Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Solutie Etansare Camin Put

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Solutie Etansare Camin Put

  Buna ziua,

  Ma numesc Catalin, este prima postare pe acest forum la care am ajuns din necesitate - am achizitionat acum o luna o casa in zona Chiajna si desi imobilul este conectat la canalizare, alimentarea cu apa se face dintr-un put propriu.

  Problema pe care am sesizat-o in urma ploilor recente este ca se infiltreaza apa in camin (Valrom D1500 din polietilena) prin zona unde teava putului (plastic) trece prin fundul caminului - garnitura de cauciuc ce trebuia sa stea intre teava si camin nu a fost instalata corect si acum nu pot sa o asez. Dupa ploaia de ieri aveam apa pana la 30cm, vasul de expansiune pe post de geamandura...

  Intrebarea mea este daca exista vreun agent de etansare pe care sa il pot folosi dupa ce scot apa din camin?

  Multumesc,
  Catalin

 • #2
  In mod normal ar trebui sigilat cu silicon poliuretanic expandabil . Problema este ca in zona de etansare trebuie sa existe o anumita grosime a strapungerii , pt o lucrare corecta , si eu zic ca nu prea exista .http://sika.store.ro/product/sikaswe...ri-expandabil/
  Instalatii verificari-revizii gaze

  Comentariu


  • #3
   Salutari si multumesc pentru raspuns. Ma gandeam sa incerc siliconul de mai sus in jurul tevii si dupa sa incerc sa vin cu solutia de la Bison de mai jos. Ma gandesc ca daca sunt mai multe straturi s-ar putea sa reziste?!
   Everyone sometimes suffers from a leaking gutter, penetrating damp or moisture being absorbed by the floor. Fortunately, these problems are easily solved with Bison Rubber Seal. One product is all that is needed for a 100% waterproof result on virtually all substrates in and around your home.

   Comentariu


   • #4
    Posibil , la ce scrie , cred ca functioneaza
    Instalatii verificari-revizii gaze

    Comentariu


    • #5
     Salutari,

     Din nefericire dupa aproape 2 luni m-am intors de unde am plecat. Am incercat atat varianta siliconului poliuretanic expandabil de la sika cat si varianta cu sigilantul de la Bison.

     Problema este ca panza freatica este prea sus si etansarea de sus a strapungerii nu functioneaza, datorita presiunii apei, agentul de etansare nu face priza cu materialul pvc al caminului.

     Recent ma gandesc la o varianta in care torn o sapa groasa de beton in interiorul caminului, eventual folosind un ciment aditivat, dupa ce in prealabil am acoperit "fisura" cu Bison? Nu vreau sa construiesc un camin de beton de la zero, nu din cauza fondurilor ci pentru ca inseamna sa fac iar santier in curte dupa ce abia am terminat de amenajat...

     Orice sugestie este binevenita.

     Multumesc,
     Catalin
     Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	20190703_202431.jpg 
Afișări:	58 
Mărime:	181,6 KB 
ID:	674831

     Comentariu

     Procesare...
     X