Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Mufari canalizare in contrasens

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Mufari canalizare in contrasens

  Buna seara (la mine acum e seara). Am si eu un mic semn de intrebare.
  Am o canalizare din PVC care pleaca din casa cu diametru de 125 mm, si de la iesirea din zona fundatiei trece printr-o reductie la diametrul de 110 mm cu care diametru continua pana la fosa septica (nu-mi cereti sa va povestesc de ce s-a intamplat asa / e lunga povestea - stiu ca este exact pe dos fata de principiile tehnicii hidrodinamice elementare). Casa nu are decat o baie si o bucatarie la parter astfel incat cred ca teava de 110 mm nu va fi niciodata plina (sper). Problema care ma nelinisteste este alta - pe traseul tevii, la iesirea din casa am descoperit 2 mufari care sunt facute in contrasens (adica invers decat normal). Stiu ca exista garniturile de cauciuc care etanseaza bine tevile intre ele dar fiind chiar langa fundatie, e normal sa am temeri ca...la un moment dat acestea se vor degrada si vor aparea infiltratii de apa langa fundatie, inmuind solul si probabil, prin capilaritate, apa va urca in fundatie si va uda peretii casei (ma rog...ce va putea trece de hidroizolatia existenta intre temelie si zidul de caramida). Cat de serioasa este problema? Se impune sa intervin acum refacand canalizarea in zona respectiva sau garniturile vor face fata solicitarilor iar depunerile de pe teava vor umple micile distante dintre cele 2 tevi(existente pana la garnitura de etansare)mufate in contrasens?
  Va multumesc anticipat pentru sfat.
  Adrian

 • #2
  Si la noi tot seara este.. - glumesc.

  Aveti acces la acele mufari?

  Inteleg ca da, din moment ce le-ati vazut.

  In mod normal, nu trebuie aleasa o astfel de modalitate de montaj.
  O teava de canalizare gravutationala nu este umpluta decat pe o anumita inaltime cu apa.. mai precis zona inferioara.

  Sansa de a se deteriora garniturile este foarte mica.. asta in conditiile in care au fost ontate corespunzator. Este posibil sa se acumuleze reziduri in acea zona.. daca exista bavuri pe marginea conductei ce intra in mufa.

  Pentru linistea dvs., daca este posibil fara mari eforturi, puteti reface imbinarile.

  Comentariu


  • #3
   Daca nu mai umblu la configuratia actuala a canalizatiei exterioare, ce indici voi putea avea pentru identificarea eventualelor probleme generatoare de scurgeri accidentale din teava (spargerea tevii, distrugerea unor garnituri, etc.)? Cum imi voi da seama de pierderea etanseitatii canalizatiei?

   Comentariu


   • #4
    Canalizare

    Stimate prieten inainte de a te impacienta studiaza bine ce tip de mufa este la acea reductie. Sa sti ca exista special pentru cazuri deosebite mufe care permit reducerea diametrului canalizarii . Daca poti trimite o poza sa vad cum arata ! In tot cazul daca nu s-a folosit mufa respectiva lucrarea trebuie refacuta. Sper sa ai noroc !
    Instalatii verificari-revizii gaze

    Comentariu


    • #5
     Asta este poza. Curgerea are loc de la dreapta la stanga. Practic acesta este modulul identic cu cel din pamant. Doar aici am mufare in contrasens.Se trece de la 125 mm (dreapta) la 110 mm (stanga).
     Am o mufa cu capete egale, cu garnituri de cauciuc pe interior la ambele capete (de 125 la ambele capete / prima din dreapta), apoi o reductie de la 125 la 110 (cea din mijloc), apoi un tub de 110 (ultimul din stanga - in realitate e lung de 1 metru).
     Pana la mufarile din poza si dupa ele, mufarile sunt corecte. (Click pe link pentru poza)
     http://img392.imageshack.us/img392/4338/s4010154sy6.jpg

     Comentariu


     • #6
      Atat muga cat si reductia din imagini sunt Ok.

      Din punctul meu de vedere - in acest caz punctual, solutia adoptata va rezista daca imbinarea s-a facut fara a deteriora garniturile... - elemetele cu garnituri asigura o imbinare elastica. Pozitionarea reductie ar fi fost bine sa fie pozitionata astfel incat sa asigure continuitatea sectiunii in partea inferioara a tubulaturii - altfel spus acel umar pe care il creaza reductia sa fie pozitionat in sus.

      Totusi, pentru a nu se interpreta ca este agreata aceasta varianta de imbinare trebuie sa precizam ca sectiunea conductei de canalzare nu trebuie realizata din numeroase tronsoane.. cu diametre diferite. Se va pastra diametrul tubulaturii pana la statia de tratare individuala sau pana la punctul de racordare la canalizarea publica.

      Din pacate constatarea existentei scurgerilor din conducta de canalizare se face prin simpla inspectie a zonei imbinarii.

      Din curiozitate.. de ce nu ati ales o sectiune constanta...de 110mm, de la un capat la altul?

      Comentariu


      • #7
       Acel umar al reductiei este pozitionat in sus astfel incat curgerea are loc fara variatii de diametru pe zona inferioara. Multumesc pentru raspuns.

       Comentariu


       • #8
        mufa canalizare

        Am vazut poza si pot spune ca nu e corect. Insist si-ti spun ca exista mufe speciale pt reducerea diametrului.Problema lor e ca dupa ele nu se poate instala decit un tronson de teava deparece se schimba sensul de mufare. Iti spun din practica . Ce ai tu acolo poate functiona dar sa te feresti sa inceapa sa curga ca nu mai reusesti sa o repari. In caz extrem mai bine reduci diametrul si pui teava PVC pe care o poti lipi .
        Instalatii verificari-revizii gaze

        Comentariu

        Procesare...
        X