sa scot apa pluviala din fosa sa o transport pe o distanta de aproximativ 40 de metri si o inclinatie a traselui de aproximativ 8 grade. Fosa are o adancime de aproximatin 2.5 metri.
    Intrebarea mea este ce fel de pompa imi trebuie ca sa poata sa invinga inclinatia si sa aiba un debit rezonabil.
    Va multumesc
    Ce legatura are apa pluviala cu fosa?
    NOTA: Apa pluviala este apa provenita din precipitatii.

Lasă un comentariu:

• Sandu_T
    a răspuns
    Postat în original de crdi26 Vezi post
    Buna seara,
    Am o fosa septica din beton si vreau sa scot apa pluviala din fosa sa o transport pe o distanta de aproximativ 40 de metri si o inclinatie a traselui de aproximativ 8 grade.
    Fosa are o adancime de aproximatin 2.5 metri.
    Intrebarea mea este ce fel de pompa imi trebuie ca sa poata sa invinga inclinatia si sa aiba un debit rezonabil.
    Va multumesc
    Am cumpărat o pompă din bazar, de 750 w putere, care scoate 3 mc/h. Am plătit circa 250 lei.
    Este turcească, sorbul şi sita sunt la mijlocul pompei iar în partea inferioară are corp separat pentru ulei.
    Trebuie verificată dacă are ulei şi dacă buşonul de alimentare este etanş.
    Pe etichetă scrie că împinge la debitul menţionat până la 40 de metri vertical.
    Eu am testat 100 m orizontal + 8 vertical şi nu a dat semne de oboseală.
    Regret totuşi că nu am luat una de 1,5 kw ca să o pot monta pe mai multe circuite pentru grădinărit.
    În Dedeman o pompă asemănătoare costă de 5 ori mai mult, dar ai şi garanţie, pe când în bazar...
    Nu-ţi lua pompă mică, cum sunt cele ruseşti la 100 de lei, fiindcă se defectează repede (ori se ard, ori se rupe axul).

Lasă un comentariu:

• crdi26
    a răspuns
    Buna seara,
    Am o fosa septica din beton si vreau sa scot apa pluviala din fosa sa o transport pe o distanta de aproximativ 40 de metri si o inclinatie a traselui de aproximativ 8 grade.
    Fosa are o adancime de aproximatin 2.5 metri.
    Va multumesc

Lasă un comentariu:

• john25
    a răspuns
    parerea mea e ca o fosa ar trebui sa aiba 2 compartimente,daca si scurgerile sunt separate,1 pt ape curate(dus,bideu,chiuveta) teava de 50,2 pt ape murdare (wc,masina de spalat)teava 100 si 50,astfel in primul compartiment se poate lasa orificii in placa pt scurgere deirecta in sol,iar in cel de-al doilea caz vidanjat.

Lasă un comentariu:

• Consultant sanitare
    a răspuns
    Fosa fara fund betonat si care nu este hidroizolata se cheama hazna sau cum doriti sa ii spuneti. O astfel de fosa nu poate functiona corect si nu isi atinge scopul propus.

Lasă un comentariu:

• john25
    a răspuns
    Postat în original de ivan_turbinca Vezi post
    ce se preteaza pe fundul unei fose de beton fara fund betonat facuta la tara,pietris sau niste resturi de caramida sparta? va intreb deoarece persoana respectiva are din belsug de la o demolare. Multumesc!
    cei de la protectia mediului spun ca fundul fosei trebuie betonat cit si hidroizolat,scurgerile de amoniac in panza freatica....etc fantani in apropiere nui pre bine.

Lasă un comentariu:

• palmera
    a răspuns
    Plan,schite ceva !Cum construim in regie propie fosa septica din beton functionala ?
    dle seni asteptam sfaturi

Lasă un comentariu:

• ivan_turbinca
    a răspuns
    ce se preteaza pe fundul unei fose de beton fara fund betonat facuta la tara,pietris sau niste resturi de caramida sparta? va intreb deoarece persoana respectiva are din belsug de la o demolare. Multumesc!

