Montaj mini statie de epurare

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • emanuel.teodorescu
    Incepator
    • 22.mar.2015
    • 64

    Montaj mini statie de epurare

    Tocmai mi-a fost montata mini statia de epurare de catre firma care mi-a vandut si rezervoarele. Ideea este ca am unele indoieli privind corectitudinea montajului, de aceea apelez la cei care se pricep mai bine decat mine sa-si spuna parerea despre montaj.
    Situatia sta in felul urmator:
    - s-au ingropat doua rezervoare. Primul functioneaza ca o simpla fosa septica (cu doua compartimente), iar al doilea are rolul de a balbota ceea ce iese din primul rezervor (tratamentul aerob). Mai jos de cele doua rezervoare am sapat un put unde voi monta o pompa de apa cu senzor de nivel, care va trimite apa intr-o zona unde pot scapa de ea. Nu am sapat camp de drenaj deoarece solul este argilos.
    - dupa cum se poate observa in imaginile atasate, partea superioara a bazinelor (capacele) este situata la suprafata solului, iar luciul apei din interiorul rezervoarelor se gaseste la o adancime de aprox. 27 cm.
    - statia este plina cu apa in acest moment si nu va fi folosita pana in primavara lui 2019.

    Ceea ce ma ingrijoreaza este starea statiei pe perioada iernii, data fiind adancimea mica la care se gaseste luciul apei. Nu exista riscul de a ingheta suprafata apei in rezervoare sau/si in tevile de legatura?
  • Consultant sanitare
    Moderator
    • 16.oct.2006
    • 1551

    #2
    Ce denumire are statia de epurare achizitionata si prezentata in foto? Aveti documente de la firma furnizoare in care sa se explice exact modalitatile de montaj si mai ales modul de exploatare?
    Distanta respectiva de ~27 cm este o problema cel putin pe perioada sezonului rece. Se putea sapa mai mult astfel incat sa avem posibilitatea de ingropare sub un minim 50cm fata de nivelul solului, daca nu mai mult. Prezenta apei in statie este in regula, asa trebuie sa stea permanent, cu apa la nivelul respectiv.

    Comentariu

    Procesare...