Beci inundat cand ploua

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • anduk
    Incepator
    • 10.feb.2007
    • 33

    Beci inundat cand ploua

    Un bloc vechi are la subsol cate o boxa ptr fiecare apartament,Aceste boxe sunt despartite prin ziduri de caramida si au scurgere la canalizarea orasului.Blocul este vechi si nu a existat vreodata probleme cu inundarea beciurilor,indiferent de cat de tare ploua.Pana anul aceste ,cand beciul meu a fost inundat de doua ori cu apa din canalizarea pluviala a orasului.Personal cred ca s-a intamplat ceva la canalizarea din zona,s-o fi infundat,nu stiu,fiindca la ploi mai mari strazile sunt adevarate lacuri si apa se scurge foarte greu.
    Cei de la Regia de apa au spus sa ne montam in beci supapa de sens.Am uitat sa spun ca beciurile tuturor vecinilor au fost inundate.Eu cred ca problema se poate rezolva montandu-se o asemenea supapa la gura de evacuare a canalizarii intregului bloc.Intrebarea mea este cum pot sti unde este aceasta gura de evacuare a blocului.Exista langa bloc 2 canale care au capac de forma gratar dreptunghiular din fonta.Ar putea fi acestea ?
  • Consultant sanitare
    Moderator
    • 16.oct.2006
    • 1553

    #2
    Clapeta respectiva, antiretur, se monteaza pe conducte de canalizare pentru a nu avea circulatie inversa din canalizare. Acesta insemna ca apa uzata intra din canal in coloanele dvs, de scurgere si le poate afecta, inclusiv parterul poate fi inundat in unele cazuri, depinde cum sunt diferentele de nivel si cum se infunda scurgerea.
    La dvs. au fost probleme cu aceste conducte de scurgere sau apa vine prin canalul tehnic in care sunt pozate scurgerile intre iesirea prin peretele subsolului, pana in canalul stradal?
    Inclin sa cred ca este a doua situatie. Canalele dreptunghiulare sunt scurgeri stradale si deservesc strazile. Racordarea canalizarii blocului se face printr-un canal prevazut cu un capac rotund, fara grilaj de scurgere. Poate fi pe trotuar sau pe strada.

    Comentariu

    • anduk
      Incepator
      • 10.feb.2007
      • 33

      #3
      De-a lungul timpului,desi au fost catva ploi foarte mari,nu am avut probleme cu apa in beci.De un an,s-a intamplat ceva,nu stiu ce,probabil la noile constructii din zona au facut ceva gresit la canalizare ori s-a infundat pe undeva,astfel incat apa din strada ajunge in beciurile noastre.Problema este ca nu intereseaza pe nimeni aceasta problema si nu stiu ce sa fac sa o rezolv.

      Comentariu

      • ramses86
        Incepator
        • 18.nov.2011
        • 29

        #4
        Buna.
        Ca sa nu deschid alt topic cu subiect similar, caut o solutie la urmatoarea problema: de cate ori ploua, mi se inunda beciul. Apa se infiltreaza atat prin pardoseala, cat si prin peretii fundatiei (min 60cm beton). Podeaua este tot o placa de beton de vreo 15cm, sub care a fost pusa candva o folie (constructia e de vreo 30 ani). Am sapat intr-un colt o groapa adanca de aprox 50cm (atata s-a putut inainte sa dau de o piatra imensa), in care am instalat o pompa submersibila. Teoria o stiam: se umple groapa, actioneaza plutitorul, se evacueaza apa. Problema majora e ca deja sunt la a 3-a pompa. Prima pompa din lidl a tinut 4 ani. A doua pompa din Praktiker a tinut 1 an. Am zis ca iau o Makita ca sa fie ceva mai serios. E cea mai mizerabila pompa dintre toate. Uneori nu cupleaza, alteori ramane cuplata desi nu mai e apa, alteori nu se amorseaza si merge in gol. Plutitorul s-a schimbat in garantie dar si cel nou face figuri. Deoarece nu pot sapa la o adancime mai mare, nu pot nici instala anumite modele de pompe care necesita cursa mare pentru plutitorul pompei. Ce alte solutii as putea aplica?
        M-am gandit sa izolez peste stratul de beton vechi, si sa mai torn o sapa. Dar imi e teama ca apa va urca prin pereti/fundatia casei si va face mai mult rau decat bine.

        Multumesc anticipat

        Comentariu

        Procesare...