Lasă un comentariu:

• Consultant sanitare
    a răspuns
    Bioactivatorul ajuta procesul in sensul ca asigura si mentine la un nivel optima microorganismele necesare desfasurarii procesului de epurare a apei uzate din fosa.
    Deasemeena elimina resturilor organice din fosa si de pe traseul WC -fosa, eliminand si mirosurile neplacute.

Nu puteti pune un plan, o schita sau o poza cu structura fosei dvs.?

Lasă un comentariu:

• Seni
    a răspuns
    este in exploatare de 2 ani...
    in primul an, cand a inceput caldura, mirosea, dar am folosit bioactivator si de atunci nu mai am probleme...

Lasă un comentariu:

• Consultant sanitare
    a răspuns
    Re: fosa ecologica

Postat în original de Seni
    eu personal il sfatuiesc pe nicu 78 sa opteze pentru fosa betonata, la nevoie il pot ajuta cu schite....
    Putem vedea solutia pentru care ati optat? Este in exploatare acum?

Lasă un comentariu:

• nicu78
    a răspuns
    fose ecologice

Pai as avea nevoie chiar de o schita ..dar as vrea mai intii , cine poate sa-mi spuna cit ma ajunge o fosa betonata , de la A..la Z...
    Ca o fosa ecologica am vazut cit costa , si cit imi trebuie mie , am gasit la domnul bio-activ ...una de 4 persoane ma ajunge la 20 milioane...sincer sa spun nui mult ..dar problema cit ma costa manopera ???..aici e problema.
    De aceea as vrea sa vad diferenta dintr-o fosa ecologica si una betonata ....
    Ca sa stiu ce sa fac...si ce sa le spun la meseriasi ..ca nu ma apuc eu sa sap groapa acum ..ca nu am timp..

Lasă un comentariu:

• Seni
    a răspuns

Postat în original de Mircea G
    Buna gluma !
    Puteti estima cit costa o asa inlocuire ?
    simplu Mircea..., mai mult decat instalarea unei fose ecologice noi, mai trebuie ceva cheltuiala si cu distrugerea celei de beton...
    eu am fosa de beton, facuta ca la carte...., sistem de drenare si tot ce tine de el..., dar nu as renunta in ruptul capului la ea pentru una gen dl.bio-activ...
    plus ca .... bio-activ a strecurat o greseala in sfaturile date lui nicu78, nu se executa nici un put la terminarea tubulaturii de drenare, se scoate numai o aerisire.....
    eu personal il sfatuiesc pe nicu 78 sa opteze pentru fosa betonata, la nevoie il pot ajuta cu schite....

Lasă un comentariu:

• Mircea G
    a răspuns

Postat în original de bio-activ
    .........Sa va spun sincer, in ziua de azi, toata lumea incearca sa scape de vechile haznale din beton, chiar si cei care au o deja fosa veche din beton, solicita anularea si inlocurea ei cu o fosa septica ecologica.
    !
    Astea sint bancuri pe care le puteti posta la " RELAXARE "
    Care toata lumea ???? Adica toti care au haznale de beton n-au ce face cu niste zeci de milioane si " solicita " , oare cui ???? ( lui bio-activ ) sa le monteze fose septice " ecologice " ?????
    Buna gluma !
    Puteti estima cit costa o asa inlocuire ?

Lasă un comentariu:

• bio-activ
    a răspuns

Postat în original de nicu78
    Eiiiii uite ca la mine meseriasul a spus invers...cica sa faca o groapa, betonata si ce mai trebuie acolo , cica e mai eficienta , decit o fosa care trebuie vidanjata la un an , sau la cit trebuie , si mai costa si un sac de bani sa vie sa vidanjeze mai ales daca esti in afara orasului.
    Dar totusi eu o sa ma mai gindesc , nu sint inca decis cum o sa fac....
    Daca puteti sa puneti domnul Bio-activ ceva poze cu acea fosa ...si de unde so cumpar..sa am ideee si cam cit costa.....
    Sa va spun sincer, in ziua de azi, toata lumea incearca sa scape de vechile haznale din beton, chiar si cei care au o deja fosa veche din beton, solicita anularea si inlocurea ei cu o fosa septica ecologica.
    Acum ramane la latitudinea dvs. ce alegere veti face. va doresc sa faceti o alegere cat mai buna!
    O zi placuta!

Lasă un comentariu:

Procesare...
X